SÅLD
Linnéstaden, Övre Djupedalsgatan 5 A

Smart och charmfull sekelskifteslägenhet på lugn gata mitt i Linnéstaden. Balkong och utsikt mot skansen kronan och ner över takåsarna och staden. Tack vare en kreativ renovering är nu lägenhetens utformning synnerligen kvadratsmart med avskilt sovrum, stor toalett, inbyggd tvättmaskin och socialt allrum.

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift3 186:–
Boarea43 Kvm
Andel4.71720%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med plats för förvaring och avhängning. Till höger om entrédörren finns ett utrymme som idag tjänar som klädhängarna samt plats för tvättmaskin. Dimningsbara och infällda spotlights i taket. Utrustat med gardin fäst i taket som kan dras för balkongdörren. Härifrån når man lägenhetens balkong med utsikt över Skansen Kronan.

Väggar: Vitmålade (2020)
Golv: Originalbrädgolv

SOVRUM
Mysigt sovrum mitt emot balkongen med plats för dubbelsäng och förvaring i gammal nisch. 

Väggar: Tegelvägg och målade (ljust gröna)
Golv: Heltäckningsmatta och under detta ett trägolv (ej original)

ALLRUM
Socialt rum som kombinerar funktionen av kök, matplats och vardagsrum. Köket är smart utformat och målat i färgen ”Timjan”. Förvaring i såväl köksön som i lådor och bakom luckor. Utrustat idag med Kyl, liten diskmaskin, varmluftsugn(2020) och spishäll. Stort fönster med vacker utsikt. Förvaring i praktisk klädkammare med bevarad spegeldörr.

Väggar: Målade Ljusgrå/vita (2018)
Golv: Originalbrädgolv.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med kaklade väggar och klinkersatt golv. Urustat med duschväggar i glas, stor spegel. vägghängd toalettstol med spolknapp på väggen. Dimningsbara spotlights i taket. Förvaring i kommod under handfat, inbyggd hylla längs hela ena väggen bakom handfatet. Tvättmaskin i hallen.

Väggar: Vita större kakelplattor.
Golv: Beige/brunt klinker.

 

ÖVRIGT
Inget externt förråd tillhör lägenheten. Lägenheten är registrerad i föreningens förteckning som 1 Rok. 

Sammanfattning av Brf Spinnhuset

Bostadsrättsföreningen Spinnhuset registrerades redan år 1987 och förvärvade fastigheten "Olivedal 3:1” (med adress Övre Djupedalsgatan 5 A-C) år 2012. Föreningen består av 21 lägenheter varav 20 upplåta med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsytan uppgår enligt årsredovisningen till 1035 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom SBC.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar där kollektivt bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen sköts av ett externt företag.

EKONOMI
Brf Spinnhuset har en stabil ekonomi där föreningen har fokuserat på att fortsätta förvalta och utveckla föreningens fastighet sedan övertagandet för nästan 10 år sedan. Den största intäkten sker från föreningens avgifter men man har också 1 hyresrätter som bidrar med intäkter och som även är att betrakta som 2 stora dolda intäkter som realiseras vid uppsägning. I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, bl a konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster.

Den totala belåningen i föreningen uppgår enligt årsredovisningen för 2019 till ca 9,4 mkr. I samband med föreningens stora renoveringar de senaste åren har man valt att ta upp lån, den verkliga belåningen ligger för närvarande på ca 16 mkr. Föreningen amorterar årligen på sina skulder och planerar för kraftiga amorteringar kommande år, 1 mkr är den första planerade amorteringen i November i år 2020. Föreningen har enligt senaste bokslut tillgångar på hela 3,2 mkr.

RENOVERINGAR
En större renovering av föreningens fastighet skedde under 1970-talet och sedan dess har ett flertal renoveringar genomförts. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Under 2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme och under 2015 byttes fastighetens tak. Under senaste åren har man påbörjat och slutför nu renoveringsprojekt som inkluderar byte av fönster, upprustning av fasaden och byggande av balkonger. Kommande renoveringar är primärt att slutföra nuvarande projekt med innergård och cykelförråd. På sikt diskuteras även trapphusen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Avfallshantering och cykelparkering finns på gården. Gemensam tvättstuga med torkrum finns. Gemensam innergård.

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON
För uthyrning av lägenhet i andra hand krävs styrelsen samtycke.. Föreningen får ta ut en avgift för denna upplåtelse.

PARKERING
Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 650 kr/mån.

TV/BREDBAND
Tv basutbud från Comhem ingår i avgiften, bredband finns att tillgå också det via Comhem.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2019 och föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea43 Kvm
Våning3
Driftkostnader3 500kr/år
FöreningSpinnhuset
Avgift/månad3 186:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten
BalkongBalkong
FörvaringsrumInget externt förråd tillhör lägenheten
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel4.71720%
Lgh.nr.13
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring1 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 500kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.