SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 3

I hörnhuset från 1898 ligger denna omhändertagna och fina lägenheten med balkong mot innergården. Otrolig takhöjd på 3 meter, höga fönster och bevarad sekelskiftescharm. Lägenhet med två ingångar och stort sällskapskök med utgång till balkongen! Mycket välmående bostadsrättsförening som speglas i den låga avgiften där höghastighetsfiber ingår!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift2 902:–
Boarea77 Kvm
Andel3.47000%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Till denna lägenhet har man lyxen att kunna använda sig av två ingångar. Här möts man av den höga takhöjden på ca 3 meter som är genomgående för bostaden. I den ena hallen som används som huvudentré finns platsbyggda garderober som rymmer både skor och ytterkläder.

Golv: Träparkett i ek

Väggar: Vitmålade

 

VARDAGSRUM

Stort rum med rymd och massvis med charm. Likt övriga rum är detta utsmyckat med stuckaturer och bevarad fiskbensparkett. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljus in i bostaden och här ryms större soffgrupp.

Golv: Fiskbensparkett i orginal

Väggar: Målade i Beige (Greige)

 

SOVRUM 

Stort och lugnt sovrum och genom dubbla pardörrar når du bostadens härliga balkong som vetter mot innergården. Garderober löper längs ena sidan av sovrummet. Känslan är även här rymlig och ljus. I sovrummet finns bevarade detaljer i form av stuckaturer och fiskbensparkett.

Golv: Fiskbensparkett i orginal

Väggar: Målade i grått

 

KÖK

Ljust och härligt kök med plats för ett matbord. Utrustat med ugn (Electrolux), spis (Bosch), kyl & frys (Bosch) samt diskmaskin (Bosch 2021). Bänkskiva i laminat och kaklat stänkskydd. Från köket nås även här balkongen genom dubbla pardörrar.

Golv: Ekparkett

Kakel: Ljusgrå

Väggar: Vitmålade

 

RUM/KONTOR

Tyst och lugnt ”halvrum” som går lika bra att använda som barnrum eller kontor. Eller varför inte en walk in closet?

Golv: Heltäckningsmatta i mörkgrå

Väggar: Vitmålade

 

BADRUM

Badrum i klassisk stil med helkaklade väggar. Praktisk duschvägg i klarglas med regndusch från Tapwell. Utrustat med WC, kombinerad torktumlare och tvättmaskin (LG), handfat och kommod.

Golv: Mörkgrå klinker (Golvvärme)

Väggar: Mörkgrått kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Föreningsinformation Brf Briggen 7

Bostadsrättsföreningen Briggen 7 köpte loss fastigheterna Masthugget 3:7 och Masthugget 3:8 med adresserna Linnègatan 7 och Fjärde Långgatan 1 & 3 redan 1988. Fastigheterna bebyggdes sent 1800-tal (1898) och inrymmer idag 24 lägenheter där samtliga är bostadsrätter och 7 (!) lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringen ör 2839 kvm, varav 2253 kvm utgör lägenhetsyta och 586 kvm utgör lokalyta.

LOKALER


I föreningens hyreslokaler bedrivs verksamhet som försäljning av antikviteter, försäljning av tyger och textilier, två restauranger en frisör och en espressobar. Hyresintäkterna står för hela 48% av föreningens totala intäkter.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen, lägenhetsförteckningen och tekniska förvaltningen ansvarar SBC.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

TV finns via Comhem och fiber är indraget via Bahnhof. Båda ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M4 via Göteborgs stad. Kostnad ligger på ca 700kr/mån.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen.

 

ANDRAHANSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

UTEMILJÖ

Föreningen har två gemensamma innergårdar. Gårdarna är sommartid trevligt iordningställda med utemöbler, grill etc för en gemytlig boendemiljö. På ena innegården går det att njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har två tvättstugor. Den ena ligger i källaren på Fjärde Långgatan 1 och har två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Den andra tvättstugan ligger i källaren på Fjärde Långgatan 3:s gård och har två tvättmaskiner och en torktumlare. Eftersom föreningen har två tvättstugor och många lägenheter har egna maskiner är det lätt att få tid i någon av tvättstugorna.

Soprum med komplett källsortering och cykelparkering ligger på gården och ett barnvagnsrum nås från en av gårdsingångarna på Fjärde Långgatan 1.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och föreningsarbetet genomsyras av stort engagemang där styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Belåningen ligger idag på en betryggande nivå om ca 6300kr/kvm vilket är under snittet för området. Därtill får man inte glömma bort att huset är i mycket gott skick och föreningen har stora hyresintäkter från lokalerna. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har det senaste gjort en större renovering av både fasad och trappuppgångar. Husen är nu i mycket gott skick, nedan kan ni se en sammanfattning av de större renoveringar föreningen gjort under åren (hel lista över renoveringar finns i årsredovisningen). Mätningar av grundförhållandena görs årligen via Tellstedts. Man har även gjort en djupanalys av sättningar och grundvattenförhållanden. Allt ser bra ut och det finns inga rekommendationer om grundförstärkning.

2020 Underhåll av vvs-ventiler.

2019 Renovering av trappuppgångar, renovering av fasad

2012 Blästring och målning av samtliga tak

2011 Spolning och kontroll av avloppsstammar

2008 Fönsterrenovering

1982 Rörstambyte

1982 Elstambyte

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-05-20 samt årsredovisningen för 2020. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Antal sovrum1-2
Boarea77 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 151kr/år
FöreningBrf Briggen 7
Avgift/månad2 902:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, bredband och balkongtillägg
BalkongBalkong
FörvaringsrumStort vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassF
Energiprestanda154 kWh/Kvm och år
Andel3.47000%
Lgh.nr.25
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1889
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTV ComeHem, Fiber Bahnhof.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring2 751kr/år
Total driftkostnad 5 151kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.