Kungshöjd, Lasarettsgatan 7 B

Unik etagetrea i välskött fastighet med ett tydligt estetiskt arv från funktionalismen! Bostaden har genomgått en smakfull renovering där nya funktionella lösningar har tagits fram och anpassats till lägenheten och där nya material som metall, granit och trä kompletterar och förhöjer känslan. 2 sovrum och 2 badrum fördelat på 2 plan med en öppen social yta och stort ljusinsläpp ifrån väster. För dig som uppskattar ett lugnt och unikt boende med stadspulsen utanför porten.

fakta
Pris4 380 000:–
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 896:–
Boarea66 Kvm
Andel2,22%
Våning1 & 2

Lägenhetsbeskrivning

HALL
På plan 2 i fastigheten når du lägenhetens huvudentré. Även på nedre plan finns en ingång från ett nästintill privat trapphus med endast två dörrar. Bakom dörren dörren möts man av en praktisk hall med öppen förvaring längs väggen, sittbänk och inbyggd garderob. 

Väggar: Målade
Golv: Nyslipat och behandlat massivt trägolv

KÖK
Smart och funktionellt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket är dessutom fullutrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, köksfläkt och varmluftsugn. Bänkskiva med tålig yta i grått. 

Väggar: Målade
Golv: Nyslipat och behandlat massivt trägolv

VARDAGSRUM
Första intrycket i vardagsrummet är de dubbla fönsterpartierna i väst. Stort och härligt ljusinsläpp över rummet. Naturlig plats för en större soffgrupp eller ytterligare förvaringsmöbler.

Väggar: Målade
Golv: Nyslipat och behandlat massivt trägolv

SOVRUM 1
På övre plan finns ytterligare ett rum. Lugnt och avskiljt utan insyn. Klockrent sovrum eller arbetsrum med förvaring i garderober. 

Väggar: Målade
Golv: Nyslipat och behandlat massivt trägolv

BADRUM 1
På övre plan finns ett rymligt badrum i behagliga färger och bra förvaring i platsbyggda möbler. Badrummet är utrustat med kommod med handfat och dusch med vikbara väggar i glas.

Väggar: Kaklade
Golv: Grå klinker 

NEDRE PLAN

SOVRUM/ALLRUM
Nedanför den vackert smidda trappan i svart pulverlack finns lägenhetens nedre plan. Idag ett stort och lyxigt sovrum med badrum en suite. Rummet kan likväl agera stort hemmakontor med förvaring eller varför inte lyxigt dressingroom. 

Väggar: Målade
Golv: Klinker

BADRUM 2
Stort och nyrenoverat badrum från 2021 med bubbelbadkar, tvättstation med tork- och tvättmaskin. Rejält med granit på väggar och golv och stilren inredning. 

Väggar: Kaklade
Golv: Granit klinker (Underliggande golvvärme) 

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd på samma plan som entrén. 

FÖRENINGSINFORMATION

Bostadsrättsföreningen Lasarettet registrerades år 2001 och förvärvade fastigheten "Inom Vallgraven 67:1” (med adress Lasarettsgatan 7) år 2005. Föreningen består av 34 lägenheter samtliga upplåta med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt (idag bedrivs förskoleverksamhet i lokalen). Den sammanlagda bostadsytan uppgår enligt årsredovisningen till 2025 kvm och lokalytan till 250 kvm. Efter renoveringen av lokalerna mot Lasarettsgatan blir bostadsytan ca 2075 kvm och lokalytan ca 200 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom Revisorsringen. Teknisk förvaltning sköts genom Esplanad förvaltning AB.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar med ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget man som boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI
Föreningens ekonomi anses vara trygg och stabil. Tack vare ett engagerat styrelsearbete de senaste åren har man lyckats amortera hela 1 Msek och planerar att fortsätta amortera ytterligare. Föreningen ambition är att på sikt sänka belåningsgraden ytterligare. Lånen har omförhandlats med en ny lägre snittränta och räntekostnader som följd. Under 2018 valde föreningen att inte göra några ytterligare amorteringar med ambitionen att stärka kassan inför kommande underhållsarbeten.

Föreningen har sett över hyresnivåerna för lokalerna och utforskar andra möjliga alternativ för dessa. Idag står lokalerna för ca 14% av de totala intäkterna. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18 miljoner kronor. Under 2019-2021 har ett arbete pågått med att iordningställa 2 lokalytor, en del har försålts till en medlem för ihopbyggande med dennes lägenhet den andra har renoverats och såldes under September 2020. Intäkten tillfaller föreningen, föreningen kommer också att löpande få ökade intäkter iform av nya avgifter.

Inga övriga avgiftsjusteringar är planerade.

RENOVERINGAR
Huset, ett klassiskt exempel på den goda byggnadskonsten som funkisen förde med sig under 1930-talet. Det syns extra tydligt på husets placering som tillsammans med de stora fönsterpartierna bidrar till att släppa in så mycket ljus som bara är möjligt.

Huset stod färdigt redan 1938 och genomgick under början av 1990-talet en större totalrenovering, då man bland annat bytte ut avlopps- och el-stammar. Föreningen har genom att gå igenom ventilationen lyckats sänka sina värme och energikostnader markant. Båda trapphusen genom gick en större renovering och är nu i gott skick. De senaste åren har huset förvaltats genom underhållsplanen och man planerar att fortsatt göra så. Fastigheten sågs under 2017 över av en besiktningsman med fokus på kommande västlänken och inga problemområden eller förbättringsområden kunde hittas. 2020 genomfördes en underhållsspolning av avloppsstammarna samt målning av tak.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2018 togs en ny mer detaljerad underhållsplan fram. Styrelsen har sett över de närmsta årens underhållsbehov för att de ska kunna utföras till en så låg kostnad som möjligt för att undvika att nya lån. Framöver diskuteras en översyn av föreningens fasad, preliminärt 2021.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga på entréplan, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Därtill har föreningen ett cykelförråd i källaren, detta nås genom trapphuset eller utifrån. Soprum med sopsortering finns i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON
En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

PARKERING
Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 650 kr/mån. Det finns även närliggande garage, där tillämpas separata köer.

TV/BREDBAND
Kabel-Tv basutbud från Comhem ingår i avgiften, bredband finns att tillgå också det via Comhem.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2019 och föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Pris4 380 000:–
Antal rum3 rum och kök
Boarea66 Kvm
Våning1 & 2
Driftkostnader5 040kr/år
FöreningLasarettet
Avgift/månad3 896:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda101 kWh/Kvm och år
Andel2,22%
Lgh.nr.23
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1937
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 040kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

visning

sön 2 maj 12:00

mån 3 maj 17:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.