SÅLD
Lorensberg - Vasastaden, Chalmersgatan 5

På en av stans mest eftertraktade adresser i hjärtat av Lorensberg/Vasastan, ett stenkast från Avenyn, ligger denna fantastiska, annorlunda, väldisponerade och välrenoverade 2:a om 55 kvm. Ljuvlig balkong i sydväst och sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, stuckatur, oljad fiskbensparkett, högt till tak och stora fönsterpartier. Välskött föreningen med god ekonomi!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 256:–
Boarea55 Kvm
Andel2.404%
Våning3

Rumsbeskrivning

Denna lägenhet har genomgått en total omvandling efter 2011. Ägaren till lägenheten har utnyttjat lägenhetens fulla potential med den enorma takhöjden om dryga 3,50 m för att skapa en internationell lägenhet av högsta klass. En ny, mer social planlösning med öppet samband mellan kök och vardagsrum, skapades genom att flytta köket från dess tidigare gårdsläge till sovrummet mot gatan. I det gamla sovrummet byggdes ett modernt och generöst kök med en stilren och exklusiv storstadskänsla och rummet öppnades upp mot det intilliggande vardagsrummet. I det gamla köket skapades istället ett arbetsrum/sovrum med tillhörande walk-in-closet. Badrummet behöll sin ursprungliga plats men renoverades även det i minsta detalj. Samtliga väggar i lägenheten målades krispigt vita och samtliga listverk och snickerier målades i sobert grått. Golven slipades och behandlades. Elen byttes.

Balkongen med utgång från det nya sovrummet mot gården tillkom under våren 2014.


Hall

Innanför dörrarna på lgh 34 finns en generös hall med tillgänglighet till lägenhetens alla rum. Goda avhängningsmöjligheter, modern infälld belysning vita väggar och ett vackert gråmålat brädgolv.

 

Vardagsrum

När man går in genom den höga pardörren mot vardagsrummet möts man av den slående takhöjden och en våningskänsla infinner sig. De höga fotlisterna, de grå snickerierna mot det mörkt oljade parkettgolvet i fiskbensmönster ger rummet en elegant inramning. Höga fönsterpartier utan insyn i österläge.

Väggar: Målade vita

Golv: Oljad fiskbensparkett

 

Kök

Även i köket återfinns originaldetaljerna och takhöjden. Det öppna sambandet mellan kök och vardagsrum skapar rymd och inbjuder till umgänge och tillsammans med den moderna köksinredningen med specialritade skåpsluckor i säker färgsättning, bänkskiva i Carraramarmor och moderna läderbeslag med mässingsdetaljer, är detta ett kök man sent glömmer.

 

Golv: Oljad fiskbensparkett

Väggar: Målade vita

Vitvaror: Alla vitvaror är helt integrerade. Häll, diskmaskin, ho och ugn från SMEG (2011), utdragskylskåp, frys och fläkt från Whirlpool/ikea (2011), bänkmonterad blandare från VOLA (2011)

 

Badrum

Det arkitektritade badrummet renoverades 2011 med påkostade materialval. Väggarna kläddes med en transparent glasmosaik (SICIS) som kontrasterar fint mot det gråbruna kalkstensgolvet från borghamn.

Duschset och väggmonterad handfatsblandare från VOLA.

Platsbyggd mosaikklädd bänk med handfat i Corian, duschhörna med glasvikdörr och badrumsskåp. Vägghängd WC (Duravit)

Övrigt: Golvvärme.

 

Sovrum

Med lugnt gårdsläge och utgång till den fantastiska balkongen ligger detta kombinerade sov och arbetsrum. Ett loft med plats för dubbelsäng har byggts och utrymmet under nyttjas som walk in closet som pryds med en ombonad och exklusiv känsla mycket tack vare den inlagda heltäckningsmattan.

 

Golv. Gråmålade brädgolv, heltäckningsmatta i klädkammaren

Väggar: målade vita

Övrigt: Dubbla inåtgående pardörrar ut till balkongen i sydväst.

 

Sammanfattning av Brf Luftslottet

Fastigheterna Lorensberg 48:2 och 48:3 förvärvades av Brf Luftslottet 1983. Fastigheterna bebyggdes så tidigt som 1875 med ett flerbostadshus på hörnet av Chalmersgatan/Storgatan. Byggnaden är en vacker utsmyckad stenfastighet. Fasigheten har fyra fulla plan och oinredd vind. Bostadsrättsföreningen består av 27 lägenheter alla upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. (2293 kvm utgör lägenhetsyta och 371 kvm utgör lokalyta)

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en synnerligen vacker innergård, men mönstersatt markläggning av huggen gatsten. Här finns små planteringar, sittgrupper och en liten sandlåda. I det låga gårdshuset ligger de gemensamma utrymmen föreningen har som tvättstuga (utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp, en centrifug och en mangel), cykelrum och ett separat barnvagnsrum. (därtill har föreningen ett mindre rum som styrelsen använder som sammanträdesrum och förråd)

Ekonomi

Föreningen har en stabil och bra ekonomi. Under 2013 gjordes en avbetalning på 1 miljon kronor på föreningens lån pga. för stor kassa. För att på lång sikt kunna planera föreningens ekonomi upprättades under 2013 en långtidsbudget som sträcker sig till 2042. Belåningsgraden ligger idag på 3094 kr/kvm bostadsrättsyta. 27% av föreningens intäkter kommer från hyresintäkter.

Inga planer på förändring av avgiften.

Renoveringar:

Kommande renoveringar:

2015 Fasadens underkant Upp till och med första våningen kommer att renoveras.

2014 Man tittar på att renovera trapphuset i föreningen, närmast ser man på ett dörrbyte, man kommer att byta dörrarna mot nya moderna, men helt i gammal stil, så lika originalet som möjligt. Detta kommer att påbörjas under hösten 2014/ våren 2015.

Redan utförda renoveringar:

2014 – Föreningen har fräschat upp innergården, renoverat mindre läckage på taket

2009 Förbättrad ventilation

2007 Målning yttertak, Montering takbrygga

2004 Målning av samtliga fönster

1999 Omputsning av fasad

1984 Rörstambyte, Fönsterbyte, Elstambyte

Frågan om grundförstärkning kommer ofta upp, denna byggnad står på berg och har därför inga problem med sättningsskador som kan medföra behov för förstärkning.

KabelTV och Internet

Byggnaden är ansluten till Comhem (grundutbudet för TV ingår i avgiften)

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Antal sovrum1-
Boarea55 Kvm
Våning3
Driftkostnader4 000kr/år
FöreningBrf Luftslottet
Avgift/månad2 256:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda136 kWh/Kvm och år
Andel2.404%
Lgh.nr.00034

Byggnad m.m

Byggnadsår1875
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring2 000kr/år
Total driftkostnad 4 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.