SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 5

Haga, Linné eller Vasastaden. Har du svårt att välja? Här är lägenheten som ligger mitt på det gyllene snittet. Högst upp i huset med hiss och balkong i västerläge, har vi nu möjlighet att presentera en senfunkis 3,5:a med utmärkt planlösning. Skanstorget har det senaste och har lockat till sig Göteborgspubliken för dinering på bland annat trendigaste uteserveringen, godaste pastan och det bästa från spanska köket. 1888 fick Skanstorget sitt namn efter närheten till Skansen kronan. Med endast någon minuts promenad befinner du dig högst uppe på toppen av berget med utsikt över hela staden. Det enda som behövs är en picknickkorg, gott sällskap och en härlig sommarkväll för att njuta av solnedgången. Lockar det med diverse uteserveringar behöver du inte gå längre än alldeles utanför porten!

fakta
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift4 655:–
Boarea80 Kvm
Andel4.19%
Våning5/5

Lägenhetsbeskrivning

Högst upp i huset på våning fem med hiss och balkong i västerläge! Fina ytskick med genomgående parkett i hela lägenheten, fint kök och generösa ytor. Oerhört populärt läge med diverse uteserveringar alldeles utanför portdörren. Fiberbredband ingår i månadsavgiften. En älskad och varsamt omhändertagen lägenhet!

 

Hall

Ta hissen eller trapporna upp till våning fem. En rymlig hall med plats för både mindre möblemang och avhängningsmöjligheter. Längre in i hallen mellan det lilla sovrummet och badrummet finns även en inbyggd originalgarderob för ytterligare förvaring.

Golv: Ekparkett 

Väggar: Vitmålade 

 

Kök

Stilrent och fräscht kök med fönsterparti mot den lugna innergården. Vita blanka luckor, skåp med vit inredning och matbordet har sin givna plats. I utrustningsväg finns kyl & frys, induktionshäll (Siemens), rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin samt ugn och mikro (Siemens).

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade

Kakel: Grafitgrått stavkakel

Bänkskiva: Vit Corian

 

Vardagsrum

Vardagsrummet och matsalen i en öppen, luftig och social planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartiet. Vardagsrummet är ett inbjudande sällskapsrum med generösa ytor och här finns det gott om plats för olika möblemang. 

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade

 

Sovrum

Två rofyllda sovrum, avskilda från de sociala ytorna som bägge vetter mot innergården. Något olika till storleken men från det lilla når man den härliga balkongen i västerläge och plats för garderober finns om så önskas. I det andra sovrummet finns även här mycket förvaringsmöjligheter i form av ett extrarum som lämpar sig perfekt för en walk in closet eller som ett kontor.

Väggar: Vitmålade

Golv: Ekparkett

 

Walk in Closet/Kontor

Fantastisk yta att tillgå med separat fönster, som även går att göra om helt till kontor alternativt barnrum för den som önskar. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Vinylgolv

 

Badrum

Helkaklat badrum med smakfull funkiskaraktär. Här finns duschhörna med glasvägg, skåp med spegel, tvättställ i kommod och WC. Här är det även förberett för tvättmaskin! 

Golv: Svart klinker

Väggar: Vitt och svart kakel

 

Övrigt: Till lägenheten hör hela tre förråd. Ett i källaren och två på vinden.

Sammanfattning av Brf Öfvre Husaren

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Öfvre Husaren förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 7:19 och Kommendantsängen 7:20 år 2007. Föreningen består av ett flerbostadshus med adresserna Övre Husargatan 5 och 7. Huset uppfördes 1936. Byggnadens totalyta är 2365 kvm varav 1900 kvm utgör lägenhetsyta och 465 kvm lokalyta. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 4 lokaler med hyresrätt.

 

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts via SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum).

 

Tomträtt/Försäkring

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har två tvättstugor, dessa ligger på vinden i respektive uppgång. Renoverade 2015 och utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum.

Föreningen har en gemensam innergård. Här finns sommartid utemöbler, grill, små planteringar etc för ökad trivsel. På innergården finns också cykelparkering under tak och sophantering.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område ”M”. Ansökan görs via Göteborgs stad.

 

Tv-/Internetanslutning

Basutbud för Tv via Comhem, ingår i avgiften. Bredband 1000/1000mbit/s via Bahnof, ingår i avgiften.

 

Ekonomi

Föreningen har god översyn på ekonomin där stora hyresintäkter om ca 47% av totala intäkter utgör en god ekonomisk grund. Den uthyrda hyresrätten (82kvm) står också för en del av intäkterna och utgör en potentiell intäkt den dagen den avyttras. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2020 till ca 18,2 mnkr. Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1190 kr. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr. Inga avgiftshöjningar planerade.

 

Renoveringar

2020 Nytt ventilationssystem

2019 Föreningen drog in fiber 1000/1000 Mbit.

2016 Genomgång av värmesystem och radiatorer

2016 Målning av fönster mot innergård, ny takbeläggning över restaurangutbyggnad.

2015 Nya hissar, renovering av tvättstugor samt nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen.

2014 Byte av alla fönster mot Övre Husargatan mot mer isolerande 3-glas fönster. För detta fick föreningen ett bidrag från Göteborgs stad. Mindre underhåll utfördes också så som nya ljuskronor i entréerna, nya informationstavlor, byte till säkerhetsdörrar in till källarförråd och nya café set till innergården.

1982 Stambyte

 

Kommande renoveringar

Nästa större arbete enligt underhållsplanen är år 2022 i form av omläggning av tak, efter det 2027 ska fasaden ses över och därefter 2032 nytt värmesystem. Underhållsplanen sträcker sig till 2040. Inga nya lån planeras.

 Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-20 samt årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3.5 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea80 Kvm
Våning5/5
Driftkostnader3 394kr/år
FöreningBrf Öfvre Husaren
Avgift/månad4 655:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV och bredband
BalkongBalkong
Förvaringsrum1 Källarförråd och 2 vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
EnergiklassE
Energiprestanda131 kWh/Kvm och år
Andel4.19%
Lgh.nr.13
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1936
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber via Bahnhof

Driftkostnader

El1 500kr/år
Försäkring1 894kr/år
Total driftkostnad 3 394kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jennifer Wengefelt
0701-430093
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.