Linnéstaden, Fjärde Långgatan 18 B

Petit chatêau! Den oerhört välplanerade lilla lägenheten i det vackra Kråkslottet! Välhållen och kvadratsmart sekelskiftes-minitvåa med sagolika fönsterpartier mot inte mindre än tre väderstreck! Med ett av Långgatornas bästa lägen, helt insynsskyddat på hörnet av populära Brf Kråkslottets vackra fastighet med härliga grönområden precis utanför. Älskad och omhändertagen med bevarade originaldetaljer såsom brädgolv, stuckaturer, takrosett, fönsterbrädor, profilerade listverk och vackra fönsterbågar. Du som värdesätter en välhållen fastighet i fint originalskick har här hittat helt rätt!

Bud just nu:

2 990 000:-

Budhistorik
fakta
Pris2 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 395:–
Boarea38 Kvm
Andel3.41%
Våning1tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

HALL

Lägenheten har ett fint läge på hörnet av den välhållna fastigheten, en trappa upp. I hallen finns det plats för avhängning, skohylla och en mindre byrå. Formen är lite okonventionell med charmiga vinklar och vrår, härifrån nås badrum och vardagsrum. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med generös takhöjd och fantastiska fönsterpartier med småspröjsade originalfönster mot parken och grönskan utanför. Djupa fönsternischer, höga fotlister, stuckaturer, takrosett och profilerade listverk. Platsbyggda garderober smälter in fint i rummet och ger god förvaring. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

KÖK

Innanför vardagsrummet med stort originalfönster mot bergslänten utanför. Charmig layout och plats för matbord intill det höga fönstret. Småspröjsade överfönster mot sovrummet tillför både ljus och charm! Köket är utrustat med vit skåpsinteriör, öppna hyllplan, bänkskivor i trä och kakel i form av italiensk sjösten. Bevarade originalbrädgolv, höga fotlister och djupa fönsternischer. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Knäpptyst och insynsskyddat, med ett högt placerat fönster med djup nisch vänt mot innergården. Som skjutdörr har man använt en av lägenhetens originaldörrar som hängts på en svart skena i järn. På golvet ligger originalbrädgolv som liksom i köket målats i en ljusgrå nyans. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Stort badrum som renoverades 2015 i stilrent utförande. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med både hand- och takdusch. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker, golvvärme

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Sammanfattning av Brf Kråkslottet-Fjärde Långgatan 18

 

Brf Kråkslottet har förmånen att förvalta en oerhört vacker och osedvanligt välhållen fastighet. Byggnaden har i princip all orginalkaraktär bevarad både interiört och exteriört. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 som idag består av 16 lägenheter, varav 14 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, föreningen äger även en hyreslokal (kontorsverksamhet). Fastighetens totalyta uppgår till 1262 kvm varav 1162 utgör lägenhetsyta och 100 kvm utgör lokalyta.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälden.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil med många års oförändrade månadsavgifter. Intäkterna från de två hyreslägenheterna och från hyreslokalen utgör ca 33% av föreningens totala intäkter. De två hyresätterna utgör en stor sk dold tillgång då dessa kommer att genera stora intänkter den dagen de säljs. Föreningens långfristiga (och kortfristiga) lån ligger vid 2019 års bokslut på 6,28 Mkr vilket motsvarar en belåning på ca 6100 kr skuld/kvm, under snittet för området. I dagsläget planeras inga justeringar av månadsavgiften.

 

Renoveringar

El och vattenstammar byttes 1989-1990. Då renoverades samtliga badrum, balkonger, taket lades om och gårdsbjälklaget byttes ut

2003 Ommålning av plåttak

2004 Målades fönstren

2008 Putslagades (delvis) och målades fasaden mot gatan

2011 Renovering av trapphus och upprustning av tvättstuga

2014 Renoverades fasad och fönster mot gården

2016 OVK

2019 Spolning av avloppsstammar

 

Kommande renoveringar

Endast sedvanligt underhåll, nu med fokus på att restaurera de fönster som är i behov. Föreningen värnar mycket om att bevara byggnadens originalkaraktär.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området. Mer information om det finns att läsa på www.goteborg.se.

 

TV/Bredband

Kabel-TV från Comhem (grundutbudet ingår i avgiften). Föreningen har anslutit sig till det öppna fibernätet och tecknat gruppavtal för internet med Bredband2. Kostnaden för bredbanden är mycket förmånligt på endast ca 250kr/mån, vilket idag bekostas av varje enskild medlem som ett obligatoriskt tillägg.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren, tvättstugan har nya maskiner sedan 2011. Tillgängligheten bedöms vara god.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-06-17 och årsredovisningen för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris2 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea38 Kvm
Våning1tr
Driftkostnader3 000kr/år
FöreningBrf Kråkslottet
Avgift/månad2 395:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV och Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda143 kWh/Kvm och år
Andel3.41%
Lgh.nr.00010
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 800kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 3 000kr/år

Taxeringsvärde

visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.


Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.