SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 1

I det Ikoniska hörnhuset från 1898 ligger denna väl omhändertagna och älskade lägenhet. Otrolig takhöjd, höga fönster och bevarad sekelskiftescharm. Planlösningen är oerhört effektiv med stora sociala ytor som resultat. Mycket välmående bostadsrättsförening med låga avgifter!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 228:–
Boarea54 Kvm
Andel2.65%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

I det där vackra huset från sent 1800-tal. Ja just det huset där blickarna går mot de otroligt vackra hörnbalkongerna som stoltserar med så mycket grönska under sommarhalvåret. Det här är sannerligen en fastighet som är mycket väl omhändertagen. Läget är superbt med närhet till det mesta. Linnéstaden är ju lite som en stad i staden, där avstånden kan både vara långa och korta på samma gång. Om du inte redan älskar området så kommer du göra det! Samtidigt som det händer oerhört mycket positivt för området, med nyetableringar nya områden och med rekreationsområden och promenadstråk, bor du här helt skyddad från både ljudet och synen av det!

Lägenheten ligger med lugnt gårdsläge där tystnaden är total! Alla ytor är stora trots att lägenheten bara är 54 kvm på pappret, det är svårt att få ihop ibland. Det måste upplevas. Den otroliga takhöjden kan ju ha en faktor i det.

 

Hall

Stor rymlig hall med bra plats för direkt avhängning och för mer permanent förvaring.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

Påkostat helrenoverat badrum från 2016. Man har skapat ett badrum som ska kännas troget huset. Vackra detaljer såsom badkaret med tassar, kommoden med det friställda tvättstället, armaturerna och krokarna i mässing och sedan givetvis färgvalen! (Badrummet är renoverat av fackmän och våtrumsintyg finns)

Golv: Schackrutigt klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Kök

Klassiskt kök i herrgårdsstil, stort fönsterparti mot den lugna innergården, delar av skåpen har glasinfattade vitrinluckor. Bänkskiva i trä, med nedfälld porslins ho. Vitvaror består i ugn med induktionshäll, kyl/frys och diskmaskin.

Golv: Målat brädgolv

Väggar: Målade ljusgrå

 

Vardagsrum

Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum blir detta lägenhetens centra. Lägenheten erbjuder stora sociala ytor. Från Vardagsrummet nås även lägenhetens väl tilltagna balkong!

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade ljusgrå

 

Sovrum

Genom dubbla parspegeldörrar nås lägenhetens stora sovrum. Här får man plats med både fullstor dubbelsäng. Hel garderobsvägg och även plats för arbetsplats. Med det lugna gårdsläget kan du utan problem sova med öppet fönster om sommaren.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett stort förråd (ca 15 kvm)

 

Sammanfattning av Brf Briggen 7

Bostadsrättsföreningen Briggen 7 köpte loss fastigheterna Masthugget 3:7 och Masthugget 3:8 med adresserna Linnègatan 7 och Fjärde Långgatan 1 & 3 redan 1988. Fastigheterna bebyggdes sent 1800-tal (1898) och inrymmer idag 24 lägenheter där samtliga är bostadsrätter och 7 (!) lokaler med hyresrätt.

 

Lokaler

I föreningens hyreslokaler bedrivs verksamhet som försäljning av antikviteter, försäljning av tyger och textilier, två restauranger en frisör och en espressobar. Hyresintäkterna står för hela 48% av föreningens totala intäkter.

 

Förvaltare

För den ekonomiska förvaltningen, lägenhetsförteckningen och tekniska förvaltningen ansvarar SBC.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/Internet

TV finns via Comhem och fiber är indraget via Bahnhof. Båda ingår i avgiften.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M4 via Göteborgs stad. Kostnad ligger på ca 700kr/mån.

 

Juridisk person

Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen.

 

Andrahandsuthyrning

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Utemiljö

Föreningen har två gemensamma innergårdar. Gårdarna är sommartid trevligt iordningställda med utemöbler, grill etc för en gemytlig boendemiljö. På ena innegården går det att njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor. Den ena ligger i källaren på Fjärde Långgatan 1 och har två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Den andra tvättstugan ligger i källaren på Fjärde Långgatan 3:s gård och har två tvättmaskiner och en torktumlare. Eftersom föreningen har två tvättstugor och många lägenheter har egna maskiner är det lätt att få tid i någon av tvättstugorna.

Soprum med komplett källsortering och cykelparkering ligger på gården och ett barnvagnsrum nås från en av gårdsingångarna på Fjärde Långgatan 1.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningsarbetet genomsyras av stort engagemang där styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Föreningen har nyligen tagit upp nya lån för att finansiera fasadrenovering och trapphusrenoveringarna. Detta till trotts ligger belåningen idag på en betryggande nivå om ca 6500kr/kvm vilket fortfarande är snittet för området. Därtill får man inte glömma bort att huset är i mycket gott skick och föreningen har stora hyresintäkter från lokalerna. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Renoveringar

Föreningen har det senaste gjort en större renovering av både fasad och trappuppgångar. Husen är nu i mycket gott skick, nedan kan ni se en sammanfattning av de större renoveringar föreningen gjort under åren (hel lista över renoveringar finns i årsredovisningen). Mätningar av grundförhållandena görs årligen via Tellstedts. Man har även gjort en djupanalys av sättningar och grundvattenförhållanden. Allt ser bra ut och det finns inga rekommendationer om grundförstärkning.

2019 Renovering av trappuppgångar, renovering av fasad

2012 Blästring och målning av samtliga tak

2011 Spolning och kontroll av avloppsstammar

2008 Fönsterrenovering

1982 Rörstambyte

1982 Elstambyte

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-27 samt årsredovisningen för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea54 Kvm
Våning2
Driftkostnader3 400kr/år
FöreningBrf Briggen 7
Avgift/månad2 228:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
Andel2.65%
Lgh.nr.00013
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem och fiber via Bahnhof

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring1 400kr/år
Total driftkostnad 3 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.