SÅLD
Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 7 B

Med centralt men ändå avskilt läge ligger denna enrummare som har en fantastisk planlösning, separat kök, höga fönster med söderläge och vackra ytskikt. Huset lägenheten ligger i uppfördes 1929 i tjugotalsklassicistisk stil, föreningen sträcker sig runt hörnet mot Sveagatan. Bostadsrättsföreningen omfattar 65 lägenheter, har en stor innergård och gemensam tvätthall. Hiss finns.

Budgivning dold
fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift2 857:–
Boarea41 Kvm
Andel1.249%
Våning2

Rumsbeskrivning

Hall

Bra möblerbar hall, med plats för mycket, från hallen når du både kök, rum, badrum och en mindre klädkammare. 

Väggar och tak målade 2013 i en svagt bruten vit färg.

Golv: Parkett

 

Rum

Väggar och tak målade 2013 i en svagt bruten vit färg. Mot taket finns en vacker slät stuckatur.

Rummet har två stora fönster i söderläge, med kraftiga nischer i sten.

Golv: Parkett

 

Kök

Enkelt stilrent vitt kök, det bevarade skafferiet är en charmig detalj. Även här är väggarna och tak nymålade (2013) en tapetserad fondvägg, retrotapeten Herbarium design Stig Lindberg får pryda en av väggarna. Klassiskt svart/vit rutigt golv.

Fönster i söderläge.

Maskinell utrustning:  

Kyl/frys, gasspis med elektrisk ugn, (årtal okänt)

 

Badrum

Äldre badrum med orange plastmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. En avskärmande glasvägg mot duschhörnan. Smart utnyttjade utrymmen för hyllor ovanför toaletten.

 

 

Sammanfattning av Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan

Bostadsrättsföreningen Sveagatan-Nordenskiöldsgatan består av fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Sveagatan 23 A-B och Nordenskiöldsgatan 7 A-B. Det är en stor förening och omfattar hela 65 lägenheter och 7 lokaler, 3 lägenheter återstår fortfarande som hyresrätter och kommer att generera pengar till föreningen den dag de avyttras. Föreningen har tagit hjälp av SBC för den ekonomiska förvaltningen.

 

Renoveringar:

De senaste åren har föreningen genomgått många renoveringar och förebyggande åtgärder. Fastigheterna är nu i mycket gott skick, man har också upprättat en underhållsplan som löper till 2042, på så sätt får man en mycket god överblick på kommande renoveringar på fastigheterna.

2012 togs beslut om att grundförstärka en av fastigheterna (den andra redan grundförstärkt sedan tidigare), detta arbete stod klart våren 2013. Under arbetes gång med grundförstärkningen passade man även på att renovera källarutrymmen, bl a göts nytt golv, horisontella avloppstammar byttes, mindre el-arbeten i källare och dränering av fastighet mot gård.  2013 renoverades fasaderna ut mot gatan (Nordenskiöldsgatan) genom omfogning, målning av fönster och balkongräcken, även hängrännor och stuprör byttes ut. Det senaste som gjorts är en översyn av taken och målning av dem samma.

 

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Fastigheterna är nu i gott skick. Föreningen har fört upp frågan kring balkongbyggnation mot innergård, detta kommer att fortsätta att utredas. Eventuell balkong kommer att bekostas av den enskilda medlemmen.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil. De renoveringar som har utförts har följt den upprättade ekonomiska planen och har varit budgeterade. Föreningen har stora hyresintäkter (ca 19%) från de många lokaler föreningen äger och hyr ut. De tre hyresrätter föreningen äger kommer att generera mycket pengar till föreningen den dag de avyttras.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen är medlem i samfälligheten Karl XII. Samfälligheten tar hand om innergård och samtliga gemensamma utrymmen. Tvättstugan finns mitt på innergården, belägen under förskolan. Tvättstugan känns mer som en tvätthall på ett tvätteri, stor, väl tilltagna torkmöjligheter samt två manglar. Bokning av tvättstuga sköts genom ett elektroniskt bokningssystem.

Cykelparkering finns på flera ställen runt om innergården.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Antal sovrum1-
Boarea41 Kvm
Våning2
Driftkostnader2 350kr/år
FöreningBrf Nordenskiöldsgatan - Sveagatan
Avgift/månad2 857:–
Ingår i avgiftenvärme, VA och Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Energiprestanda96 kWh/Kvm och år
Andel1.249%
Lgh.nr.40002
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 800kr/år
Försäkring550kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
2 350kr/år
I elkostnaden ingår även kostnad för gas

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.