SÅLD
Inom Vallgraven, Stora Nygatan 3

Direkt närhet till restauranger, nöjen, shopping och kommunikation gör läget för denna tvårummare svårslagbart. Generös takhöjd, vacker fiskbensparkett, höga parspegeldörrar, ljus färgsättning och extraordinär utsikt är några egenskaper som beskriver denna fantastiska bostad i anrik fastighet anno 1853, bara ett stenkast från centralstationen och trädgårdsföreningen.

fakta
Antal rum2
Avgift3 516:–
Boarea64 Kvm
Andel7.4885%
Våning3 av 4

Lägenhetsbeskrivning

Vardagsrum

Vackert rum med nyslipad oljad ekparkett, nymålade vita väggar höga stora fönster mot kanalen och trädgårdsföreningen. Något så ovanligt som fönsterluckor är kvar sedan huset byggdes i mitten av 1800-talet.  

Golv: Hårdvaxoljad fiskbensparkett i ek

Väggar: Målade vita

 

Hall

Precis innanför dörren finns en liten avhängningsplats, golvet är belagt med klinker.  

 

Kök

Köket ligger i öppen lösning mellan vardagsrum och sovrum. I nära anslutning till köket finns även en walk-in-closet eller skafferi om man så önskar. Vi finner även goda förvaringsmöjligheter längs rummets långsida i en sober garderobelösning bakom textildraperi. 

Skåpsinredning i massiv ek, bänkskiva i ek

Utrustning:

Spishäll och inbyggnadsugn i rostfritt utförande, rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys.

Golv: Klinker i köksdelen med golvvärme. Ekparkett i övriga delar.

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med två höga fönster mot lugn innergård.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade vita

 

Badrum

Helkaklat badrum. Duschplats med glasväggar och dörr och takdusch. I duschdelen finns ett litet fönster som skapar en nisch för avställning och ger ett naturligt ljusinsläpp. I badrummet finns dessutom tvättställ med kommod med tillhörande badrumsskåp, WC samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Golv: Gråsvart klinker (golvvärme)

Väggar: Helkaklade

Beskrivning om Bostadsrättsföreningen

Slusskvarnen

Fastigheten

Föreningen bildades 2002 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 1:6 under 2005. Byggnadens totalyta är 1156 kvm varav 855 är boyta och 301 lokalyta. Föreningen upplåter idag 15 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1853 av byggmästaren August Krüger i nyklassicistisk stil som var den dominerande arkitekturen under mitten av 1800-talet.

 

Församling: Domkyrkoförsamlingen i Göteborg

 

Parkering:

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

 

TV och Internet

Kabel-TV och Internet via Comhem

  

Gemensamhetsutrymmen

Liten stenlagd innergård som under sommaren har en liten gemensam uteplats, här finns också möjligheter till cykelförvaring. Tvättstuga nås från gården utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

  

Renovering:

Föreningen arbetar efter en underhållsplan för att hålla fastigheten i gott skick. 2005 genomförde man grundförbättrande åtgärder med Euroborinjektion. Under 2006 rustade man upp gård och trapphus samt gjorde en översyn av brandgångar. Fönsterrenoveringar 2006-2008. Nya säkerhetsdörrar 2009. Diverse reparation och målning av fasad 2011. Både el och avloppstammar byttes i mitten av 70-talet. 2012 filmades samtliga stammar för att undersöka skicket. En av avloppstammarna relinades efter kontrollen. Lagning av puts innergården 2014.

2015/2016 har man planer på att se över tak och eventuellt genomföra en fasadrenovering, annars löpande mindre underhåll. 

  

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Belåningen ligger idag på ca 7500 000kr, föreningen har idag ca 600 000kr i kassan och förväntas årligen gå med positiva resultat. Föreningen har stora hyresintänker från de två lokaler som ligger i byggnaden, hyresintäkterna står för ca 45 % av intäkterna. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen sköts av Reganos AB. Teknisk förvaltning sköts i egen regi. Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen. Uthyrning i andra hand ett år i taget och kräver styrelsens samtycke. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea64 Kvm
Våning3 av 4
Driftkostnader6 756kr/år
FöreningSlusskvarnen
Avgift/månad3 516:–
Ingår i avgiftenVärme, VA Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda147 kWh/Kvm och år
Andel7.4885%
Lgh.nr.4
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

Byggnadsår1853
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 272kr/år
Försäkring2 484kr/år
Total driftkostnad 6 756kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.