SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 45 A

Mysig sekelskiftestvåa med mycket charm och härlig atmosfär belägen på en av Göteborgs populäraste gator! Lägenheten är mycket välplanerad med generösa ytor, bra förvaring, luftig takhöjd, genomgående fina trägolv, höga fönster med djupa nischer samt vackra detaljer såsom spegelpardörrar och fungerande kakelugn. Njut av en kopp kaffe på den stora och härliga smidesbalkongen eller varför inte en picknick i den underbara kråkängsparken, en privat och lummig oas som endast nås av de som bor i någon av de åtta omkringliggande husen. Välskött förening med stabil ekonomi. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift4 197:–
Boarea66 Kvm
Andel3.86%
Våning3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Ta hiss eller trappor upp till våning tre. Innanför dörren väntar en rymlig hall med skön takhöjd och gott om plats för ytterkläder, skor och mindre möblemang. I hallen finns även rymlig klädkammare. Hallen sträcker sig genom lägenheten och blir lite av lägenhetens nav med öppningar och ljusinsläpp åt två håll.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

Kök

Till vänster om hallen, mot föreningens innergård, ligger ett härligt kök som inbjuder till både matlagning och umgänge. Invid det stora fönstret med överljus har matbordet en given plats och köket är perfekt planerat med gott om förvaring och arbetsytor i vinkel.  Maskinpark i form av ugn och spis från Goronjel, integrerad diskmaskin Electrolux och kyl/frys från Miele.

 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med generös takhöjd, profilerade listverk, djupa dörr-och fönsternischer samt dubbla fönster med överljus mot mysiga Nordhemsgatan. Höga parspegeldörrar öppnar upp och skiljer av mot sovrummet i fil. Storleken på rummet lämnar gott om plats för både soffa och stort matsalsbord. 

 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

Sovrum 

I fil med vardagsrummet, bakom höga parspegeldörrar, ligger det stora sovrummet. Med generösa fönsterpartier mot Nordhemsgatan, djupa nischer, högt till tak, profilerade listverk och den fungerande kakelugnen (!). Glasade pardörrar leder ut till den stora smidesbalkongen vänd mot öst. Här finns det gott om plats för diverse möbler och planteringar. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

Badrum 

Helkaklat badrum med tidlösa färg och materialval. Ett mörkt klinkergolv och vita väggar. Här finns WC, duschörna, tvättställ och ett separat badrumsskåp för förvaring.

Väggar: Kakel

Golv: Klinker, golvvärme

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm.

 

Om Brf Ridaren

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ridaren har sedan 1992 ägt fastigheten Olivedal 3:8 uppförd av byggherren Nathan Persson år 1901-1903. Byggnaden har tre uppgångar med fyra våningar i varje samt vind och en uppgång i souterräng med sex våningar samt vind. Föreningen upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 hyreslokal. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande: 3st 1or, 9st 2or, 8st 3or samt en 4:a och en 5:a. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 861 kvm, varav 1 811 kvm utgör lägenhetsyta och 50 kvm utgör lokalyta.

Huset är uppfört med frilagt tegel vilket med tiden gett Göteborg en särpräglad karaktär och tradition. Det gula teglet importerades från Flensburg eller andra orter i norra Tyskland eller Danmark, det ansågs både vackert och tåligt mot det salta kustklimatet. Oputsade, råa tegelfasader som lämnades råa kom att kallas ”rohbau” och tillhör en tydlig byggnadstradition i Göteborg.

 

Förvaltning

SBC hjälper till med den ekonomiska förvaltningen i föreningen.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

Tv/Bredband

Kabel-tv finns att tillgå via ComHem där ett grundutbud ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras det gentemot leverantören. Fiber är indraget i huset anslutet till Telenor och avtal tecknas individuellt med dem.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i intilliggande parkeringsgarage, separat kö.

 

Innergård

Föreningen har dels en sluten plattsatt innergård med terrassering. Men föreningen är också del av Heijderidarens samfällighetsförening ”Änga i Kråkestan”. Kråkängen är en gömd oas mitt i Linnéstaden, som man endast har tillgång till genom ett par av de kringliggande fastigheterna. Föreningen har utemöbler med dynor samt grill att tillgå under sommarmånaderna.

 

Gemensamma utrymmen

Till medlemmarnas förfogande finns gemensamt soprum med källsortering, hobbyrum samt två cykelrum.

 

Tvättstuga

Den gemensamma tvättstugan består av ett tvättrum och ett torkrum och nås via trapphus C, två trappor upp från gården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. I torkrummet finner man torkskåp en mangel, lakansträckare samt en arbetsbänk. Maskinparken uppdaterades 2017. Tvättider bokas via en lista i tvättstugan och tider finns dagligen mellan 07-24.

 

Andrahandsuthyrning

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2019 till ca 7,4 miljoner kronor, vilket ger en belåningsgrad på ca 4000 kr/kvm som är under snittet för området. Föreningen har ett bra kassaflöde och god likviditet. Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Gjorda renoveringar

1974 Stammar byttes. 2016 spolade och filmade föreningen avloppstammarna med goda resultat.

2006 Gjordes en omfattande renovering av gårdsfasaden, med ny puts, fasaden mot gatan tvättades och fogades om. Samtidigt lät man byta entrédörrar på gårdsplanet och tvättstugan fick sig ett rejält ansiktslyft.

2010 Dränering av innergården och därefter plantering av grönska, ny uteplats med grillmöjligheter samt renovering av trapphus och portgång

2014 Målning av tak

2017 Föreningen såg över och renoverade samtliga fönster efter behov. Maskinparken i tvättstugan sågs över och uppdaterades.

2018 Nya utemöbler införskaffades och nya avfuktare i källaren installerades.

2019 Utökad brandsäkerhet genom byggnation av brandtrappa mot Kråkängsparken.

 

Kommande renoveringar

Föreningen har en väl utformad underhållsplan som sträcker sig fram till 2042 och sätter årligen av pengar till detta.

Intresse från medlemmar för att bygga balkonger mot innergården finns och dialog förs om hur man kan ta detta vidare, inga beslut tagna i dagsläget.

Det som står näst på tur är att renovera trapphuset, detta hoppas föreningen komma igång med inom kort.

I övrigt inga större renoveringar inom snar framtid utan mer åtgärder av löpande karaktär.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-10-22 och årsredovisning för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea66 Kvm
Våning3
Driftkostnader5 070kr/år
FöreningBrf Ridaren
Avgift/månad4 197:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
Andel3.86%
Lgh.nr.5
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 650kr/år
Försäkring1 420kr/år
Total driftkostnad 5 070kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.