SÅLD
Bagaregården, Storkgatan 6 B

Ambitiöst renoverad landshövdingetvåa, högst upp i huset med ljust och fritt gavelläge! Öppen social planlösning med gott om charmiga originaldetaljer bevarade. Fransk balkong och förvaringsmöjligheter utöver det vanliga. Stabil och ekonomiskt stark bostadsrättsförening med välskött fastighet och mysig innergård! Bredband ingår i avgiften.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 275:–
Boarea60.2 Kvm
Andel1.28854%
Våning3/3

RUMSBESKRIVNING

 

Mitt i Bagaregården! Ett av få områden med bevarade landshövdingehus från arkitekturens guldålder 1920. I området blandas flerfamiljshusen upp av radhus, friliggande villor och grönska. I närområdet finns vackra naturområden, restauranger, cafeér och mindre butiker. Kommunikationen är synnerligen god med rik tillgång på bussar, spårvagnar och enkelhet till de större lederna. 

 

HALL

Rymlig och möblerbar hall med gott om plats för klädförvaring i två inbyggda garderober, inredda med bra förvaringslösningar, belysning och i den ena en vinkyl. Direkt till höger finns plats att hänga av sig jackan och till vänster hittar vi badrummet. Hallen ramas vackert in av profilerade lister och foder, spegeldörrar och stuckatur. På golvet ligger ett bevarat brädgolv i original. Ljuset letar sig ända ut till hallen från de helglasade balkongdörrarna i par längre fram. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Innanför hallen hittar vi badrummet med plats för både duschhörna, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och gott om förvaring genom både en kommod och ytterligare ett förvaringsskåp ovanför tvättmaskinen och ett ovanför toaletten. Ovanför kommoden sitter en spegel. 

Väggar: Kaklade

Golv: Plastmatta

 

KÖK

När hela lägenheten renoverades 2019 togs väggen mellan kök och vardagsrum ned och resultatet blev ett fantastiskt stort och ljust rum inramat av fina snickerier och stuckaturer. Det nya köket målades i en mörkblå nyans och ovanför bänkskivan i trä kläddes väggarna med vitt kakel. Köksskåpen som löper i vinkel och hela vägen upp till tak ger dig massvis av förvaring och intill fönstret finns det gott om plats för ett matsalsbord modell större. Köksinredningen består av hel kyl och frys, spis/ugn, fläktkåpa och diskmaskin. 

Väggar: Målade/Kaklade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger ljust och öppet mot köket, ett stort och inbjudande rum inramat av vackra snickerier, takrosett och helglasade balkongdörrar i par ut mot den franska balkongen. Väggarna är målade i en bruten vit kulör som harmoniserar fint med golvbrädorna från husets byggår och ger en neutral bas att inreda efter. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten ligger sovrummet, alldeles lagom stort med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaringsmöjligheter finns i form av tre stora garderober, snyggt inmålade i väggfärgen. Originalbrädgolv, takrosett, profilerade lister och foder, spegeldörr och stuckatur. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren

Föreningen kräver enskilt medlemskap i HSB.

HSB Brf Omberg III i Göteborg

 

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Omberg III är med sina 86 lägenheter en relativt stor förening i omtyckta Bagaregården. Föreningen äger sin fastighet (18:3 Bagaregården) med adresserna Storkgatan 6A-O. I föreningen finns det även 2st lokaler om sammanlagt 28,3kvm samt föreningslokaler, övernattningslägenhet och barnvagnsrum. Den totala lägenhetsytan är 4517,1 kvm. Huset uppfördes 1926 efter ritningar av arkitekt Conny Nyquist och var vid inflyttning 1927 en av Göteborgs första bostadsrättsföreningar.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns en rymlig tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, en mangel och två stora torkrum. I föreningen finns det även en gästlägenhet och ett övernattningsrum att hyra samt ”puben” som är en samlingslokal. Det finns också ett kontor som används som styrelserum samt ett barnvagnsrum.

 

TV/ INTERNET

Föreningen har ett så kallat gruppavtal med Telia där TV, bredband och IP-telefoni ingår. Kostnaden har lagts på månadsavgiften. Det enda du betalar utöver detta är en viss kostnad för den fasta telefonin. Den som vill ha extra tjänster utöver föreningens grundutbud beställer detta av Telia.

 

UTEMILJÖ

Den stora gården är delvis belagd med kullerstenar och i mitten finns rabatter, gräsmatta och en liten lekplats med sandlåda och en fast bänk och bord. Under sommarhalvåret finns ett antal sittgrupper med bord och stolar utställda runt gården och även gemensamma grillar.

 

PARKERING

Som folkbokförd på adressen är du berättigad till boendeparkering via Göteborgs stad längs med gatorna i området.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och föreningsarbetet genomsyras av stort engagemang där styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Belåningen är låg och ligger totalt på ca 7mnkr, vilket motsvarar ca 1689kr skuld/kvm lägenhetsyta. Föreningen har beslutat att efter riktlinjer årligen indexhöja avgifterna med 2%.

 

RENOVERINGAR

Stammarna har bytts i omgångar (1978-1979, 1982-1983 och 1991). Taket har genomgått ett större underhållsarbete, ytterdörrarna byttes 1987 och de fönster som sattes in 1982 har successivt bytts ut. Ventilationen har förbättrats och plåten runt skorstenarna setts över.

2013 färdigställdes arbetet med föreningens samlingslokal i J-källaren. Man har även rustat upp styrelserummet.

2014 har föreningen utfört ett antal fönsterbyten i huset. Tvättstugan har renoverats med nytt avlopp och klinker på golvet. Nya ventiler har satts på fasaden.

2015 har man spolat avloppsstammarna, renoverat trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Man har påbörjat arbetet med energibesparingsåtgärder, och detta arbete fortsätter under 2016.

2016 Filmning av avloppsstammarna. Trapphusrenovering. Byte av entréportarna mot gatan. Installation av nytt inpasseringssystem med tags samt porttelefon som är kopplad till de boendes privata telefoner. Ny torktumlare i tvättstugan.

2017 Gjordes det en stor renovering av husets exteriör, vilket innebar nytt tak och målning av fasaden.

2018 målades grunden och stammarna filmades.

 

ÖVRIGT

Besök gärna föreningens informativa hemsida, http://omberg3.se

 

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60.2 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningHSB Brf Omberg III i Göteborg
Avgift/månad3 275:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, TV, bredband, IP-telefoni
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
Andel1.28854%
Lgh.nr.62
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Tv- InternetutbudTelia. TV, bredband, IP-telefoni ingår.

Driftkostnader

El2 200kr/år
Försäkring1 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.