SÅLD
Linnéstaden, Sveagatan 23 A

Med utmärkt läge i Linné finner ni denna synnerligen välplanerade 2,5:a. Med välbevarad 20-tals charm, såsom vackra snickerier, spegeldörrar, taklister, takrosetter och inte att förglömma de vackert spröjsade fönstren i original. Lägenheten har en generös takhöjd om dryga 3 m. Bostaden är belägen på vån 3, hiss finns. Stor gemensam innergård. Föreningen har planer för balkongbyggnation.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 241:–
Boarea66 Kvm
Andel1.78%
Våning3

Bostadsbeskrivning

Hall

Innanför dörren finns ett mindre kapprum, men en praktisk skjutdörrsgarderob hela vägen upp till tak.

Golv: Mörkgrå klinker

Väggar: Vitmålade släta väggar

 

Innerhallen

Innerhallen är lägenhetens nav, härifrån nås alla lägenhetens rum, samtidigt som den är väl tilltagen och väl möblerbar.  

Golv: Parkettgolv

Väggar: Vitmålade

 

 

Sovrum 1

Stort rymligt sovrum med lugnt gårdsläge. Det enastående originalfönstret, de släta taklisterna, de vackra snickerier ramar in och skapar harmoni.  Tre garderober i fullhöjd, (takhöjd 2,95), en originalgarderob (extra djup) ger generösa förvaringsmöjligheter.  

Väggar: Vitmålade släta väggar

Golv: Ekmönstrad laminat

 

Sovrum 2

Också det mindre sovrummet ligger med lugnt gårdsläge.  En gammal inbyggd garderob har här blivit en hylla, (dörren finns inte kvar). Rummet är tillräckligt brett för att få in en säng i fullstorlek.  

Golv: Parkettgolv

Väggar: Vitmålade släta väggar

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med läge mot Sveagatan, från fönstret kan man spana ner mot Sveaplan. Rummet är inramat av vackra golv och taklister. Här ryms med lätthet både soffgrupp och matsalsgrupp.

Golv Parkett

Väggar: Vitmålade släta väggar

 

 

Kök

Stilrent vitt kök från Vedum, skåpinredning upp till tak för riklig förvaring. Den vita bänkskivan harmoniserar väl åt det vita kaklet. Köket är fullutrustat och välplanerat.

Kyl och frys: Electrolux

Inbyggnadsugn: Husqvarna/Electrolux

Gasspis: Husqvarna/Electrolux

Diskmaskin: Husqvarna/Elextrolux

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade släta väggar

 

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med väl tilltaget tvättställ med tillhörande kommod, badrumsskåp med spegel, vägghängt skåp för extra förvaring är placerat ovanför toaletten. Duschhörna med vikväggar, handukstork och tvättmaskin.

Golv: Grå Mosaic, golvvärme

Väggar: Kakel i vitt och ljusbeige

Om Brf Nordenskiöldsgatan- Sveagatan

Bostadsrättsföreningen Sveagatan-Nordenskiöldsgatan består av fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Sveagatan 23 A-B och Nordenskiöldsgatan 7 A-B. Det är en stor förening och omfattar hela 65 lägenheter och 7 lokaler, 3 lägenheter återstår fortfarande som hyresrätter och kommer att generera pengar till föreningen den dag de avyttras. Föreningen har tagit hjälp av SBC för den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har tillsammans med grannfastigheterna en stor och mycket omtyckt innergård, där man finner en stor gemensam tvätthall, cykelparkeringar, grönytor och planteringar. 

 

Renoveringar:

De senaste åren har föreningen genomgått många renoveringar och förebyggande åtgärder. Fastigheterna är nu i mycket gott skick, man har också upprättat en underhållsplan som löper till 2042, på så sätt får man en mycket god överblick på kommande renoveringar på fastigheterna.

2012 togs beslut om att grundförstärka en av fastigheterna (den andra redan grundförstärkt sedan tidigare), detta arbete stod klart våren 2013. Under arbetes gång med grundförstärkningen passade man även på att renovera källarutrymmen, bl a göts nytt golv, horisontella avloppstammar byttes, mindre el-arbeten i källare och dränering av fastighet mot gård. 2013 renoverades fasaderna ut mot gatan (Nordenskiöldsgatan) genom omfogning, målning av fönster och balkongräcken, även hängrännor och stuprör byttes ut. Det senaste som gjorts är en översyn av taken och målning av dem samma.

 

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Fastigheterna är nu i gott skick. Föreningen kommer i December 2014 ha en omrösning kring balkongbyggnation in mot gården. Eventuell balkong kommer att bekostas av den enskilda medlemmen.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil. De renoveringar som har utförts har följt den upprättade ekonomiska planen och har varit budgeterade. Föreningen har stora hyresintäkter (ca 19%) från de många lokaler föreningen äger och hyr ut. De tre hyresrätter föreningen äger kommer att generera mycket pengar till föreningen den dag de avyttras.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen är medlem i samfälligheten Karl XII. Samfälligheten tar hand om innergård och samtliga gemensamma utrymmen. Tvättstugan finns mitt på innergården, belägen under förskolan. Tvättstugan känns mer som en tvätthall på ett tvätteri, stor, väl tilltagna torkmöjligheter samt två manglar. Bokning av tvättstuga sköts genom ett elektroniskt bokningssystem.

Cykelparkering finns på flera ställen runt om innergården.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Antal sovrum1-2
Boarea66 Kvm
Våning3
Driftkostnader6 603kr/år
FöreningBrf Nordenskiöldsgatan - Sveagatan
Avgift/månad4 241:–
Ingår i avgiftenvärme, VA, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda149 kWh/Kvm och år
Andel1.78%
Lgh.nr.30008
Lgh.nr. LMV1203

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 300kr/år
Försäkring2 303kr/år
Total driftkostnad 6 603kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.