SÅLD
Kungshöjd, Ingenjörsgatan 10

I vacker och välbevarad hörnfastighet på attraktiva Kungsgatan ligger denna väldisponerad 2,5 rummare, med två pampiga rum ut mot gatan och kök och pigkammare mot lugn innergård. Rummen ut mot gatan stoltserar med bevarade stuckaturer, fiskbensparkett och profilerade listverk. Mycket stabil och välskött förening med låg belåning och engagerad styrelse!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 023:–
Boarea68 Kvm
Andel4.040%
Våning1/5

Lägenhetsbeskrivning

Läget i stan är ett av de mest populära. Göteborgs stads arbete med att bygga ihop stadsdelarna Kungshöjd och Linnéstaden har resulterat i ett nytt levande område kring Esperantoplatsen. Men det är inte slut där, just nu håller Södra Älvstranden på att förlänga göteborgarnas rekreationsplats ut i älven. Projekten kommer att bli en av de mest spännande och trivsamma områden i staden. Ett stenkast från resecentret Stenpiren, där båten tar dig ut till skärgården under sommarmånaderna. Närmre havet mitt i stan får man leta efter!

 

Brf Hästbacken är en välskött förening med en efterhållen fastighet och en stabil ekonomi. Föreningen får stora intäkter från de tre hyreslokalerna. Dessutom har föreningen flera trivselytor som gemensamt pingisrum, och en gemensam bastu.

 

Hall

Stor öppen hall med plats för både avhängning, förvaringsmöbler och mindre möblemang! Ljuset från de höga fönstren i vardagsrummen når hela vägen in på hallgolvet!

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum inramat i pampiga stuckaturer, höga lister och vackra golv. De höga fönstren ut mot lugna Ingenjörsgatan släpper in rikligt med ljus och skapar solkatter på golvet.

Väggar: Målade Minty Breeze (Jotun)

Golv: Parkett

 

Sovrum

Stort sovrum med vackra fiskbensgolv, bevarade stuckaturer och listverk. En lång garderobsvägg sväljer allt i klädväg.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade Lamull (Jotun)

 

Kök

Kök och pigkammare in mot gården. Kök med klassiskt färgsättning med vita skåpsluckor och mörk bänkskiva. Kakelsättningen är grå Mosaic. Köket är utrustat med spis/ugn från Electrolux (2014), kyl och frys från Whirlpool (2014) och diskmaskin från Electrolux (2015).

Golv: Klinker

Väggar: Målade

 

Pigkammare

Mysigt rofyllt sovrum in mot gården! Här har man byggt en loftsäng längs ena kortsidan som nås med en stege. Detta möjliggör arbetsplats eller lekhörna under. 

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

 

Badrum

Badrum utrustat med avskild duschhörna bakom glasvägg, WC och tvättställ med underliggande kommod och matchande högskåp.

Golv: Plastmatta

Väggar: Kaklade

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Sammanfattning av Brf Hästbacken

Brf Hästbacken

Bostadsrättsföreningen Hästbacken förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 45:1 1986 och har således några år på nacken. Brf Hästbacken är en mycket välskött förening med god ekonomi. Föreningen består av 18 lägenheter ( total bostadsyta 1771kvm) där samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler (om totalt 356 kvm). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, i föreningens försäkringsavtal för fastigheten ingår även bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

 

Förvaltning

Föreningen är självförvaltande gällande både ekonomisk och teknisk förvaltning. Fastighetsskötsel och trappstädning sköts genom Åkerfeldts Bygg och Fastighet AB.

 

Ekonomi

Föreningen är oerhört välskött, och ser på fastighetens skick under lång tid. Föreningens lån ligger på ca 15,9 mkr, detta ger en belåningsgrad på ca 9000kr/kvm. Föreningen tog upp nya lån för några år sedan för att finansiera stora renoveringar på huset. Nu är huset oerhört välunderhållet och inga stora renoveringar på många år. Hyresintäkterna utgår en stabil intäkt och står för ca 39% av föreningens totala intäkter. Några avgiftshöjningar är inte beslutade.

 

Renoveringar

Byggnaden är oerhört välunderhållen, här kommer en sammanfattning av vad som bland annat gjorts. (Total lista över renoveringar finns i årsredovisningen) Föreningen har under de senaste åren gjort omfattande renoveringar.

2007-2008 Fasadrenovering med omfogning av fasad både mot Ingenjörsgatan och Kungsgatan

2011 Renovering av trapphus

2013 Installation av Telia Fiber

2014-2015 Relining av avloppsrör i källaren

2015 Dränering av källare och målning av golv

2017 Renovering av tvättstuga

2018 Installation av ventilation på vindarna

2019 Renovering av trapphus Ingenjörsgatan (nya golv och snickerier)

2019 Renovering av tegelfasaden, målning av fasad mot gården

2019 Renovering av tak och bjälklag vån 5

2019 Byte av fönster

2020 Byte av entrédörrar i två av lokalerna

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamhetsutrymmen som kan nyttjas av medlemmarna. I källaren finns en bastu och ett gemensamhetsrum med pingisbord. I källaren finns också ett förrådsutrymme där medlemmarna kan förvara sina vinter/sommardäck och i ett annat utrymme i källaren kan man förvara sin cykel. Cyklar kan även ställas i portiken mot Ingenjörsgatan. Föreningen har en innergård som sommartid inreds med utemöbler och planteringar. Från innergården nås även soprum med källsortering och föreningens tvättstuga.

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp och en mangel.

 

Kabel-TV/Bredband

Telia tv-paket “Lagom” och Telia 250/100 Mbit/s båda infår i avgiften.

 

Andrahandsuthyrning

Vid önskemål om att hyra ut i andrahand måste ansökan skriftligen ställas till styrelsen. Styrelsen prövar varje enskilt fall.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 och efter samtal med föreningens kontaktperson.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea68 Kvm
Våning1/5
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningBrf Hästbacken
Avgift/månad3 023:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda126 kWh/Kvm och år
Andel4.040%
Lgh.nr.11

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.