SÅLD
Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 30A

Ljus och oerhört fin tvårummare, omsorgsfullt renoverad med massvis av charm och stor balkong mot lummig innergård. Ett hem som det är lätt att tycka om och göra till sitt. Väldisponerad och luftig planlösning utan några onödiga ytor, fint kök från Ballingslöv och mycket bra förvaringsmöjligheter. Här bor du med knäpptyst innergårdsläge med tillåtelse att glömma Linnéstadens vimmel för en stund. Hela huset andas god byggnadsvård och föreningen hör onekligen till en av de bästa i området med låga avgifter för medlemmarna, en välhållen fastighet och goda hyresintäkter. Hiss finns och bredband ingår i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 567:–
Boarea49 Kvm
Andel2.04%
Våning2

Rumsbeskrivning

 

När du stiger innanför porten på Nordenskiöldsgatan 30 är stadsbruset som bortblåst, på innergården prunkar grönskan och runtomkring dig reser sig vackra husfasader i puts från 1900-talets början. En lummig oas omgiven av grönska där du kan fika under träden för att sedan kila ner till vimlet på Linnégatan om kvällen. Om helgen väntar Slottskogens fina stråk strax inpå för långa promenader, joggingturer, parkhäng och lek för de små.

Vårt hus får klassas som ett av de finare i området med en putsad fasad i ljusgul ton och med tidstypiska fönster i ljusgrön ton. Hela huset andas god byggnadsvård och i trapphuset pryds golvet av ett schackrutigt klinker och påväg upp genom huset finner du originaldörrarna till de gemensamma balkongerna mellan varje våningsplan bevarade. Fint tycker vi!

 

HALL

Ta hissen eller trapporna upp till andra våningen och stig på. Innanför ytterdörren finns plats för avhängning likväl som goda förvaringsmöjligheter i tre garderober som sträcker sig ända upp till tak. Hallen öppnar upp mot vardagsrummet och till höger skymtar du kök och sovrum. Väggarna är målade i Nordsjös HoP Light Grey och på golvet ligger ett vitpigmenterat brädgolv som löper vidare in genom lägenheten. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

BADRUM

Innanför hallen hittar vi badrummet med plats för duschhörna och gott om förvaring genom både en kommod och ytterligare två förvaringsskåp och ett hyllplan ovanför dörren. Ovanför kommoden sitter en spegel med belysning och här finns även handdukstork och golvvärme installerat. 

Väggar: Kaklade 

Golv: Klinker (golvvärme)

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger ljust och luftigt med två höga fönster mot innergården och med en stor öppning mot köket. Ca tre meter upp ramas taket in av vacker stuckatur, på golvet ligger ett vitpigmenterat brädgolv och väggarna är målade i Nordsjös HoP Light Grey. Lägg därtill profilerade lister och fönsterbräden i marmor, ett fint rum att umgås i!

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

KÖK

Det fina köket är renoverat med ljusgrå köksinredning från Ballingslöv, med köksskåp som sträcker sig hela vägen upp till tak och ramas in av den vackra stuckaturen. Här går det ingen nöd på förvaring! Ovanför arbetsytorna i carraramarmor sitter ett vitt kakel i halvförband. En charmig rundning av väggen mot det gamla trapphuset ger karaktär och intill det höga fönstret finns det plats för matbord. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spis och ugn från Smeg samt integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Lägenhetens sovrum hittar vi längst in i lägenheten, precis där man önskar det, lugnt och avskilt från de andra rummen. Placeringen i det gamla trapphuset gör sig påmint genom den karaktäristika rundningen av väggarna och kanske är det här inne man uppskattar gårdsläget som allra mest. Pardörrar i glas leder ut till balkongen varifrån du blickar ner över den lummiga innergården och ut över de vackra putsfasaderna. En platsbyggd sänggavel ger bra avställningsytor och två dubbelgarderober upp till taket gömmer undan kläderna. Även här inne ramas taket in av den fina stuckaturen. Väggarna är målade i den vilsamma kulören Sommarregn från Alcro och harmoniserar väl med de vitpigmenterade golvbrädorna. Här kommer du sova gott!

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv

 

ÖVRIGT 

Till lägenheten medföljer ett förråd beläget i källaren. 

Lägenheten är uppmätt av fackman till 49kvm. I föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 48kvm. 

SAMMANFATTNING AV BRF NORDENSKIÖLDSGATAN 30

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Nordenskiöldsgatan 30 förvärvade hörnfastigheten Nordenskiöldsgatan/Vegagatan med fastighetsbeteckning Olivedal 8:1 år 2001. Föreningen består av 33 lägenheter varav 32 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt ägd av föreningen. Dessutom äger föreningen 4 lokaler i markplan som hyrs ut (restaurangen Björk & Bambu, frisörsalong, sushirestaurang och blomsterbutik). Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 797 kvm, varav 2 417 kvm utgör lägenhetsyta och 380 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen. Samfälligheten Wega som föreningen är medlem i sköter städning, sophantering samt snöröjning av innergården.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Utförs av medlemmarna själva enligt ett rullande schema.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet av kabel-tv från ComHem ingår i avgiften. Önskar man utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantören. Bredband finns indraget i fastigheten via Comhem och 250mbit/s ingår i avgiften.

 

PARKERING

I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstaden), kostnad ca 700kr/mån.

 

INNERGÅRD

Den gröna och lummiga innergården delas med en grannförening och på sommaren finns det tillgång till utemöbler och grill samt en sandlåda för de små. Dessutom finns här cykelställ samt soprum med källsortering.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På entréplan finns det tillgång till ett barnvagnsförråd och på gården cykelställ samt soprum med källsortering. Gemensamma trapphusbalkonger mot gården finns att tillgå och i källaren finns även ett cykelförråd att nyttja.

 

TVÄTTSTUGA

Är belägen i källaren (hissen går hela vägen ned) och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel samt ett torkrum. Tvättstugan bokas enkelt via en app och tillgängligheten upplevs som god hos medlemmarna.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms vara stabil. Föreningens skulder uppgår till ca 16,8 mkr vilket motsvarar en belåning om ca 6 100kr skuld/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har 4 stora hyreslokaler som samtliga bidrar med goda hyresintäkter. Föreningens hyresrätt står tillsammans med de fyra lokalerna för ca 33% av de totala intäkterna. Hyresrätten, en tvåa på ca 60 kvm, är en dold tillgång för föreningen och kommer stärka ekonomin ytterligare den dagen den ombildas och säljs.

 

RENOVERINGAR

Föreningens fastighet är i mycket gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Under mitten av 1980-talet genomgick fastigheten en ROT-renovering som bland annat innefattade grundförstärkning, byte av el- och rörstammar, nyinstallation av hiss, putsning av fasad, omläggning av tak och nya balkonger. Nedan följer ett urval av senare renoveringar gjorda i huset:

2020: Spolning av samtliga köks-och avloppsstammar

2019: Entréerna fräschades upp

2017: Trapphusen målades om

2015: Målning av tak

2014: Fasadrenovering med fönsterbyte

2010: Nytt schackrutigt klinker i trappuppgångarna samt takförbättringar

2006-2008: Nybyggnation av balkonger mot gården

2005: Badrumsrenoveringar

2004: Renovering hisskorg

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Fastigheten är i mycket gott skick och de stora kostsamma renoveringarna är redan genomförda. Kommande ska föreningen se över fastighetens fläktar, likaså ventilationen i samtliga lägenheter. Föreningen planerar även att se över utrymning av lägenheter som inte har fönster mot gatan. I övrigt inga kommande renoveringar planerade.

 

HEMSIDA

http://nordenskioldsgatan30.bostadsratterna.se/

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-05 och årsredovisning för 2020. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea49 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningNordenskiöldsgatan 30
Avgift/månad2 567:–
Ingår i avgiftenvärme, VA, kabel-tv & bredband 250mbit/s
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda123 kWh/Kvm och år
Andel2.04%
Lgh.nr.10
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring2 100kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.