SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 13 B

Charmig, välrenoverad och välplanerad lägenhet högt upp i huset i en oerhört välmående bostadsrättsförening. Stilrena färg och materialval kontrasterar de många bevarade originaldetaljerna. Lägenheten vetter mot lugn och lummig innergård. Låga avgifter!

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift1 821:–
Boarea37 Kvm
Andel3.71%
Våning4/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Kastellgatan måste anses som en av Linnéstadens mest populära gator. Gatan kantas av små independent-företag, sobra restauranger och ett av de mest ansedda surdegsbagerierna i stan! Närhet till kommunikation och kollektivtrafik men ändå steget in från de mer trafikerade vägarna.

 

Hall

Denna lägenhet handlar om yteffektivitet. Här har man endast mindre avhängning innanför dörren, men smart nog har man tagit ett av de inbyggda skåpen till avhängning av ytterkläder!

 

Kök

Köket renoverades i sin helhet 2017, skåpsinredningen är från Ballingslöv och vitvaror i form av kombinerad ugn/micro från Siemens, Diskmaskin, fläktkåpa och induktionshäll från Ikea. Kombinerad kyl/frys från Blomberg. Bänkskivan är i svart marmor.

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljat)

Väggar: målade

 

Vardagsrum och Sovrum

Tack vare rummets lite roliga utformning och dess stora fönster i gårdsläge  får man här ett mycket ljust och socialt rum, speciellt då väggen mellan vardagsrum och kök har tagits ner! Givetvis finns här utrymme att sätta upp en halvvägg för att få en mer avskärmad sovplats.

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Innerhall

Klädförvaring i hallen in mot badrummet. Också här syns hur yteffektiv lägenheten är! Rikligt med förvaring och rummet fungerar nästan lite som en walk in closet!

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljat)

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrum med dusch i nisch, tvättställ i kommod, wc och handukstork. Förvaring i överskåp samt i kommoden.

Golv: Ljusgrått klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt:

Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd. På varje halvplan i trapphuset finns en gemensam balkong som kan nyttjas av de boende.

Sammanfattning av Brf Kastellgatan 13

Bostadsrättsföreningen Kastellgatan 13 förvärvade fastigheten Kommendantsängen 5:4 år 2000. Fastigheten bebyggdes 1908 och består av ett flerbostadshus (gatuhus och gårdshus) i 6 våningar med inredd vind mot Kastellgatan. Föreningen består idag av 22 lägenheter varav en är en kvarvarande hyresrätt (70 kvm). Föreningen förvaltas av NordicLife Förvaltning AB.

 

Ekonomi

Föreningen har en oerhört god ekonomi med en total belåning om knappt 1,964 mkr enligt senaste årsredovisningen. Detta motsvarar ca 1400 kr/kvadratmeter bostadsyta, vilket är långt under snittet för Göteborg som ligger på ca 6000-7000 kr. Därtill har föreningen ca 500 000kr i kassan och har en hyresrätt kvar i föreningen som utgör en dold tillgång, då den kommer att utgöra ett större tillskott den dagen den sägs upp och säljs mot marknaden.

 

Renoveringar

Sedan 2001 har fortlöpande renovering av fastigheten skett och man anser sig nu ha ett hus i mycket gott skick. Under 2005 byttes vatten- och avloppsstammar och samtidigt renoverades samtliga badrum. Sedan har fortlöpande renoveringar gjorts såsom renovering av fönster mot gården, målat om trapphusen, hiss har installerats i A-uppgången. Plåttaken har bytts och fasaden mot gatan har renoverats. Man anser sig nu ha en byggnad i mycket bra skick.

 

Kommande renoveringar

Styrelsen genomför kontinuerligt åtgärder enligt den underhållsplan med teknisk beskrivning och åtgärder som togs fram 2015. För de närmsta 10 åren avsätts 100 000 kr/år i en underhållsfond. Fastigheten är i mycket gott skick och först år 2030 planeras nästa stora åtgärd, vilket är ett ev fönsterbyte.

 

Gemensamma utrymmen

På insidan finns föreningens lummiga innergård. Här finns möjlighet att parkera cykeln, en uteplats som också erbjuder lekmöjligheter för barnen. Innergården är öppen i västerläge med gräsmatta, träd, buskar, och sittmöjligheter. Här finns också ett soprum för glas, papper, kartong, kompost och hushållssopor.

Gemensam tvättstuga finns i markplan på gården. Den är utrustad med två rejäla tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Här är det lätt att få tider då många av lägenhetsinnehavarna har egna tvättmöjligheter i lägenheterna.

 

Parkeing

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men boendeparkering erbjuds för de som är folkbokförda på adressen. Kostnaden ligger på ca 700kr/mån.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea37 Kvm
Våning4/5
Driftkostnader3 950kr/år
FöreningBrf Kastellgatan 13
Avgift/månad1 821:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel3.71%
Lgh.nr.15
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1908
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFiber via Telenor

Driftkostnader

El2 200kr/år
Försäkring1 750kr/år
Total driftkostnad 3 950kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.