SÅLD
Linnéstaden, Övre Djupedalsgatan 5B

Vindstvåa med sagolik utsikt över Göteborgs snötäckta takåsar. Knäpptyst läge högst upp i vacker sekelskiftesfastighet i Linné. Praktisk planlösning med stora fönster i bägge ändar av lägenheten ger en bra planlösning och luftig känsla. Utsikten som är helt enastående är ständigt närvarande tack vare stora öppningsbara fönster. Dessutom bygglov för terrass och stort badrum med tvätt samt torkmöjligheter. Nybyggd vindslägenhet från 2013.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 647:–
Boarea50 Kvm
Andel5.39890%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

HALL
Inga onödiga kvadratmetrar utan en effektiv hall med plats för avhämtning och förvaring i stor platsbyggd sittbänk. Plats för förvaringsmöbel som hallbänk eller byrå. Utsikten i direkt blickfång och infällda spotlights i tak. I lägenheten finns klassiska vindsattribut som snedtak och takbjälkar och ger den där rätta vindskänslan.

Golv: Mörk parkett
Väggar: Målade  

KÖK
Smart och socialt planerat med köket mitt i lägenheten, nära till både matplats och vardagsrumsdel. Separerat men med en social öppenhet. Matplats framför en av Göteborgs troligtvis bästa utsikter såväl dag som kväll. Köket är enkelt inrett med vita släta luckor med över- och underskåp och bänkskiva av svart laminat.  Utrustat med maskiner som  induktionshäll, inbyggd fläkt, varmluftsugn, inbyggd kyl/frys, en micro samt diskmaskin. 

Golv: Mörk parkett
Väggar: Målade  

 

VARDAGSRUM
I andra delen av rummet finns vardagsrumsdelen, här finns plats för en soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Inbyggda och inmålade hyllor bidrar med förvaringsmöjligheter. Stort fönster i söder släpper in ett vackert ljus och från fönstret tronar  Nordhemsskolans vackra byggnad upp sig.

Golv: Mörk parkett
Väggar: Målade  

 

SOVRUM
Lagom stort sovrum med öppningsbart takfönster. Stort nog att inrymma såväl dubbelsäng, garderobsvägg och en arbetsplats utan att kännas trångt.

Golv: Mörk parkett
Väggar: Målade  

 

BADRUM
Badrummet är stort och fräscht, renoverat 2013 med tidlösa färg och materialval. Här finns både en tvättmaskin och en torktumlare under en praktiskt bänkskiva. I badrummet finns också dusch med duschväggar av glas, wc-stol och handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp. 

Golv: Grå klinker med underliggande golvvärme
Väggar: Vitt och grafitgrått kakel  

 

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett upprättat och godkänt bygglov för terrass (för mer information kontakta mäklaren). En terrass skulle innebära ett extra rum i ett svårslaget läge med utsikt över större delarna av Göteborg. Måttet på terrassen kan bli  ca 3,10 m x 1,4 m.

Sammanfattning av Brf Spinnhuset

Bostadsrättsföreningen Spinnhuset registrerades redan år 1987 och förvärvade fastigheten "Olivedal 3:1” (med adress Övre Djupedalsgatan 5 A-C) år 2012. Föreningen består av 21 lägenheter varav 20 upplåta med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsytan uppgår enligt årsredovisningen till 1035 kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom SBC.

TOMTRÄTT
Föreningen äger sin mark och kommer därigenom inte att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar där kollektivt bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna.

TRAPPSTÄDNING
Trappstädningen sköts av ett externt företag.

EKONOMI
Brf Spinnhuset har en stabil ekonomi där föreningen har fokuserat på att fortsätta förvalta och utveckla föreningens fastighet sedan övertagandet för nästan 10 år sedan. Den största intäkten sker från föreningens avgifter men man har också 1 hyresrätter som bidrar med intäkter och som även är att betrakta som 1 stor dold intäkt som realiseras vid uppsägning. I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, bl a konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster.

Den totala belåningen i föreningen uppgår enligt årsredovisningen för 2019 till ca 9,4 mkr. I samband med föreningens stora renoveringar de senaste åren har man valt att ta upp lån, den verkliga belåningen ligger för närvarande på ca 14 mkr. Föreningen amorterar årligen på sina skulder och planerar för kraftiga amorteringar kommande år, 1 mkr är den första amorteringen som genomfördes under November i år 2020. En andra planeras för våren 2021. Föreningen har enligt senaste bokslut tillgångar på hela 2,2 mkr.

RENOVERINGAR
En större renovering av föreningens fastighet skedde under 1970-talet och sedan dess har ett flertal renoveringar genomförts. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Under 2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme och under 2015 byttes fastighetens tak. Under senaste åren har man påbörjat och slutför nu renoveringsprojekt som inkluderar byte av fönster, upprustning av fasaden och byggande av balkonger. Kommande renoveringar är primärt att slutföra nuvarande projekt med innergård och cykelförråd. På sikt diskuteras även trapphusen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Avfallshantering och cykelparkering finns på gården. Gemensam tvättstuga med torkrum finns. Gemensam innergård.

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON
För uthyrning av lägenhet i andra hand krävs styrelsen samtycke. Föreningen får ta ut en avgift för denna upplåtelse.

PARKERING
Som boende i området har man möjlighet att ansöka om boendekort (Göteborgs stad). Kostnaden för boendekortet ligger på ca 650 kr/mån.

TV/BREDBAND
Tv basutbud från Comhem ingår i avgiften, bredband finns att tillgå också det via Comhem.

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea50 Kvm
Våning5
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningSpinnhuset
Avgift/månad3 647:–
Ingår i avgiftenVärme, vatten, kabel-tv
BalkongBygglov finns för terrass
FörvaringsrumInget externt förråd tillhör lägenheten
HissNej
EnergideklarationEj utförd
Andel5.39890%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1401

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.