Linnéstaden, Nordhemsgatan 18 A

Mitt i händelsernas centrum i opretentiösa Långgateområdet, ligger denna rymliga tvåa renoverad med internationell karaktär, stilfulla material och färgval i en djärv kombination. Italiensk Rosso Verona marmor kontrasteras stilfullt mot skandinaviskt trärent och sobert svart. Generösa ytor, magnifik takhöjd och bevarade originaldetaljer kännetecknar denna bostad och dessutom en stor balkong mot innergård!

fakta
Pris4 650 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 844:–
Boarea70 Kvm
Andel0.0392000
Våning2/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Som en liten konstnärsoas mitt i händelsernas centrum. Idag håller området kring långgatorna på att förvandlas till bostadsormrådet med mest internationell karaktär. Nya bostäder byggs utslängs med mashuggskajen, Göteborg har äntligen förstått sitt bästa i att vända upp staden mot vattnet. Här kommer bli rekreationsstråk, butiker, cafeér blandat med bostäder och kommersiella lokaler. Men här bor du fortsatt skyddat från all byggtrafik och stök några kvarter bort! 

 

Hall

Direkt innanför dörren har du plats för avhängning och skoförvaring.

Golv: Hyvlad öländsk kalksten 

Väggar: Tapet med klassiskt mönster från Svenskt Tenn av Josef Frank

 

Kök

Köket renoverades under 2015 platsbyggt och specialbyggt på stommar ifrån IKEA, bänkskivan är exklusiv Italiensk Rosso Verona marmor Överskåpen är helt i björkträ. Kylen (IKEA) är inbyggd i ett skåp med fronter från Picky living.  Även frysen , diskmaskinen och en tvättmaskin (vilket är en kombinerad tvätt och torktumlare från Siemens) är integrerade och sitter i under bänken. Fläkten kommer från Franke och ugnen kommer ifrån Bosch. I köksön finns även en vinkyl (2018).   I taket sitter vacker stuckatur och takrosett.

 Golv: Slipade trägolv

Väggar: Målade i två nyanser av blått

 

Balkong

I sydöstläge mot gården ligger den väl tilltagna balkongen i smidesjärn. Här kan man njuta av solen hela morgonen, förmiddag och en bit in på eftermiddagen (solen försvinner sommartid vid ca 15-tiden) . 

 

 

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum mot Nordhemsgatan. Vackra stuckaturer, bevarade listverk och brädgolv i ett spännande möte med mörka, sobra färgval.

Rummet har två fönster mot Nordhemsgatan och ger vardagsrummet rikligt med ljus.

 Golv: Ljusa brädgolv.

Väggar: Målade i grått

Tak och stuckatur är målade i en mörkgrön nyans.

 

 

Sovrum

I sovrummet är väggarna målade i sobert varmgrå. Sovrummet är stort nog för en dubbelsäng och längs med långsidan finns det gott om förvaring i form av hyllsystem bakom en takskena för gardinupphängning.  Med fönster mot balkongen och innergården är sovrummet lugnt beläget. 

 Golv: Brädgolv

Väggar: Målade i matt mörkgrå 

 

 

Badrum

Smakfullt och stilfullt badrum renoverat 2019 i klassiska färg och materialval, Här har man förutom förvaring i kommod, duschhörna och WC. 

 Väggar:  Vitt 15*15 kakel 

Golv: Svart marmor (golvvärme) 60*60 klinker

 

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett stor vindsförråd om ca 10 kvm. OBS kommer att ändras när vindarna exploateras. Barnvagnsförvaring finns i portiken.

Vindsexploatering: Föreningen har satt samman en vindsgrupp som för arbetet framåt med att exploatera vindarna. Dialog går med både medlemmarna som bor högst upp för att kunna bygga etage samt med externa vindsexploatörer. 

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9:15, 9:18 och 9:19 år 2003. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta. Föreningens tre byggnader uppfördes mellan 1879-1889. Just nu står föreningen i startgroparna för att exploatera vinden, då föreningen har stora ytor outnyttjad vind idag. Detta kommer stärka föreningens ekonomi markant.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

Andrahandsuthyrning

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två innergårdar. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. Barnvagnsrum finns i portiken 18/20. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en gång på våren och en gång på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad hos Esplanad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Renovering

Föreningens hus genomgick under 1980-talet en grundlig ROT-renovering där bland annat avlopp- och elstammar byttes. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia.


2012: målades taket om och fasaden på 16-gården.
2014-2015: Fönster mot gatufasaden byttes. OVK-besiktning.
2015-2016: Spolning och filmning av avloppsledningar under mark. Förebyggande och regelbundna mätningar av grundvattennivåer.

2019 Renoverade föreningen rökkanalerna i husen, man har justerat in termostater och radiatorer.

 

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade 2018 en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2048. Följande större underhåll är planerat närmst kommande åren utöver mindre lagningsarbeten.

 

Kommande renoveringar:

Föreningen har tagit beslut om upprustning av innergårdar och sällskapsmiljöer, nytt skalskydd, entrédörrar samt att gårdsdörrar ska uppdateras och bytas. ( I sällskapsmiljöer är även trapphusen inräknade) Detta kommer att ske inom kommande år och förmodligen påbörjas arbetena redan under hösten 2020.

Föreningen har satt i hop en vindsgrupp för att driva frågan kring vindsexploatering framåt. Man har redan tagit kontakt med byggare för offerter/anbud. Möjlighet kvarstår fortfarande för de som bor högst upp att ev köpa loss sin yta ovanför sig och på så sätt bygga etagelägenhet.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag helt amorteringsfria. I och med den möjliga vindsexploateringen så kommer föreningens ekonomi att stärkas. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. Diskussioner om detta är långtgående hos de boende.

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 34 % av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. De långfristiga skulderna för bokslutet 2019 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8419 kr skuld/kvm bostadsyta. Efter försäljningen av föreningens sista hyresrätt finns idag ett oerhört stort överskott på föreningens kassa ca (4,5 msek) och detta är primärt avsett till framtida underhåll.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift (1163kr) och pantsättningsavgift (465kr) enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Idag finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2019 och föreningens kontaktperson.

Planlösningar

Grundfakta

Pris4 650 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea70 Kvm
Våning2/3
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 844:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel0.0392000
Lgh.nr.718A3/00183

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1889
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 300kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.


Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.