SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 4 B

Charmfull sekelskiftestvåa belägen på den lugnaste av långgatorna med direkt närhet till myllrande Linnégatan. Smyckad med tidsenliga detaljer så som originalbrädgolv, höga fotlister, stuckaturer, takrosetter, djupa nischer och generös takhöjd. Bredband ingår i månadsavgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift4 564:–
Boarea64 Kvm
Andel0.0216000
Våning1 av 4 (en halv trappa upp)

Rumsbeskrivning

 

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och gott om utrymme för klädförvaring i en stor garderobslänga samt ytterligare förvaringsutrymme längst in i den inre hallen. Härifrån nås badrum och kök.

Golv: Parkett

Väggar: Målade väggar

 

BADRUM

Badrummet är stilrent renoverat, inrett med klassiska och påkostade materialval. Tvättställ och toalettstol från Gustavsberg, blandare från Tapwell, duschväggar från Vetro, vägghängt förvaringsskåp från Vedum med eluttag samt golvvärme.

Golv: Italiensk Carraramarmor 

Väggar: Stora vita kakelplattor i helförband

 

KÖK

Köket är renoverat i stilren design med vit skåpsinredning, vitt bistrokakel i halvförband och vinklad bänkskiva i mahogny. En charmig rundning av väggen mot trapphuset ger karaktär och intill fönstret finns det plats för ett matsalsbord. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, varmluftsugn, fläktkåpa, diskmaskin samt extra hög kyl och frys (kombinerad).

Golv: Målat i ljusgrå nyans 

Väggar: Vitmålade. Den välvda väggen målad i ljusgrå nyans

 

VARDAGSRUM

Höga fönsterpartier i par fyller vardagsrummet med ljus. Sekelskiftet gör sig påmint i form av vitbetsat originalbrädgolv, höga fotlister, djupa fönsternischer, stuckaturer och takrosett. Lättmöblerat rum med gott om plats för social gemenskap. Från vardagsrummet finns det bygglov för att bygga balkong mot gården, se planskiss. 

Golv: Vitbetsat originalbrädgolv 

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM

Innanför vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet med fönster mot innergården. Liksom vardagsrummet får sovrummet ett härligt ljusinsläpp från två höga fönsterpartier med djupa nischer. Tidsenlig charm i form av stuckaturer, takrosett, fina listverk och djupa nischer. Bra förvaring i sex garderober, dessutom plats för ytterligare byrå eller liknande. 

Golv: Målat i ljusgrå nyans

Väggar: Vitmålade väggar. Ena väggen målad i en mörkblå nyans

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.

SAMMANFATTNING AV BRF GALJONEN

 

ALLMÄNT

Föreningen bildades 2003 och är sedan 2004 ägare till fastigheten Masthugget 2:2. Husen, med adress Fjärde Långgatan 4 respektive Fjärde Långgatan 6/Nordhemsgatan 30, uppfördes mellan 1897-1901 efter ritningar av arkitekt O.W.Nilsson. Fastigheten består av ett hörnhus i 4 våningar mot de två gatorna, ett gårdshus och två innergårdar. Föreningen upplåter idag 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 459 kvm, varav 3 292 kvm utgör lägenhetsyta och 167 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har tecknat ett avtal med Comhem som ger varje lägenhet tillgång till ett grundutbud av analog-Tv, telefoni och 50 Mbit bredband som ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grillmöjligheter, sandlåda, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har två tvättstugor med sammanlagt fem tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god. Tvättpasset bokar man via ett digitalt bokningssystem som nås via app i mobilen.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna för bokslutet 2020 uppgår till ca 29 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9293 kr skuld/kvm bostadsrättsyta. Föreningens hyreslokaler (Butik och Frisör) bidrar tillsammans med den kvarvarande hyresrätten för ca 12 % av den totala årsomsättningen. Föreningens hyresrätt utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare då pengarna från försäljningen tillfaller föreningen. Delar av föreningens lån har tecknats om under 2021 och i samband med detta har föreningens räntekostnader ytterligare minskat. De bundna lånen förhandlas om i takt med att löptiden på dessa går ut.

 

RENOVERINGAR

Föreningen upprättade 2017 en ny underhållsplan som sträcker sig fram till 2046. Denna underhållsplan uppdateras kontinuerligt av styrelsen för att kunna prioritera underhållsåtgärderna. Nedan följer ett urval av gjorda renoveringar i fastigheten, för mer info om utförda renoveringar, se årsredovisningen.

2018-2021 Relining av stammar

2017 Helrenovering av tak

2015 Fuktåtgärder i källaren. Dräneringsrännor i källare för att leda bort fukt.

2013 Fasadrenovering. Totalrenovering utåt gatan, lagning av vissa delar inåt gårdarna.

2012 Renovering av butikslokal. En del av den tidigare lokalen gjordes om till lägenhet och såldes.

2011 Dränering av gårdarna. I samband med det gjordes markskikt och altaner om.

2009-10 Grundbevarade åtgärder. Fastigheten är sedan tidigare grundförstärkt mot hörnfastigheten som ligger mot Nordhemsgatan och under 2009 gjorde föreningen en grundbevarande behandling, borinfiltration av pålarna.

2009 Målning av trapphusen.

1984 ROT-renovering som bland annat innefattade rör- och elstambyte.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Färdigställning relining, tätning och upprustning källare samt renovering av hiss på Fjärde Långgatan 6. Föreningen räknar inte med att dessa specifika aktiviteter kommer medföra några extra avgiftshöjningar men praxis i föreningen är att justera avgifterna uppåt på årsbasis med 1-2%.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson2021-09-22 och årsredovisning för 2020. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea64 Kvm
Våning1 av 4 (en halv trappa upp)
Driftkostnader5 300kr/år
FöreningBrf Galjonen
Avgift/månad4 564:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, TV, bredband, IP-telefoni
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda123 kWh/Kvm och år
Andel0.0216000
Lgh.nr.41208
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1897
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 500kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 5 300kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.