SÅLD
Kungshöjd, Arsenalsgatan 4A

Arsenalsgatan - en välkänd del av Göteborgs stadsbild. Här uppe på toppen av Kungshöjd ligger en rymlig 2,5a i ett synnerligen charmfullt och renoverat skick. Mycket välplanerad med generösa ytor, bra förvaring, luftig takhöjd, fina trägolv, höga fönster med djupa nischer samt vackra detaljer såsom spegelpardörrar och radiatorer med slottsvred. Dessutom högst upp i välskött förening med stabil ekonomi. Hiss finns!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 071:–
Boarea69 Kvm
Andel2.0106%
Våning5 av 5

Lägenhetsbeskrivning

Kungshöjd är något alldeles speciellt, som en liten orörd oas mitt i staden. Ingen buss eller spårvagnstrafik och ett blomstrande gatuliv längs Kungsgatan, en gata som numer utgör ett naturligt gångstråk mellan Linnéstaden, och city. Kungshöjd utgörs av trivsamma kvartersbutiker, kaffebarer och restauranger. Bara en avstickare upp från Kungsgatan ligger Arsenalsgatan. 


HALL
Enkel hall utan onödiga kvadratmeter och plats för avhängning direkt innanför dörren. 

Golv: Brädgolv i original
Väggar: Målade vita

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med stort treluftsfönster och gott om yta. Plats för en matgrupp framför fönsterpartiet och soffgrupp samt ytterligare möblering. Gott om gamla detaljer i bevarade fotlister, originalbrädgolv, radiator med slottsvred, taklister och fönsterbågar.

Golv: Brädgolv i original
Väggar: Målade vita

KÖK
Köket totalrenoverades och ett nytt platsbyggt kök signerat lokala snickeriet Stilkök. Stilrent och praktiskt utformat med infällda spegelluckor, bänkskiva i marmor, öppen hylla med infälld belysning. Fullt utrustat med vitvaror från NEFF och Fjäråskupan. Extra förvaring i gammalt kallskafferi. Även här gamla bevarade detaljer i fotlister, originalbrädgolv, radiator med slottsvred, taklister och fönsterbågar. Ingång till lägenhetens tredje rum i form av en kammare, charmfullt rum med rundade väggar och fönster mot innergården. Praktiskt som arbetsrum, gästrum eller barnrum. 

Golv: Brädgolv i gammal tappning
Väggar: Målade


SOVRUM
Stort sovrum med vackert fönster i lugnt gårdsläge. Här finns möjlighet att på sikt bygga balkong (Fråga mäklaren för mer information). Plats för dubbelsäng och förvaring. I innerhallen mellan vardagsrum och sovrum finns badrummet och inbyggd förvaring i garderob. Även här gamla bevarade detaljer.

Golv: Såpade brädgolv i original
Väggar: Målade

 

BADRUM
Snyggt och stilrent renoverat badrum med stora gråmelerade plattor på väggar och golv. Vägghängd toalettstol och infälld blandare. Fint utvald inredning med frihängande handfat, kalkstensskivor och vikbar duschvägg i glas. Tvättmaskin och vägghängd förvaring finns installerad såväl som handdukstork.

Golv: Klinker med underliggande golvvärme
Väggar: Kaklade

Övrigt - Lägenheten står registrerad som 2 Rok 65 kvm i lägenhetsförteckningen. 

Föreningsbeskrivning

Högst upp på Kungsberget med spektakulär utsikt över staden och hamninloppet ligger denna stenfastighet ritad av arkitekten A Bjerke. Huset uppfördes 1908 och förvärvades av Brf Vapendragaren i Göteborg 2006. Byggnadernas totala bostadsyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 3 041 kvm och fördelas på 40 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två uppgångar- A och B. Bägge uppgångarna är utrustade med hiss.

FÖRVALTNING
För den ekonomiska förvaltningen har föreningen tagit hjälp av Bredablick förvaltning.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen är utlagd på entreprenad och således inget som de boende behöver engagera sig i.

TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Önskas utökat utbud regleras detta enskilt gentemot leverantören.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering.

JURIDISK PERSON
Juridisk person godkänns ej medlemskap i föreningen.

ANDRAHANDSUTHYRNING
En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

INNERGÅRD
Den gemensamma gården välkomnar dig med grönska och planteringar under sommarhalvåret och till medlemmarnas förfogande finns utemöbler och grillmöjligheter. På vintern belyser föreningen det ståtliga kastanjeträdet vilket bidrar till en härlig atmosfär.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns ett soprum med återvinning i anslutning till B-uppgången samt ett cykelrum och cykelställ på gården. Föreningen är medlem i Arsenalens första samfällighetsförening som gemensamt förvaltar både soprum och innergård.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga nås från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det anses vara god tillgänglighet då många av lägenheterna innehar egna tvättmaskiner.

EKONOMI
Föreningens ekonomi upplevs som stabil. Föreningen har en total belåning om ca 21,6 mnkr (7 000 kr/kvm/boa). Enligt årsredovisningen har man en stark kassa om ca 1,2 mkr. Kassan är avsedd för framtida underhåll och löpande åtgärder. Under 2017 amorterade föreningen hela 1 msek och har generellt sett ett positivt kassaflöde.

Föreningen är medlem i Arsenalens första samfällighetsförening som förvaltar innergård samt soprum. Föreningens andel är 40%.

RENOVERINGAR
Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

2017: Spolning av avloppsstammar samt OVK-besiktning.
2016: Ommålningar trapphus, fönster och dörrar, nya rökluckor, OVK-besiktning samt delvis renovering av tak.
2014: Ommålning av entré, byte av tryckkärl samt armaturer uppgång B.
2012: Fogning samt byte av takfläktar.
2007: Omputsning av fasad.
2006: Ventilation.
1991: Rör- och elstambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen arbetar aktivt med att behålla fastighetens goda skick och upprättade därför en underhållsplan som sträcker sig fram till och med 2044. Underhåll sker mot plan och medel avsätts årligen. Inga stora renoveringar planerade utöver löpande underhåll.

Ovanstående grundas på information från årsredovisning för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea69 Kvm
Våning5 av 5
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Vapendragaren i Göteborg
Avgift/månad4 071:–
Ingår i avgiftenVärme, vatten (TV/Bredband tillkommer med 257 kr/mån)
Ingår inte avgiftenTV och Bredband
BalkongEventuell möjlighet till balkong
FörvaringsrumFinns inget externt förråd till lägenheten
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel2.0106%
Lgh.nr.0061
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1908
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag / Mekanisk (endast frånluft)
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 400kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.