Kungsladugård, Kungsladugårdsgatan 22 B

Hemtrevlig, genomtänkt, lugn och trivsam tvåa i Kungsladugårds mysiga kvarter. Väl omhändertagen, där gamla detaljer möter nya lösningar i perfekt harmoni. Bevarade originaldetaljer som brädgolv (i samtliga rum), vackra radiatorer och djupa fönsternischer. Genomgångslägenhet med knäpptyst sovrum mot föreningens mysiga innergård. Läget i området är mycket bra med flera mysiga kaféer, små butiker och restauranger runt hörnet.

fakta
Pris2 475 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 330:–
Boarea36 Kvm
Andel3.791%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Kungsladugård! Tillsammans med Majorna utgör Kungsladugård Göteborgs mest populära förstad. Här bor och lever man. Här samsas barnfamiljer, konstnärssjälar, studenter, hipstersskägg och politiskt aktiva i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra. Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Området, som innefattar Masthugget och Stigberget i öster, Majorna i mitten och Kungsladugård i väster, breder ut sig hela vägen från Slottsskogen och ut till Älsvborgsbron, med dess fantastiska solnedgångar över hamninloppet.

 

HALL
Bakom kvarterets vackra fasader gömmer sig föreningens lummiga innergårdar med odlingsmöjligheter och sittplatser. Behagligt nära med en trappa upp från gården nås lägenheten. Enkel och öppen hall med plats för jackor och skor. Från hallen når man sedan in mot det kombinerade kök- och vardagsrummet.

Väggar: Målade vita
Golv: Vitmålat brädgolv i original

BADRUM
I hallen ligger badrummet, tidlöst inrett med vita kakelplattor på väggarna och grå klinker på golvet. I badrummet finns det dusch, toalett, spegelskåp och handdukstork. Dessutom tvättmaskin.

Väggar: Kaklade vita
Golv: Grå klinker

ALLRUM
Kombinerat kök/vardagsrum med utrymme för socialt umgänge och matlagning. Stort fönster i västligt läge ger rummet ett behagligt ljus, rum för soffmöbler och en bra matplats. Köket är stilrent utformat och renoverades under 2017 med bra arbetsytor och bra skåpsförvaring i form av över- och underskåp i vinkel. Tidlöst inrett med vita fasade skåpsluckor och kaklat stänkskydd i vitt. Vitvarorna består av en kombinerad ugn/mikro (Bosch), induktionshäll (Bosch) spisfläkt (Bosch), samt kombinerad kyl/frys (Scandomestic).

Väggar: Målade (Jotun – Evening green)
Golv: Vitmålat brädgolv i original

SOVRUM
Lugnt och rofyllt sovrum med fönster mot den grönskande innergården. Plats för dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter i stor platsbyggd garderob och i ett bevarat skafferi numera garderob.

Väggar: Målade (Jotun - Almond Beige)
Golv: Vitmålat brädgolv i original

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett källarförråd.

Sammanfattning av Brf Alchemilla

Brf Alchemilla bildades 2010 och förvärvade fastigheten under 2016. Föreningen äger en tjugotalsfastighet i hörnet av Godhemsgatan och Kungsladugårdsgatan. Läget är centralt i Kungsladugård och gör att man har nära till många restauranger, kaféer och butiker samt Slottsskogens grönområden. Dessutom har man närbutiken "Effkå" tvärs över gatan. I föreningen finns totalt 20 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, i huset finns dessutom hela 4 hyreslokaler med varierande verksamheter.

 

EKONOMI
Föreningens ekonomi är stabil. De 4 hyreslokalerna inbringar goda intäkter, hyresintäkterna står för ca 25% av de totala intäkterna. Föreningens ambition är att endast genomdriva indexjusteringar av avgiften med någon procent per år. För att på så sätt betrygga föreningens kassa och framtida underhåll och renoveringar. Föreningens råvind utgör en stor dold tillgång.

 

RENOVERINGAR
Under 70-talet genomgick huset stambyte och elbyte. Föreningen har genom åren gjort stora investeringar i fastighetens skick. Större underhålls om bör nämnas är fönsterbyte, grundförstärkning och delvis takrenovering.

2018 genomförde föreningen grundförstärkning samt renovering av tvättstuga och källare med tillhörande lägenhetsförråd. I källaren utfördes även ventilations- och vatten-/avloppsarbeten.

2019 renoverade föreningen fasad och tak i samband med detta byttes alla fönsterna till klassiska landshövdingsfönster med fönsterhakar och utåtgående treglasfönster.

Framtida renoveringar innefattar planer på att eventuellt bygga ett förråd på gården för cyklar, barnvagnar och sophantering samt planteringar på innergården samt renovering av trapphusen. Föreningen undersöker också möjligheterna till att konvertera ett oanvänt utrymme till en lägenhet.

 

PARKERING
Parkering Boendeparkering gäller i området med taxa V7, ca 370 kr/mån. Det finns också flera tidsbegränsade besöksparkeringar i området

 

TV & Bredband
TV ingår in avgiften med ett basutbud från Comhem. Bredband tecknas av de boende gentemot leverantören och ligger utanför avgiften.

 

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan ligger i källaren i uppgång B och har två tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkrum. Nyrenoverat.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett mötesrum för styrelse- och årsmöten. Föreningen har även ett förråd som man undersöker möjligheten för att göra om till en lägenhet och sedan sälja.

 

TRAPPSTÄDNING
Trappstädning ligger på entreprenad och städningen ingår i avgiften.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl såsom föreligger. Ansökan skall ske till styrelsen.

 

Uppgifterna kommer från föreningens Årsredovisning för 2019 och föreningens kontaktperson. Uppgifter av särskild betydelse för köparen bör kontrolleras med föreningen

Planlösningar

Grundfakta

Pris2 475 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea36 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningAlchemilla
Avgift/månad2 330:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda121 kWh/Kvm och år
Andel3.791%
Lgh.nr.6
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1931
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudCom Hem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

visning

sön 24 januari 12:00

mån 25 januari 17:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.