SÅLD
Linnéstaden, Andra Långgatan 4 A

I denna härliga del av Linné myllrar det av trendiga restauranger och underbara uteserveringar. Här hittar man bland annat Saluhallen Briggen som lockar med delikatesser av alla de slag. Närhet till Linnégatans puls, och efter en kort promenad söderut är man framme vid Slottsskogen. Kommunikationerna är utmärkta, och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Järntorget som fungerar som knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 327:–
Boarea57 Kvm
Andel6.02%

Lägenhetsbeskrivning

Från gården når man lägenheten genom den slingriga stentrappan upp till våning tre. ( eller för den delen hiss hela vägen upp och en trappa ner) Här möts du av en omhändertagen tvårummare, fint ljusinsläpp och fin vy mot de vackra fasaderna och byggnaderna i området! 

 

HALL

Rymlig och möblerbar hall, med goda ytor för avhängning och förvaring. Från hallen når du alla lägenhetens rum. 

Golv: Parkett

Väggar: Målade 

 

VARDAGSRUM/MATSAL

Ljust och luftigt är beskrivningen på lägenhetens sociala nav där en stor öppning mellan vad som är vardagsrum och matsal väver samman dessa två rum på bästa sätt. Två stora fönster med mycket ljus skapar härlig atmosfär!

 Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

KÖK

Stilrent kök inrett med vita luckor, bra arbetsytor i vinkel. Ovan den gråa bänkskivan sitter vitt stänkskydd med mörk fog.  Maskinpark bestående av spishäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten och med fönster mot den tysta innergården ligger sovrummet. Alldeles lagom stort med plats för dubbelsäng och sängbord. Till höger om ingången finns garderober för förvaring.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

BADRUM

Från hallen nås badrummet inrett med mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med glasvägg, toalett, handfat med kommod samt ett vägghängt spegelskåp med belysning.

 Golv: Klinker

Väggar: Kakel

 

KLÄDKAMMARE/KONTOR

Tyst och lugnt ”halvrum” som går lika bra att använda som kontor eller varför inte en walk in closet? 

Golv: Plastmatta

Väggar: Målade

 

Till lägenheten hör ett förråd om ca 3 kvm.

Föreningsinformation

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes 1929. Föreningen äger fastigheten Masthugget 8:7 med tillhörande flerbostadshus och upplåter idag 13 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 226 kvm, varav 1 099 kvm utgör lägenhetsyta och 127 kvm lokalyta.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via länsförsäkringar. I försäkringen ingår även kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Internet levereras via Bahnhof (Fiber)

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad.

 

INNERGÅRD

På föreningens slutna innergård finns det cykelställ, cykelförråd, soprum och fina blomsterarrangemang som tas väl om hand.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam innergård, tvättstuga och förrådsutrymmen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsens aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2020 uppgår endast till ca 5700 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6500 kr/kvm. Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå. Under 2019 när fiber drogs in valde föreningen att inkludera bredband i månadsavgiften.

Inga avgiftsförändringar planerade. 

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

2020 Uppdatering av portkodssystem

2020 Takmålning

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2018 och som sträcker sig till 2047. Närmast i tiden planeras OVK och ventilationskontroll, Plantering av växter på innergård, målning av innergård, underhåll på fasad samt underhåll av tvättstuga. I övrigt inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

Ovanstående grundas på information från årsredovisning för 2020 och föreningens kontaktperson 2021-08-11. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Antal sovrum1-
Boarea57 Kvm
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningAndra Långgatan 4 A
Avgift/månad3 327:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, bredband (1000/1000)
Ingår inte avgiftenKabel-TV
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda113 kWh/Kvm och år
Andel6.02%
Lgh.nr.10033
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBahnhof

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 500kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.