SÅLD
Örgryte - Kärralund, Göketorpsgatan 34 A

I ett lugnt område och med direkt närhet till grönområden och rekreation ligger denna oerhört välplanerade och välrenoverade trerummare. Genomgående smakfulla materialval och fina färger. Platsbyggt kök från Taras Hallgren & Son och specialbyggda inredningsdetaljer, här finns också balkong, samt bra förvaringsmöjligheter!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 743:–
Boarea66 Kvm
Andel8.36747%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Enkel och öppen hall med avhängningsmöjligheter. Från hallen når man vidare till lägenhetens alla rum.

Golv: Gråoljad ek

Väggar: Målat gips i vitt

 

SOVRUM 

Direkt höger från hallen når vi sovrummet. Ett stort och lugnt sovrum med fönster mot grönområdet. Platsbyggda garderober löper längs ena sidan av rummet. 

 Golv: Gråoljad ek

Väggar: Putsade och målade i grått

 

VARDAGSRUM

Härligt rum som rymmer både soffa och matplats om så önskas. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljus in i bostaden. Här har man även utgång till balkongen!

Golv: Gråoljad ek

Väggar: Putsad och målad i grått

 

KÖK

Härligt rum med plats för umgänge och matlagning. Fönster för fint ljusinsläpp. Ett platsbyggt kök som totalrenoverades 2014. I utrustningsväg finns spis/ugn (Husqvarna), Kyl & Frys (Smeg), Fläkt (Fjäråskupan) samt diskmaskin (Cylinda). Bänkskiva i 12 mm (Corian) och skåpinteriören kommer från Taras Hallgren & Son AB.

Golv: Gråoljad furu

Väggar: Målade i grå kalkfärg

 

RUM/KONTOR

Ett mindre rum som går lika bra att använda som barnrum eller kontor. Här har man skapat en industri-inspirerad vägg/dörr som gör det där lilla extra! I anslutning till detta rum finns bra med förvaring i form av platsbyggda garderober.

Golv: Gråoljad furu

Väggar: Målade i gröngrått

 

BADRUM

Rymligt badrum som totalrenoverades 2014. Utrustat med WC, handfat, platsbyggd kommod med tre lådor för förvaring, torktumlare (Siemens) och tvättmaskin (Bosch). Praktisk duschvägg och fönster för vädring.

Golv: Klinker i brun kopparfärg

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör två förråd, ett om 4 kvm och ett om 7 kvm.

Föreningsinformation

ALLMÄNT

Föreningen nyttjar tomträtten till fastigheten Göteborg Torp 32:5 i Göteborg kommun. På fastigheten finns 1 byggnad med 12 lägenheter uppförda. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 789 kvm. Fastigheten är uppförd 1946 med adressen Göketorpsgatan 34.

TOMTRÄTT

Föreningen innehar fastigheten på mark med tomträttsavtal som sträcker sig fram till 2026-07-15. Aktuell avgäld (74 140 kr/år). Därefter ändras den vart tredje år och baseras på taxeringsinformationen.

FÖRVALTARE

Den ekonomiska förvaltningen sköter Riksbyggen och den tekniska förvaltningen sköter SBC.

FÖRSÄKRINGAR

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Nordic Försäkring.

TRAPPSTÄDNING

Löpande städning av gemensamma utrymmen utförs av medlemmarna tillsammans. Även snöskottning och gräsklippning utförs av medlemmarna och innebär också en bra besparing för föreningen.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

ComHem levererar både kabel-tv och bredband.

PARKERING

Föreningen tillhandahåller fem parkeringsplatser som i dagsläget är uthyrda. Separat kö gäller, dock är den tom för stunden. Föreningen har också försett alla platser med elbilsladdare, kostanden för de är 650 kr/mån.

INNERGÅRD

Föreningen tillhandahåller en fin uteplats där de ofta anordnar gemensam grillkväll. Här finns enklare möblemang att tillgå.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Uteplats samt tvättstuga

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god. De långfristiga skulderna för bokslutet 2019 uppgår till ca 9500/kvm. Intäkter för lokalhyror utgör ca 7% av föreningen nettoomsättning. Föreningen höjde avgiften med 3% från från och med 2020-01-01. Under de senaste fem åren har föreningen arbetat med att anpassa intäkterna efter utgifterna och har höjt avgiften med 3% per år, vilket är högre än vad kostnaderna ökat motsvarande tid och vi ser att detta kommer fortsätta även framöver.

Föreningen har också planerat att exploatera deras vindar, där man kan bygga tre stycken ettor på 35 kvadratmeter. Intäkten blir ca 800kr (2021) per kvadratmeter, vilket ger 84.000kr per år. Försäljningen ger också en engångsintäkt på ca 750.000kr efter kostnader vilket är ett bra tillskott till föreningens underhållsplan.

UTFÖRDA RENOVERINGAR

Ett av två stambyten har utförts i en av lägenheterna, uppgradering torktumlare (avfuktare + fläkt), översyn av tak samt rensning av hängrännor, teknisk undersökning av balkonger, nya garageportar samt dränering av tre sidor av huset samt elbilsladdning på föreningens parkeringsplatser.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Översyn ingående V/A-ledning, två nya branddörrar i källare, åtgärda balkonger, samt ett resterande stambyte kvar i en av lägenheterna.

 

Ovanstående information grundas från styrelsens kontaktperson samt från årsredovisning för 2019. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Antal sovrum1-2
Boarea66 Kvm
Våning1
Driftkostnader8 888kr/år
FöreningBrf Göketorpsgatan 34
Avgift/månad4 743:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda169 kWh/Kvm och år
Andel8.36747%
Lgh.nr.1
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1946
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 536kr/år
Försäkring4 352kr/år
Total driftkostnad 8 888kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.