Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 15

Stilsäker och ljus tvåa högt upp i huset mitt i hjärtat av Linné endast ett stenkast från Linnégatan och Slottsskogen. Genomgående fint skick med tidlöst renoverat kök och badrum. Praktiskt boende med hiss från gatuplan, garageplats i fastigheten och låg avgift där bredband ingår i välskött bostadsrättsförening.

fakta
Pris3 175 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 701:–
Boarea47 Kvm
Andel1.32%
Våning6

Lägenhetsbeskrivning

HALL
Inga onödiga kvadratmetrar och tillgång till lägenhetens rum. Ljust tack vare vardagsrummets fönsterparti i rakt blickfång. Plats för avhängning och gott om förvaring i rymlig klädkammare.

Väggar: Målade
Golv: Trägolv Kährs Ask Alabaster 3-stav

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum med dubbla funktioner. Rum för rejäl matplats och stor soffgrupp. Ljus och öppen känsla tack vare stort fönsterparti med fransk balkong i söderläge mot Nordenskiöldsgatan. I anslutning till kök och socialt öppet.

Väggar: Målade
Golv: Trägolv Kährs Ask Alabaster 3-stav

KÖK
Enkelt och praktiskt kök i anslutning till vardagsrummet, tidlös designat med vita släta luckor, rostfritt utförande på maskiner och handtag. Enkelt att arbeta i med arbetsytor bakom och framför och ett fönster i söder. Utrustat med vitvaror i form av ugn, spishäll, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Kaklat stänkskydd med vita fasade plattor och mörk bänkskiva. 

Väggar: Målade
Golv: Trägolv Kährs Ask Alabaster 3-stav

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng, arbetsplats och garderober. Lugnt och skönt ovanför Linnéstadens stadsbrus. 

Väggar: Målade
Golv: Trägolv Kährs


BADRUM
Renoverat i föreningens regi med kaklat badkar, tidlöst vitt kakel och gråa plattor. Stor spegel och förvaring i väggskåp. 

Väggar: Kaklade vita
Golv: Klinker grå

ÖVRIGT
Till lägenheten följer ett källarförråd och nås enkelt via hissen. Garageplats finns i källarplan och kan tas över. 

Föreningsbeskrivning

Föreningen är sedan 2003 ägare till fastigheten Olivedal 13:18 består av ett bostadshus i 8 våningar med garagevåning och tre uppgångar. Adresserna är nordenskiöldsgatan 13, 15 och 17. Föreningen upplåter idag 57 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5 071 kvm varav 3 704 kvm utgör lägenhetsyta och 1 367 kvm utgör lokalyta. Man förvaltar också ett parkeringsgarage med 40 platser.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av PRIMÄR Fastighetsförvaltning medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi tillsammans med sustend.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners Försäkringsmäklare. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

Grundutbudet av tv-kanaler från Com Hem ingår i avgiften. Bredband finns också inkluderat i avgiften via Com Hem 250/50 uppkoppling.

 

PARKERING

Föreningen har ett eget parkeringsgarage med 40 platser. Just nu installeras laddstationer. Den berörda lägenheten har tillgång till en plats och denna kan överlåtas, kostnad ca 800 kr/mån. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 680 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över innergård med plats för cyklar, vädringsmöjligheter och möblerad uteplats.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens tvättstuga nås enkelt via hissen och finns i källarplan. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner och 1 torktumlare och stort torkskåp.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi präglas till stor del av en trygghet i form av uthyrningsbar yta. Lokalerna och garageplatserna står för hela ca 50 % av de totala intäkterna. Hyresintäkterna bedöms som synnerligen stabila. Föreningen har 3 kvarvarande hyresrätter kvar som utgör dolda tillgångar och kommer vid framtida försäljningar att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter. Skulderna för bokslutet 2019 uppgår till ca 45 msek och förenings tillgångar enl årsredovisningen för 2019 till ca 12 mkr. Eventuellt kommer föreningen att göra en generell höjning av avgiften på 2%.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten bebyggdes 1972 och föreningen tog över förvaltningen 2003. Det senaste året har ny takpapp lagts ovanför lokalen, planering för investering i laddstolpar i garaget har inletts och en ny energideklaration har utförts. Tidigare åtgärder är bland annat ett omfattande stambyte 2006 då också samtliga badrum gjordes om.
2015 genomfördes en OVK samt trapphusen fräschades upp. 2017 genomfördes en fasadrenovering. Föreningen har en underhållsplan och för de renoveringar de kommande åren finns avsatta medel. Närmast i tiden ligger hissar, omläggning av gården ovanför inre garaget, säkerhetsdörrar till lägenheterna, renovering av gårdsfasaden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2019 och föreningens hemsida. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 175 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea47 Kvm
Våning6
Driftkostnader3 768kr/år
FöreningNordenskiöldsgatan 13-17
Avgift/månad2 701:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV, Bredband
BalkongFransk Balkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda167 kWh/Kvm och år
Andel1.32%
Lgh.nr.165
Lgh.nr. LMV1602

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1972
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 448kr/år
Försäkring1 320kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 768kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

visning

sön 6 december 14:00

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.