SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 22 B

Kontinentalt, charmigt och lugnt! En vacker citytrea med högt till tak, bevarade originaldetaljer, oerhört bra planlösning och vackert renoverad och färgsatt. Från porten nås den mysiga innergården. Blickar man upp mot husväggarna pryds dessa av prunkande balkonger. Balkong i rakt söderläge, vilket ger Er en alldeles egen liten oas.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 047:–
Boarea67 Kvm
Andel8.33%
Våning2/4

LÄGENHETSBESKRIVNING

Två trappor upp i den fina stentrappan med det vackra ljusinsläppet från de höga fönstren i trapphuset, nås denna omsorgsfullt omhändertagna trerummare! 

 

Hall

Välinredd ytterhall med plats för avhängning och skoförvaring. Ytterhallen går sedan över till en innerhall som är som navet i lägenheten.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade gröna

 

Vardagsrum

Rymligt lättmöblerat vardagsrum med generös takhöjd och höga fönsterpartier för ett fint ljusinsläpp.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade ljusgrå

 

Kök

Smakfullt och totalrenoverat kök från 2019. Man har här på ett mycket genomtänkt sätt kombinerat funktion med estetik.  Harmoniska färg och materialval, med ugn i arbetshöjd, induktionshäll och integrerade kyl/frys samt diskmaskin! Bänktopp i klassisk kalksten och grå luckfronter specialgjorde från snickeri.

Golv: Hårdvaxoljat brädgolv 

Väggar: Målade ljusgrå

 

Sovrum

Mot den lugn innergård ligger detta extremt rofyllda sovrum. Härligt färgsatt i en djup duvblå ton, vilket bryter av mot det annars vita golvet.  som dessutom har utgång till lägenhetens balkong. Sovrummet har en gardrobsvägg mot vardagsrumsväggen och gott om plats för både dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbler.

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade duvblå

 

Balkong

Detta blir sommartid som ett extra rum, då läget är oerhört skyddat och badar i sol under större delen av dagen. När solen väl försvinner på kvällen, lämnar den efter sig en tropisk värme från de uppvärmda stenväggarna. Verkligen en balkong att njuta på.

 

Sovrum 2

Också sovrum 2 ligger med lugnt gårdsläge. Här finns gott om förvaring med en platsbyggd garderobsvägg inmålad i väggfärgen.  Rummet används idag som gästrum och arbetsrum. Med gott om plats för både skrivbord och säng, görs sig rummet såklart mycket bra även som barnrum!

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade varmgrå

 

Badrum

Helkaklat badrum i svart och vitt. Separat duschhörna, WC och tvättställ i kommod. Bra med i rymligt spegelskåp.

Golv: Svart klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd

Brf Nordhem 22

Brf Nordhem 22

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Masthugget 8:2 med adress Nordhemsgatan 22 i Göteborg sedan 2004. Föreningen består av 8 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt. Dessutom finns 2 hyreslokaler i föreningen. Föreningen är självförvaltande.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M¤ via Göteborgs stad. Kostnaden ligger på ca 700kr/mån. Annars finns garageparkering i närliggande garage, dessa har separata köer och prisbilden ligger kring 1500-200kr/mån.

 

Ekonomi

Fin och stabil förening med en god översyn över kommande investeringar i fastigheten. Föreningen amorterar årligen på förenings lån och skuldbördan ligger nu på 7062 kr/kvm boyta. Föreningen har god överblick över ekonomi och de kommande renoveringar som måste göras. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsjusteringar. Föreningen har två lokaler och en lägenhet som de får hyresintäkter för. Hyreslägenheten (om ca 100kvm) utgör en dold tillgång, då den kommer generera stora pengar den dagen den säljs mot öppna marknaden.)

 

Renoveringar

Föreningen är i mycket gott skick och följer en upprättad underhållsplan. Föreningen har under en 10 års period genomgått stora investeringar i fastigheten, här radas några upp:

 

2019 Byte till säkerhetsdörrar

2015 Balkongbyggnation

2012-2013 Dränering och omläggning av innergård

2010 Byte av fönstren i hela föreningen

 

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att se över och rusta upp värmesystemet i fastigheten samt renovera en spricka både utvändigt och invändigt. Föreningen har inga stora renoveringar inom de närmsta åren.

2022 kommer taket att ses över och underhållas.

2031 planerad relining enligt underhållsplanen.

 

Tvättstuga

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en stor torktumlare, två torkskåp och en mangel. Tillgängligheten anses god av de boende.

 

Trappstädning

Trappstädning sköts av de boende själva enligt rullande schema.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning och efter samtal med föreningens kontaktperson 2021-06-04. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea67 Kvm
Våning2/4
Driftkostnader7 000kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 22
Avgift/månad3 047:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
Ingår inte avgiftenBredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel8.33%
Lgh.nr.8
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1891
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem (Fiber genom IP only)

Driftkostnader

El5 000kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad 7 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.