SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20 B

En smakfullt renoverad sekelskifteslägenhet med balkong mot innergården. Vackra detaljer och en stor dos karaktär. Genomgående planlösning med stort socialt vardagsrum i öppen planlösning mot kök. (Möjlig 4:a)

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 925:–
Boarea73 Kvm
Andel4.0%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

Mitt i det myllrande och expansiva kvarteret kring långgatorna. På nyöppnade uteserveringar blandas unga, gamla, studenter och barnfamiljer i en salig röra. Just nu händer mycket i området!

Optimalt planerad trea, (som enkelt går att dela av till en 3,5-4) med två separat belägna sovrum med balkong mot lugn innergård och de stora social utrymmena med kök och vardagsrum i öppen planlösning mot gatan! Ej hiss.

 

Hall

Hall med bra med avhängningsutrymme.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Kök

Köket renoverades 2018 i sin helhet. Man valde då att göra ett större omtag och förändra planlösningen något. Man tog ner en vägg mellan kök och vardagsrum, så en större yta med 4 höga fönsterpartier fick ett socialt utrymme att bada i ljus. Köket är utrustat med induktionshäll och inbyggnads ugn (varmluft), integrerad kyl och frys, diskmaskin samt mikrovågsugn. Alla vitvaror från 2018.

Golv: Ljuslaserad ekparkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Rymligt ljust vardagsrum oerhört lättmöblerat, med stor öppning in mot köket! Charmiga bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer och takrosett!

Golv: Ljuslaserad ekparkett

Väggar: Målade Ljusgrå

 

Sovrum 1

Det ena sovrummet ligger precis vid hallen och det används idag som föräldrasovrum. Man har valt att dela av rummet och bygga en garderob bakom sängen, snyggt avskärmat med en draperad fondvägg. En gammal ingång till rummet är igensatt och har skapat en dekorativ hylla i rummet!

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Sovrum 2 används idag som barnrum. Det ligger med ingång från vardagsrummet och har utgång till balkongen med lugnt gårdsläge!

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade

 

Badrum

Enklare badrum med helkaklade väggar, vikväggar till duschhörna, vitt tvättställ i kommod och WC.

Golv: Ljus plastmatta

Väggar: Helkaklade

 

Övrigt:

Förråd finns tillhörande lägenheten, förrådet är beläget på vinden och är ca 6 kvm.

 

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9:15, 9:18 och 9:19 år 2003. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta. Föreningens tre byggnader uppfördes mellan 1879-1889. Just nu står föreningen i startgroparna för att exploatera vinden, då föreningen har stora ytor outnyttjad vind idag. Detta kommer stärka föreningens ekonomi markant.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det lätt att få tid.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har två innergårdar. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ har iordningställts på gården. Barnvagnsrum finns i portiken 18/20. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en gång på våren och en gång på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen läggs ut på entreprenad hos Esplanad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

KABEL-TV OCH INTERNET

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

RENOVERING

Föreningens hus genomgick under 1980-talet en grundlig ROT-renovering där bland annat avlopp- och elstammar byttes. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia.


2012: målades taket om och fasaden på 16-gården.
2014-2015: Fönster mot gatufasaden byttes. OVK-besiktning.
2015-2016: Spolning och filmning av avloppsledningar under mark. Förebyggande och regelbundna mätningar av grundvattennivåer.
2019: Renoverade föreningen rökkanalerna i husen, man har justerat in termostater och radiatorer.
2020: Brandskyddskontroll
2020: Renovering av eldstäder och tillhörande rökkanaler.
2020: Styrelserum

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen upprättade 2018 en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2048. Följande större underhåll är planerat närmst kommande åren utöver mindre lagningsarbeten.

Föreningen har tagit beslut om upprustning av innergårdar och sällskapsmiljöer, nytt skalskydd, entrédörrar samt att gårdsdörrar ska uppdateras och bytas. Ett nytt porttelefonsystem kommer installeras med sk taggar. Detta kommer att ske hösten 2021.

Föreningen har satt i hop en vindsgrupp för att driva frågan kring vindsexploatering framåt. Man har redan tagit kontakt med byggare för offerter/anbud. Möjlighet kvarstår fortfarande för de som bor högst upp att ev köpa loss sin yta ovanför sig och på så sätt bygga etagelägenhet. I nuläget har föreningen bett SBC om hjälp och konsulterna kring den fortsatta processen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag helt amorteringsfria. I och med den möjliga vindsexploateringen så kommer föreningens ekonomi att stärkas. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. Diskussioner om detta är långtgående hos de boende.

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 34 % av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. De långfristiga skulderna för bokslutet 2020 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8419 kr skuld/kvm bostadsyta. Efter försäljningen av föreningens sista hyresrätt finns idag ett oerhört stort överskott på föreningens kassa ca (4 msek) och detta är primärt avsett till framtida underhåll.

Idag finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2020 och föreningens kontaktperson 2021-05-14.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea73 Kvm
Våning2
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 925:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassD
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel4.0%
Lgh.nr.206
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1889
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.