SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 5

Högt upp med hiss och balkong i västerläge! Vackra ytskick med originalgolv och bevarade listverk, fint kök i öppen planlösning! En älskad och varsamt omhändertagen lägenhet!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 923:–
Boarea67 Kvm
Andel3.51000%
Våning4/5

LÄGENHETSBESKRIVNING

Området runt Skanstorget är verkligen i hetluften nu. Det händer mycket! Tror ingen har missat att några av stans populäraste restauranger har öppnat bara stenkast från lägenheten. Och det kommer fortsätta hända saker! Huset på Övre Husargatan 5 uppfördes 1936, i sann funktionalistisk anda. Men fortsatt är takhöjden generös, såväl som ytorna! 

 

Hall

Hiss eller trappor upp till vån 4. Direkt när du kommer in genom dörren nås du av ljuset från köksfönstret. Hall med bevarade originalskåp för avhängning.

Golv: Svart klinker

Väggar: Målade (Raw canvas, Jotun)

 

Kök

Vackert kök i öppen planlösning till vardagsrum och matplats. Med stora fönsterpartier ges ett otroligt ljusinsläpp! Grå skåp matchade med en svart stenskiva och vitt stänkskydd. Klassiskt vackert kök med alla bekvämligheter. Lägg extra märke till de bevarade fönsternischerna i marmorerad kalksten!

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med plats för stort matbord för många gäster! Rummet ramas in med vackra lister, generös takhöjd och stort fönsterparti för generöst ljusinsläpp.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade vita

 

Mellan vardagsrum och sovrum ligger en innerhall där man bland annat når badrummet. Men här finns även en inbyggd garderob.

 

Sovrum

Rofyllt sovrum med utgång till sin egna lilla oas, en balkong i suktande västerläge. Blicka ner till föreningens lilla soldäck, där grill och utemöbler bjuder in till samvaro. Här uppe helt privat!

Sovrummet är vackert färgsatt i sobert grått. En rymlig skjutdörrsgarderob löper längs en av väggarna, vilken rymmer allt i klädväg.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade grå

 

Badrum

Helkaklat badrum med smakfull funkiskaraktär. Här finns duschhörna bakom vikväggar, snurrskåp med spegel, tvättställ i kommod och WC.

Golv: Svart/Olivgrön klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör två förråd. Ett stort på vinden och ett lite mindre i källaren.

Sammanfattning av Brf Öfvre Husaren

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Öfvre Husaren förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 7:19 och Kommendantsängen 7:20 år 2007. Föreningen består av ett flerbostadshus med adresserna Övre Husargatan 5 och 7. Huset uppfördes 1936. Byggnadens totalyta är 2365 kvm varav 1900 kvm utgör lägenhetsyta och 465 kvm lokalyta. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt.

 

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts via SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum).

 

Tomträtt/Försäkring

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

Tv-/Internetanslutning

Basutbud för Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband 1000/1000mbit/s via Bahnof, ingår i avgiften.

 

Ekonomi

Föreningen har god översyn på ekonomin där stora hyresintäkter om ca 47% av totala intäkter utgör en god ekonomisk grund. Den uthyrda hyresrätten (82kvm) står också för en del av intäkterna och utgör en potentiell intäkt den dagen den avyttras. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2020 till ca 18,2 mnkr. Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1190 kr. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr.

 

Renoveringar

2020 Nytt ventilationssystem

2019 Föreningen drog in fiber 1000/1000 Mbit.

2016 Målning av fönster mot innergård, ny takbeläggning över restaurangutbyggnad.

2015 Nya hissar, renovering av tvättstugor samt nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen.

2014 Byte av alla fönster mot Övre Husargatan mot mer isolerande 3-glas fönster. För detta fick föreningen ett bidrag från Göteborgs stad. Mindre underhåll utfördes också så som nya ljuskronor i entréerna, nya informationstavlor, byte till säkerhetsdörrar in till källarförråd och nya café set till innergården.

1982 Stambyte

 

Kommande renoveringar

Nästa större arbete enligt underhållsplanen är år 2022 i form av omläggning av tak, efter det 2027 ska fasaden ses över och därefter 2032 nytt värmesystem. Underhållsplanen sträcker sig till 2040.

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har två tvättstugor, dessa ligger på vinden i respektive uppgång. Renoverade 2015 och utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum.

Föreningen har en gemensam innergård. Här finns sommartid utemöbler, grill, små planteringar etc för ökad trivsel. På innergården finns också cykelparkering under tak och sophantering.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M”. Ansökan görs via trafikkontoret Göteborg.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson samt årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea67 Kvm
Våning4/5
Driftkostnader5 000kr/år
FöreningBrf Öfvre Husaren
Avgift/månad3 923:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV och Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda131 kWh/Kvm och år
Andel3.51000%
Lgh.nr.12
Lgh.nr. LMV1403

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1936
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bahnhof

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring2 500kr/år
Total driftkostnad 5 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.