SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 74 B

Charmfull sekelskiftestrea med knäpptyst gårdsläge och renoverat kök och badrum. Dessutom en balkong mot innergården, tvättmaskin i lägenheten och två sovrum. Belägen i början (eller slutet?) av Nordhemsbacken i Linnéstadens mysigaste kvarter. Runt hörnet från Slottsskogen, restauranger, kaféer och små butiker. Bevarade brädgolv, höga fotlister, stuckatur och kakelugn.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 141:–
Boarea75 Kvm
Andel2.45958%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Nordhemsbacken är som ett landmärke i Linnéstaden! Bara vackra hus kantar gatan upp till Nordhemsskolan. Här mitt i backen ligger denna mysiga trerummare med balkong, bevarade sekelskiftesdetaljer och kakelugn. Lägenheten ligger en trappa upp från gården avskilt och lugnt. Barnvagnar och cyklar parkeras smidigt i ett kombinerat barnvagns/cykelrum som nås från gatan.

 

HALL
Hall med bra avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren. Hallen går sedan genom lägenheten och binder samman de olika delarna. Höga listverk och stilrent med målade väggar.

Golv: Ljust parkettgolv
Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM
Genom lägenhetens hall når man vardagsrummet ljusinsläpp från både fönsterparti och en glasinfattad dubbeldörr mot innergården. Det ljusa brädgolvet i original, de höga listerna tillsammans med den bevarade kakelugnen skapar karaktär. Från vardagsrummet nås den rejäla balkongen mot innergården, en plats att möta vårsolens ljus på. Från vardagsrummet nås också köket.

Golv: Målat brädgolv
Väggar: Målade 

KÖK
Köket renoverades i sin helhet 2019. Köket ligger med lugnt gårdsläge och i anslutning till vardagsrummet och ett par steg från balkongen. Köket är klassiskt utformat med rymligt skafferi, släta svarta luckor och beslag i mässing. Två helkaklade väggar möter en rejäl bänkskiva i granit med underlimmad diskho, praktiskt och snyggt! Fullutrustat med induktionshäll, köksfläkt, kombinerad kyl/frys, mikrovågsugn, varmluftsugn och diskmaskin. Bakom en av lådfronterna gömmer sig dessutom en tvättmaskin. Rymligt och plats för matgrupp.

Golv: Målat brädgolv
Väggar: Målade i en grön nyans

 

SOVRUM 1
Stort och lugnt sovrum med fönster med djupa fönsternischer mot innergården. Charmfullt med stuckatur och höga listverk, inbyggd förvaring i 4 rymliga garderober. Plats för övrig möblering som ex arbetsplats eller ytterligare förvaring. 

Golv: Parkettgolv
Väggar: Målade i bruten vit

 

SOVRUM 2
Tyst och lugnt andra sovrum, även detta med lugnt gårdsläge! Stort fönsterparti med djup nisch mot gården. Plats för säng och förvaring. 

Golv: Brädgolv i original
Väggar: Målade vitt och blått

 

BADRUM
Stilrent och renoverat badrum i klassiskt vitt och svart. Badrummet renoverades i sin helhet 2014. Smart dusch i kaklad nisch med duschdörr i klarglas.
Utrustat med WC, handdukstork, vägghängt handfat och förvaring i väggskåp. 

Golv: Schackrutig klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelrum och barnvagnsförråd nås från gatan. Från porten i 74:an nås föreningens egna sopsortering, här finns kärl för glas, plast, papper mm.  

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea75 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 680kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad4 141:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn (Ej i bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda119 kWh/Kvm och år
Andel2.45958%
Lgh.nr.7412
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El3 240kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 680kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.