SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 4

Mitt emot den gamla Korsettfabriken vid foten av Skansberget hittar vi denna stilrena sekelskiftestvåa på 57kvm med balkong i västerläge! Med utsikt över takåsarna i Haga och grönskan från Skansberget, kan man avnjuta eftermiddagskaffet i solen på den härliga balkongen. Lägenheten är ljus och charmig med stora fönster i västerläge, vita väggar samt vitmålade originalbrädgolv, i både sovrum och vardagsrum. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 505:–
Boarea57 Kvm
Andel4.3%
Våning3 av 5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Hissen tar dig hela vägen från markplan upp till våning 3 där lägenheten är belägen. Hall med goda avhängnings - och förvaringsmöjligheter.

Golv: Gråsvart klinker

Väggar: Vita

 

Kök

Stilrent och välplanerat kök i vitt. Köket har fönster mot öster, där det finns planer om att bygga ytterligare en balkong till lägenheten. Detta skulle ge en frukostplats med morgonsol.

 

Utrustning:

Kombinerad kyl och frys (Electrolux) 2007

Inbyggnadsugn och induktionshäll (Husqvarna Electrolux ) 2007

Diskmaskin 2007

Fläktkåpa Gorenje 2011

 

Golv: Svart klinker

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum

Rymligt ljust vardagsrum med höga fönster i västerläge!

Golv: Vitmålade original brädgolv

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet, med utgång till den fantastiska balkongen. 5 platsbyggda garderober löper längs innerväggen i rummet.

Golv: Vitmålat originalbrädgolv

Väggar: Målade vita

 

 Badrum

Helkaklat badrum utrustat med duschhörna, handfat, handukstork samt WC och det är även förberett för tvättmaskin.

Golv: Grått klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Sammanfattning om Brf Myrsloken

År 2005 förvärvade Brf Myrsloken fastigheten Kommendantsängen 7:13. Huset, som uppfördes år 1900, har en tidstypisk stil med mönstermurade detaljer. Innergården och entrén renoverades för några år sedan och är stensatt med plats för grill, snygga rabatter, kryddväxter samt cykelparkering under tak.

Allmänt

Föreningen upplåter 17 lägenhter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. De 17 utgörs av 7st tvåor och 10st treor. I samband med förvärvet av fastigheten upprättade föreningen en teknisk underhållsplan, med vilken man planerar underhåll och avsättningar för dito. För lägenhetsregister och den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC medan teknisk förvaltning sköts i egen regi. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Renoveringar

Under 2010/2011 genomfördes omfattande åtgärder såsom tätning av taket, målning av samtliga fönster, besiktning samt renovering av gård, port och gatufasad.

Under 2013 genomförde man sättningsmätningar i förebyggande syfte, med goda resultat. Man bytte även torktumlare och fönster i tvättstugan.

När det gäller stammarna har man konstaterat att behovet av renovering/byte av stammarna inte är akut och man har det med i sin långsiktiga plan

Kommande renoveringar

Man planerar viss målning och renovering av fasad mot innergård, samt ommålning i entrén. I övrigt inga stora nära förestående renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och hyreslokalen står för drygt 10 procent av intäkterna. Lånen har omförhandlats under året som gott och därmed har räntekostnaderna gått ner. Inga planerade avgiftsförändringar föreligger.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga ligger i gatuplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torkumlare, ett torkskåp och en mangel. Tillgången på tvättider är god och ofta finns det möjligheter att tvätta redan samma dag som man bokar.

Andrahandsuthyrning

Föreningen följer hyresnämndens rekommendationer för andrahandsuthyrning och ansökan ställs skriftligen till styrelsen.

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger.

Övrigt

Föreningen har ansökt om bygglov för balkonger in mot gården. Ev balkonger bekostas av respektive lägenhetsinnehavare.

Man har även planer på att iordningställa en övernattningslägenhet belägen i lokal på gården. Denna kommer att stå föreningsmedlemmarna till förfogande för att kunna husera långväga gäster, mot en symbolisk summa.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea57 Kvm
Våning3 av 5
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningBrf Myrsloken
Avgift/månad3 505:–
Ingår i avgiftenvärme, V/A och Kabel-TV
Känd avgiftsförändringingen
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
Energiprestanda86 kWh/Kvm och år
Andel4.3%
Lgh.nr.6
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

Byggnadsår1900
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.