SÅLD
Linnestaden, Nordhemsgatan 72 A

Med utmärkt läge på attraktiva Nordhemsgatan ligger denna vindstrea med högt läge och storslagen utsikt över röda takåsar. Här finns rikligt med vindskaraktär, med takbjälkar, murstockar och en takterrass med morgonsol. Lägenheten nås med trappor eller hiss (från grannuppgången). En unik lägenhet med social planlösning med öppenhet mellan kök och vardagsrum.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 715:–
Boarea84 Kvm
Andel3.42%
Våning5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Ett myllrande stadsliv väntas vid foten av Nordhemsgatan och denna fantastiska sekelskiftesbyggnad. Uppe på taket där lägenheten ligger är det oerhört tyst och stilla. Med stadsdelens paradgata precis runt hörnet och dess uteserveringar är några av de saker som väntar på den som flyttar hit.

 

Hall

Plats för avhängning och längre in stor garderob och skoförvaring.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Kök

Med perfekt läge i lägenheten ligger köket mellan hall och vardagsrum och separerar de båda sovrummen från varandra. Vita skåp och träfärgad bänkskiva i en fin harmoni tillsammans med stänkskyddet i mörkgrått. Här finns kyl/frys, spis/ugn, fläkt och diskmaskin.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med charmiga vindsdetaljer såsom murstockar och takbjälkar, här finns även en insatt braskamin (dock lite svåreldad, men detta kan enkelt åtgärdas).

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Sovrum I

Avskilt sovrum med både högt och lugnt läge. Bra med förvaring i en stor garderob längs rummets innervägg.

Golv: Heltäckningsmatta

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Precis vid ingången ligger sovrum 2. Ett bra sovrum eller arbetsrum med ett härligt ljusinsläpp från takfönstret. Bättre arbetsplats får man leta efter – utsikten är grym!

Golv: Parkett

Väggar: En av väggarna är tapetserad och de andra är målade

 

Badrum

Badrummet är från när lägenheten byggdes 1996 och är utrustat med WC, Badkar och tvättställ i kommod.

Golv: Plastmatta

Väggar: Kaklade

 

Övriga upplysningar:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm. Till föreningen hör två innergårdar, en på 72:an och en i 74:an. Lägenheten nås med hiss från 74:an.

Kända fel: Säljaren upplyser om att det ibland kan droppa vatten från en väggventil i sovrum 2, när det regnar kraftigt. Detta pga ett ventilgaller på utsidan som gått sönder, det här är föreningens ansvar och är anmält.

SAMMANFATTNING AV BRF NORDHEMSGATAN 72-74

Allmänt

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

Förvaltare

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. (From 2021 kommer den tekniska förvaltningen att läggas ut på entreprenad.)

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

Tv/Internet

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

Innergård

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykel och barnvagnsförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

Tvättstuga

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

Ekonomi

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 21 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8 500 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter. Föreningens hyreslokal bidrar med intäkter till föreningen. Föreningen har en stark kassa om ca 4,0 msek med pengar avsedda till kommande renoveringar och löpande kostnader.

Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget.

 

Renoveringar

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar

2020 Taken har renoverats och målats.

2017 Sågs föreningens fasader mot innergårdarna över med ny puts, målning av fönster, byte av stuprännor samt att nya armaturer köptes in och sattes upp på fastigheten

2016 Byttes dörrar till samtliga trappuppgångshus ut

2012 Genomfördes dräneringsarbete och renovering av innergårdar på nr 74. Nya ytterportar installerades till båda gårdarna

2010 Byggdes nya balkonger mot innergården

2007 Genomfördes större underhåll av tak, fasad, fönster och dörrar

1996 Byggdes råvinden om till lägenheter

 

Kommande renoveringar

En underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetats fram tillsammans med Sustend AB och följs. De närmst kommande åtgärderna är att man ska måla om taket och relina avloppsstammarna. På sikt planeras även att se över trappuppgångarna. Kostnaden för åtgärderna beräknas täckas av föreningens kassa och löpande intäkter.

 

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-27 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea84 Kvm
Våning5
Driftkostnader4 483kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad5 715:–
EldstadBraskamin
BalkongTakterass
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda187 kWh/Kvm och år
Andel3.42%
Lgh.nr.7219
Lgh.nr. LMV1404

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 700kr/år
Försäkring1 783kr/år
Total driftkostnad 4 483kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.