SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 3 B

Högst upp i det vackra tegelhuset från 1898 med stor balkong i västerläge ligger denna fantastiska lägenhet med bevarad sekelskiftescharm. Stuckaturer och vackra brädgolv är genomgående för lägenheten! Därtill de stora fönsterpartierna mot väst! Mycket välmående bostadsrättsförening med låg avgift!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 383:–
Boarea63 Kvm
Andel2.91%
Våning4

Lägenhetsbeskrivning

Oerhört vacker sekelskiftestvåa med sovrummet mot lugn innergård och rymlig balkong med grillmöjligheter. Blicka ut över takåsarna, gamla brandstationen eller Masthuggskyrkan medans du dricker eftermiddagskaffet i solen. En lägenhet som måste upplevas på plats!

Hall

Hall men enklare avhängning, utrymme för byrå eller garderob finns om så önskas.

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade i vitt

 

Badrum

Luftigt badrum med helkaklade väggar och golv. Här finns kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG, toalett, handdukstork och vikbara duschväggar. I förvaringsväg finns stort hörnskåp och kommod. 

Golv: Mörkt klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Kök

Kliv in i köket och känn hur ljuset flödar in. Hela köket renoverades i Februari 2020, då sattes även alla vitvaror in, brädgolvet togs fram och slipades. Maskinparken består av kyl & frys (Ikea), Ugn och mikro (Ikea) samt spishäll (Ikea). Från köket når du balkongen i västerläge med både eftermiddagssol och kvällssol. Här kan du med fördel njuta i loungegruppen medans du grillar!

Golv: Brädgolv

Kakel: Bänkskiva som stänkskydd

Bänkskiva: Matt mörkgrå/marmormönstrad kompositsten

Väggar: Målade i ljusgrått

 

Vardagsrum

Rymligt ljust vardagsrum med högt i tak och oerhört lättmöblerat. Charmiga bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer och takrosett!

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade grå/grön

 

Sovrum

Här får man plats med både fullstor dubbelsäng, hel garderobsvägg och även plats för liten arbetsplats. Extremt lugnt gårdsläge!

Golv: Brädgolv

Väggar: Målade i ljusgrått

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 15 kvm.

Föreningsinformation Brf Briggen 7

Bostadsrättsföreningen Briggen 7 köpte loss fastigheterna Masthugget 3:7 och Masthugget 3:8 med adresserna Linnègatan 7 och Fjärde Långgatan 1 & 3 redan 1988. Fastigheterna bebyggdes sent 1800-tal (1898) och inrymmer idag 24 lägenheter där samtliga är bostadsrätter och 7 (!) lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringen ör 2839 kvm, varav 2253 kvm utgör lägenhetsyta och 586 kvm utgör lokalyta.

LOKALER

I föreningens hyreslokaler bedrivs verksamhet som försäljning av antikviteter, försäljning av tyger och textilier, två restauranger en frisör och en espressobar. Hyresintäkterna står för hela 50% av föreningens totala intäkter.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen, lägenhetsförteckningen och tekniska förvaltningen ansvarar SBC.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET

TV finns via Comhem och fiber är indraget via Bahnhof. Båda ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M4 via Göteborgs stad. Kostnad ligger på ca 700kr/mån.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen.

 

ANDRAHANSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

UTEMILJÖ

Föreningen har två gemensamma innergårdar. Gårdarna är sommartid trevligt iordningställda med utemöbler, grill etc för en gemytlig boendemiljö. På ena innegården går det att njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har två tvättstugor. Den ena ligger i källaren på Fjärde Långgatan 1 och har två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Den andra tvättstugan ligger i källaren på Fjärde Långgatan 3:s gård och har två tvättmaskiner och en torktumlare. Eftersom föreningen har två tvättstugor och många lägenheter har egna maskiner är det lätt att få tid i någon av tvättstugorna.

Soprum med komplett källsortering och cykelparkering ligger på gården och ett barnvagnsrum nås från en av gårdsingångarna på Fjärde Långgatan 1.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och föreningsarbetet genomsyras av stort engagemang där styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Belåningen ligger idag på en betryggande nivå om ca 6300kr/kvm vilket är under snittet för området. Därtill får man inte glömma bort att huset är i mycket gott skick och föreningen har stora hyresintäkter från lokalerna. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har det senaste gjort en större renovering av både fasad och trappuppgångar. Husen är nu i mycket gott skick, nedan kan ni se en sammanfattning av de större renoveringar föreningen gjort under åren (hel lista över renoveringar finns i årsredovisningen). Mätningar av grundförhållandena görs årligen via Tellstedts. Man har även gjort en djupanalys av sättningar och grundvattenförhållanden. Allt ser bra ut och det finns inga rekommendationer om grundförstärkning.

2020 Underhåll av vvs-ventiler.

2019 Renovering av trappuppgångar, renovering av fasad

2012 Blästring och målning av samtliga tak

2011 Spolning och kontroll av avloppsstammar

2008 Fönsterrenovering

1982 Rörstambyte

1982 Elstambyte

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-08-20 samt årsredovisningen för 2020. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Antal sovrum1-
Boarea63 Kvm
Våning4
Driftkostnader4 462kr/år
FöreningBrf Briggen 7
Avgift/månad2 383:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassF
Energiprestanda154 kWh/Kvm och år
Andel2.91%
Lgh.nr.24
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bahnhof

Driftkostnader

El2 772kr/år
Försäkring1 690kr/år
Total driftkostnad 4 462kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.