SÅLD
Linnéstaden, Värmlandsgatan 22

Unik vindslägenhet mitt uppe bland Linnés takåsar! Lägenheten är synnerligen välplanerad med kvadratmetrarna på precis rätt ställe. Vad sägs som sovalkov med plats för dubbelsäng, nyproducerat skick och synnerligen påkostade material. I hela lägenheten finns golvvärme som regleras enkelt efter personlig smak. Fast förvaringslösningar och smakfullt utformad kök i Italiensk design. Generösa ljusinsläpp i väster och tak skapar en härligt ljus rymd i lägenheten. Hela lägenheten är nybyggd sedan 2016. Privat läge på högsta plan i stabil och välskött brf.

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift1 924:–
Boarea34 Kvm
Andel1.4586%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Inga onödiga kvadratmetrar utan en praktisk hall utan kompromisser. Förvaring i höga garderober och möjlig avhängning direkt innanför dörren. Klinkersatt golv som skyddar mot fukt och slitage.

Golv: Klinker
Väggar: Målade vita

 

ALLRUM
Luftigt och ljust med två stora fönsterpartier i väst och ett öppningsbart takfönster dessutom styrt med fjärrkontroll. Kök och vardagsrum med öppen social planering. Genomtänkt planlösning med uttänkt plats för matbord och soffgrupp. Sovalkov med plats för dubbelsäng alternativt en enkelsäng och ytterligare möblemang. Köket är påkostat som smakfullt utformat med fokus på förvaring, arbetsyta och design. Köket och de platsbyggda förvaringslösningarna har levererats av en italiensk tillverkare och är synnerligen påkostade. Vitvarorna inkluderar fläkt, kombinerad kyl/frys, induktionshäll och 

Golv: Parkettgolv
Väggar: Målade vita

 

BADRUM
Stilrent och stort badrum nybyggt 2016. Tidlösa färgval och smart utformning även här. Utrustat med kommod, dusch bakom glasväggar och givetvis skön golvvärme. 

Golv: Klinker med golvvärme
Väggar: Kakel

 

ÖVRIGT
Bredband och Tv tillkommer genom ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån. Ett källarförråd tillhör bostadsrätten.

 

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Tredje Långgatan 32 förvärvade fastigheten Masthugget 4:1 i Göteborgs kommun år 2004. Fastigheten består av ett flerbostadshus i vinkel med adressen Tredje Långgatan 32 och bebyggdes år 1905. Föreningen upplåter idag 46 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en hyreslokal.Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2381 kvm varav 2331 kvm utgör bostadsyta och 50 kvm hyreslokal.

 

FÖRVALTNING

Förvaltning i Östersund AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning medan styrelsen själva ansvarar för den tekniska förvaltningen och beställer hantverkare efter behov. Avseende fastighetsskötsel har föreningen tecknat avtal med Bo och Son AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I avtalet ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV och bredband (100Mbit) finns i huset via Bredbandsbolaget mot ett obligatoriskt tillägg på 264 kr/mån.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser eller garage, men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom området ”M”.

 

INNERGÅRD

Den mysiga och barnvänliga innergården ger en familjär känsla av lugn och harmoni. Det finns en grill att tillgå samt flera olika utegrupper för mysiga grillkvällar. Lekstuga och sandlåda finns också att tillgå de yngre medlemmarna i föreningen. Allt nyrenoverat sedan 2016.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam tvättstuga, ett cykelgarage samt en välplanerad och organiserad sophanteringsstation finns att tillgå för medlemmarna.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen tillhandahåller en gemensam tvättstuga utrustad med nya fina tvättmaskiner samt ett torkrum.

 

JURIDISK PERSON

Ej tillåtet i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökan om andrahandsuthyrning ska ske skriftligen till föreningen. Föreningen kan tillåta andrahandsuthyrning med ett år i taget under max två år totalt.

 

EKONOMI

Brf Tredje Långgatan är en förening med stabil ekonomi och en totalrenoverad fastighet. Under 2016 exploaterades föreningens vindar och 13 nya lägenheter byggdes vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi. Dessa inkomster finansierade också alla andra planerade underhåll på fastigheten. Efter dessa åtgärder är hela byggnaden totalrenoverad och i väldigt gott skick.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 32 msek vilket motsvarar en belåning om ca 13 771 sek skuld/kvm bostadsyta.

Överlåtelse-och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1190 kr) och pantsättningsavgift (473kr) betalas av köparen. Under 2020 var avgifterna oförändrade och inga avgiftshöjningar planeras heller under närmsta året.

 

RENOVERINGAR

Föreningen genomför löpande underhållsarbeten på fastigheten för att bevara fastighetens goda skick. Under de senaste åren har fastigheten genomgått omfattande renoveringar både invändigt och utvändigt. Trapphus och entréer har målats för hand av lokalt anlitad konstnär, större renoveringar har genomförts enligt följande:

2008 Grundförstärkning

2008 Renovering av badrum, ventilation, VA, värme, anslutning till fjärrvärme

2009 Stambyte

2011 Byggnation av 14 nya balkonger

2014 Renovering av gårdsfasad

2015 Projektkostnad förfrågningsunderlag. Mark och avlopp. Renovering av källare med byggnation av wc samt byggnation av 9 nya förråd

2015-2016 Fasadrenovering mot gatan. Nya fönster 2+1 med isoleringskasett mot gatan

2016 Trapphusrenovering med byte av samtliga lägenhetsdörrar. Renovering gårdsyta, portgångar och gatuportar samt nytt sophus

2016 Byggnation av 13 nya lägenheter

2017 Dränering av källare intill vägg

2018 Montering av gjutjärnsstaket på innergården, ut mot gatan samt inne i fastigheten. Installation av brandventiler i el- och fjärrvärmerum i källare samt vattenskadeundersökning

2019 Underhåll av rökventilationer kakelugnar, installation av handledare uppgång samt målning av portik

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2025 och efter de redan utförda renoveringarna har de inga underhållsarbeten planerade framöver.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-28 och årsredovisning för 2019 samt föreningens hemsida (https://www.brftredjelanggatan32.se/). För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea34 Kvm
Våning5
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningBrf Tredje Långgatan 32
Avgift/månad1 924:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten (TV och Bredband tillkommer genom ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån))
Ingår inte avgiftenTV och Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel1.4586%
Lgh.nr.41
Lgh.nr. LMV1402

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.