SÅLD
Kungshöjd, Arsenalsgatan 8 A

På våning 4 (hiss finns) med en av Göteborgs mest magiska utsikter! I pampig borgfastighet från tidigt 1900-tal, likaså ett landmärke för alla som äntrar Göteborg från vattnet. Fritt och insynsskyddat boende med två sovrum, två badrum, stort socialt familjekök signerat lokala snickeriet Taras Hallgren & Son, högt till tak, höga fönster, bevarad sekelskiftescharm och fungerande kakelugn. Dessutom soldränkt balkong i rakt söderläge och låg avgift i nästintill obelånad brf! Ett hem som måste upplevas!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 013:–
Boarea109 Kvm
Andel6.58273%
Våning4

Lägenhetsbeskrivning

 

Läget i stan är ett av de mest populära. Mycket tack vare det lugn som omgärdar de vackra fastigheterna på Kungshöjden, framtidsutsikterna med förädlingen av kajkanten från Masthugget mot skeppsbron i fokus och den absoluta närheten till innerstaden. Arsenalsgatans pampiga borgliknande fastigheter uppfördes under tidigt 1900-tal. Inne i trapphuset tar en rejäl hiss dig hela vägen upp från entréplan till våning fyra.

 

HALL
Innanför ytterdörren en öppen och ljus hall med högt till tak och plats för avhängning i platsbyggd garderob innanför dörren. Hallen är ett nav som binder samman de två rummen mot gatan med kök och sovavdelning mot innergården. 

 

Väggar: Målade med färg från Little Greene
Golv: Tålig grantikeramik från Winckemans med underliggande golvvärme

 

 

KÖK

Stort, platsbyggt och socialt familjekök signerat Taras Hallgren & Son och utformat med en målsättning att skapa en social mötesplats för hela familjen. Enorma arbetsytor på bänkskiva i kvartsitsten, förvaring i massiva lådor i ek i varierande storlekar och handmålat i grön nyans. Rejält med maskinell utrustning i form av extra bred dubbelspis från Bertazzonis Heritage serie, extra stor diskmaskin, inbyggd fullstor kyl och frys och fläktkåpa. Stort nog att inrymma stort matbord med plats för stora familjen och vänner. I ena hörnet en fungerande kakelugn.

Väggar: Målade med färg från Little Greene
Golv: Originalbrädgolv 

 

VARDAGSRUM
Med höga fönsterpartier och balkong i rakt söderläge. Fritt och insynsskyddat med hänförande utsikt som tillsammans med höga fotlister, profilerade listverk, stuckatur och takrosett utgör en fin inramning av rummet. Höga spegelpardörrar öppnar och skiljer av mot ett av de två sovrummen. På balkongen skiner solen från morgon till kväll.

 

Väggar: Målade med färg från Little Greene
Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 1

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar. I taket originalstuckatur och takrosett som ihop med höga fotlister, radiatorer och profilerade listverk gör sekelskifteskänslan påtaglig. Förvaring i stor platsbyggd garderobslösning.

Väggar: Målade med färg från Little Greene
Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 2

Innanför köket med knäpptyst läge mot innergården ligger lägenhetens andra sovrum. Stort och luftigt med två fönsterpartier, plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Bra förvaring i platsbyggda garderober som sträcker upp till tak. I sovrummet finns ett badrum en suite med tvättpelare och dusch.

 

Väggar: Målade med färg från Farrow & Ball
Golv: Vitlaserat furugolv

 

BADRUM 1

I det andra sovrummet ligger ett rymligt badrum inrett med hexagonklinker på golv och i dusch samt med helkaklade väggar i vitt. Duschen avskiljs med en vikbar vägg i glas. Smart utformat med kaklad nisch i dusch, tvättpelare(Tvätt och tork från Siemens 2019/2021), belysning i spotlights och ställbart backlight, handdukstork samt förvaring. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker från Winckemans med underliggande golvvärme

 

BADRUM 2

Praktiskt beläget mitt i lägenheten i hallen finns det andra badrummet som renoverades i sin helhet 2019 med tidlösa färg och materialval. Rymligt och inrymmer dusch bakom vikbara väggar i glas, kommod, spegelskåp, toalett och handdukstork.

Väggar: Vita kaklade

Golv: Mörkt grå klinker med underliggande golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.
Renovering av kök utfördes 2021, av badrum 1, 2020, badrum 2 under 2019 och samtliga av fackman.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea109 Kvm
Våning4
Driftkostnader5 900kr/år
FöreningArsenalsgatan 8
Avgift/månad4 013:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda131 kWh/Kvm och år
Andel6.58273%
Lgh.nr.11
Lgh.nr. LMV1402

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 000kr/år
Försäkring1 900kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 900kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.