SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 7B

Nyproducerad minitvåa utan kompromisser mitt på Kungshöjd. Lägenheten som är ett resultat av ett tätt samarbete mellan kreativ arkitekt, inredare och noggranna byggare är sobert färgsatt, stilrent renoverad och med en synnerligen genomtänkt planlösning. På lugn gata men endast ett stenkast från havet och innerstaden runt hörnet. Snabbt tillträde möjligt!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 248:–
Boarea38 Kvm
Andel1.88%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Kungshöjd är något alldeles speciellt, som en liten orörd oas mitt i staden. Ingen buss eller spårvagnstrafik men med ett blomstrande gatuliv längs Kungsgatan, en gata som numer utgör ett naturligt gångstråk mellan Linnéstaden, genom Kungshöjd och vidare ner till city. Hela Kungshöjd utgörs av trivsamma kvartersbutiker, kaffebarer och restauranger. Bara en avstickare upp så ligger här Lasarettsgatan på en lite platå på höjden. Huset på Lasarettsgatan 7 uppfördes 1938 och tillhör ett av de karaktäristiska funkishusen. 

 

Kök

Stilrent och nyrenoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrum, renoverades 2020. Över och underskåp bakom målade fronter i sobert mörkgrönt. Maskinparken består i induktionshäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Samtliga maskiner nya från 2020. Kaklat stänkskydd och bänkskiva i betong.

Golv: Parkett

Väggar: Målade i bruten vit 2020

 

Vardagsrum

Tack vare den öppna planlösningen får du ett rymligt vardagsrum. Stora fönsterpartier mot väst. I en nisch finns hallen, praktiskt med inbyggd förvaring för ytterkläder. Ytsmart och effektivt planerat.

Golv: Parkett

Väggar: Målade i bruten vit 2020

 

Sovrum

Rymligt sovrum med förvaring skilt från lägenhetens sociala ytor. Även här stora fönsterpartier ut mot lugna Lasarettsgatan.

Golv: Parkett

Väggar: Målade i beigegul ton 2020

 

Badrum

Det rymliga badrummet renoverades 2020 i tidlösa och smakfulla material och färgval. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasvägg, WC, handukstork, handfat med kommod och översittande spegel. Tvättstation med kombinerad tvättmaskin.

Golv: Mörkgrå klinker

Väggar: Helkaklat i vitt

 

Hall

Du når lägenheten enkelt och privat avskilt genom porten från lasarettsgatan. Ytsmart entré med inbyggd garderob för förvaring.

Golv: Parkett

Väggar: Målade i bruten vit 2020

 

Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan.

FÖRENINGSINFORMATION

Bostadsrättsföreningen Lasarettet registrerades år 2001 och förvärvade fastigheten "Inom Vallgraven 67:1” (med adress Lasarettsgatan 7) år 2005. Föreningen består av 34 lägenheter samtliga upplåta med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt (idag bedrivs förskoleverksamhet i lokalen). Den sammanlagda bostadsytan uppgår enligt årsredovisningen till 2025 kvm och lokalytan till 250 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom Revisorsringen. Teknisk förvaltning sköts genom Esplanad förvaltning AB.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar med ansvarsförsäkring för styrelsen.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget man som boende behöver engagera sig i.

EKONOMI
Föreningens ekonomi anses vara trygg och stabil. Tack vare ett engagerat styrelsearbete de senaste åren har man lyckats amortera hela 1 Msek och planerar att fortsätta amortera ytterligare. Föreningen ambition är att på sikt sänka belåningsgraden ytterligare. Lånen har omförhandlats med en ny lägre snittränta och räntekostnader som följd. Under 2018 valde föreningen att inte göra några ytterligare amorteringar med ambitionen att stärka kassan inför kommande underhållsarbeten.

Föreningen har sett över hyresnivåerna för lokalerna och utforskar andra möjliga alternativ för dessa. Idag står lokalerna för ca 14% av de totala intäkterna. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18 miljoner kronor. Under 2019-2020 har ett arbete pågått med att iordningställa 2 lokalytor, en del har försålts till en medlem för ihopbyggande med dennes lägenhet den andra har renoverats och kommer under 2020 att säljas. Intäkten kommer att tillfalla föreningen, föreningen kommer också att löpande få ökade intäkter iform av nya avgifter.

Inga övriga avgiftsjusteringar är planerade.

RENOVERINGAR
Huset, ett klassiskt exempel på den goda byggnadskonsten som funkisen förde med sig under 1930-talet. Det syns extra tydligt på husets placering som tillsammans med de stora fönsterpartierna bidrar till att släppa in så mycket ljus som bara är möjligt.

Huset stod färdigt redan 1938 och genomgick under början av 1990-talet en större totalrenovering, då man bland annat bytte ut avlopps- och el-stammar. Föreningen har genom att gå igenom ventilationen lyckats sänka sina värme och energikostnader markant. Båda trapphusen genom gick en större renovering och är nu i gott skick. De senaste åren har huset förvaltats genom underhållsplanen och man planerar att fortsatt göra så. Fastigheten sågs under 2017 över av en besiktningsman med fokus på kommande västlänken och inga problemområden eller förbättringsområden kunde hittas.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 togs en ny mer detaljerad underhållsplan fram. Styrelsen har sett över de närmsta årens underhållsbehov för att de ska kunna utföras till en så låg kostnad som möjligt för att undvika att nya lån.

Framöver diskuteras en underhållsspolning av avloppstammarna sam en översyn av föreningens fasad och målning av tak.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga på entréplan, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Därtill har föreningen ett cykelförråd i källaren, detta nås genom trapphuset eller utifrån. Soprum med sopsortering finns i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON
En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

PARKERING
Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 650 kr/mån. Det finns även närliggande garage, där tillämpas separata köer.

TV/BREDBAND
Kabel-Tv basutbud från Comhem ingår i avgiften, bredband finns att tillgå också det via Comhem.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2019 och föreningens kontaktperson 2020-09-X Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea38 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningLasarettet
Avgift/månad2 248:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassD
Energiprestanda101 kWh/Kvm och år
Andel1.88%
Lgh.nr.36
Lgh.nr. LMV1002

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1937
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.