SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 1

I det Ikoniska hörnhuset från 1898 ligger denna mycket stilrena lägenhet. Otrolig takhöjd, höga fönster med bevarad sekelskiftescharm. Planlösningen är okonventionell och oerhört effektiv med stora sociala ytor som resultat. Mycket välmående bostadsrättsförening med låga avgifter!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift2 665:–
Boarea73 Kvm
Våning2/4

LÄGENHETSBESKRIVNING

Mitt i en myllrande stadsdel med bevarade sekelskifteshus, kontinentala gågator och i stort sett alla världsdelar representerade i klassiska, trendiga och mysiga restauranger ligger denna bostad, men här med ett lugnt och högt läge där man kan beskåda gatulivet från ovan. Bara ett stenkast bort har du Järntorget som är en knutpunkt för kollektivtrafik eller åt andra hållet Slottsskogen för rekreation.

Hall

Avskild hall med närhet till klädkammare

Golv: Ljust trägolv

Väggar: Målade

 

Kök

Köket renoverades 2014. Ett ljust och klassiskt kök med vita luckor, vit laminatbänkskiva och vitt stänkskydd allt oerhört stilrent.  Mycket förvaring och generösa arbetsytor. Vitvaror i form av integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn, induktionshäll och integrerad diskmaskin.

Golv: Ljusa trägolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Det stilfulla badrummet totalrenoverades 2013 och är inrett i klassiska färg- och materialval. Praktiskt utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är utrustat med duschhörna, tvättställ, handukstork och WC

Golv: Grå klinker (golvvärme) 

Väggar: Helkaklade

 

Sovrum I

Med lugnt, tyst och svalt gårdsläge ligger lägenhetens master-bedroom. Ljusmålade väggar  Från sovrummet nås även lägenhetens balkong!

Golv: Ljusa trägolv

Väggar: Målade

 

 

Sovrum II

Från köket nås sovrum 2. Idag används rummet som arbetsrum/gästrum men hade även fungerat bra som ett extra sov eller barnrum. 

Golv: Ljusa trägolv

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Maffigt vardagsrum med 3,4 m i takhöjd helt inramat i sekelskiftescharm. Pampiga stuckaturer, höga fotlister och profilerade listverk. Extremt höga fönster för ett fantastiskt ljusinsläpp.

Golv: Ljusa trägolv

Väggar: Målade

 

 

Övrigt: Förråd stort vindsförråd 10 kvm

 

Sammanfattning av Brf Briggen 7

Bostadsrättsföreningen Briggen 7 köpte loss fastigheterna Masthugget 3:7 och Masthugget 3:8 med adresserna Linnègatan 7 och Fjärde Långgatan 1 & 3 redan 1988. Fastigheterna bebyggdes sent 1800-tal (1898) och inrymmer idag 24 lägenheter där samtliga är bostadsrätter och 7 (!) lokaler med hyresrätt.

 

Lokaler

I föreningens hyreslokaler bedrivs verksamhet som försäljning av antikviteter, försäljning av tyger och textilier, två restauranger en frisör och en espressobar. Hyresintäkterna står för hela 48% av föreningens totala intäkter.

 

Förvaltare

För den ekonomiska förvaltningen, lägenhetsförteckningen och tekniska förvaltningen ansvarar SBC.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/Internet

TV finns via Comhem och fiber är indraget via Bahnhof. Båda ingår i avgiften.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M4 via Göteborgs stad. Kostnad ligger på ca 700kr/mån.

 

Juridisk person

Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Utemiljö

Föreningen har två gemensamma innergårdar. Gårdarna är sommartid trevligt iordningställda med utemöbler, grill etc för en gemytlig boendemiljö. På ena innegården går det att njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor. Den ena ligger i källaren på Fjärde Långgatan 1 och har två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Den andra tvättstugan ligger i källaren på Fjärde Långgatan 3:s gård och har två tvättmaskiner och en torktumlare. Eftersom föreningen har två tvättstugor och många lägenheter har egna maskiner är det lätt att få tid i någon av tvättstugorna.

Soprum med komplett källsortering och cykelparkering ligger på gården och ett barnvagnsrum nås från en av gårdsingångarna på Fjärde Långgatan 1.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningsarbetet genomsyras av stort engagemang där styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Föreningen har nyligen tagit upp nya lån för att finansiera fasadrenovering och trapphusrenoveringarna. Detta till trotts ligger belåningen idag på en betryggande nivå om ca 6500kr/kvm vilket fortfarande är snittet för området. Därtill får man inte glömma bort att huset är i mycket gott skick och föreningen har stora hyresintäkter från lokalerna. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Renoveringar

Föreningen har det senaste gjort en större renovering av både fasad och trappuppgångar. Husen är nu i mycket gott skick, nedan kan ni se en sammanfattning av de större renoveringar föreningen gjort under åren (hel lista över renoveringar finns i årsredovisningen). Mätningar av grundförhållandena görs årligen via Tellstedts. Man har även gjort en djupanalys av sättningar och grundvattenförhållanden. Allt ser bra ut och det finns inga rekommendationer om grundförstärkning.

2019 Renovering av trappuppgångar, renovering av fasad

2012 Blästring och målning av samtliga tak

2011 Spolning och kontroll av avloppsstammar

2008 Fönsterrenovering

1982 Rörstambyte

1982 Elstambyte

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-27 samt årsredovisningen för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea73 Kvm
Våning2/4
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBrf Briggen 7
Avgift/månad2 665:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Lgh.nr.12
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem och fiber via Bahnhof

Driftkostnader

El3 300kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.