SÅLD
Linnéstaden, Plantagegatan 9 B

Unik etagelägenhet mitt på attraktiva Plantagegatan! Högst upp med lugnt gårdsläge, höga fönster i söderläge. Lägenheten räknas som en 2,5:a men användningen är som en 3:a! Sociala ytor i första plan, med kök och vardagsrum i öppen planlösning. På övre plan finns två sovrum och ett väl tilltaget badrum. Lägenheten osar storstad med dess optimalt utnyttjade kvadratmetrar. På våning 2 & 3 av 3. Utanför portarna har ni ett hett sjudande stadsliv i Göteborgs mest restaurang och Café täta område!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 167:–
Boarea61.7 Kvm
Andel4.48%
Våning2&3 av 3

Rumsbeskrivning

Hall

Liten med otroligt välutnyttjad hall, med bra avhängningsmöjligheter.

Väggar: Vitmålade

Golv: Formskuren heltäckningsmatta i mörkgrått.

 

Kök och Vardagsrum

Nyslipade vitlackade golv. Höga fönster i söderläge.

Köket är optimalt anpassat för rummet och byggt i vinkel. Enkelt och klassiskt snyggt med vita skåpsluckor, vitt och grått kakel och bänkskiva med virrvarr mönster. Kyl och Frys placerad under trappan, likaså ett smart och praktiskt skafferi är platsbyggt under trappan. Samtliga vitvaror är i modernt rostfritt utförande.

Kyl/Frys: LG

Spis/Ugn: Gorenje

Kolfilterfläkt: Gorenje

Diskmaskin: Electrolux

Mikrovågsugn: Husqvarna

 

Vardagsrumsdelen i direkt anslutning till köket, bidrar till det sociala rummet. En platsbyggd bokhylla på motstående vägg från fönstren.

Väggar: Målade vita

Golv: Vitlackade furugolv

 

En trappa upp som i ett mindre "townhouse" finner vi sovavdelningen. Övervåningen disponerad med ett stort och ett litet sovrum och ett stort badrum.

 

Stora sovrummet:

Med lugnt läge mot innergård och fönster i söderläge ligger här lägenhetens stora sovrum.  En hel garderobsvägg bidrar till mycket förvaring.

Väggar: Vitmålade

Golv: Belagt med en ljust beige heltäckningsmatta.

 

Lilla sovrummet

Det mindre halvrummet, används nu som ett extra sovrum. En säng går in på båda längderna. Även här med fönster i söderläge.

Väggar: Vitmålade

Golv: Ekparkett

 

Badrum

Ett mycket stilrent och väl tilltaget badrum utöver det vanliga. Vacker färgsättning i naturtrogna toner. Duschhörna med välvda glasdörrar. Brett handfat i vit kommod med översittande spegel och spegelbelysning och WC stol.  Därtill finns en separat tvätt hörna med tvättmaskin och torktumlare i pelare. Golvvärme. 

Väggar: Helkaklat badrum i grå färgsättning

Golv: Blågrå mosaikklinker

 

Brf Fregatten nr 3

Bostadsrättsföreningen Fregatten nr 3 med adressen Plantagegatan 9 består av 18 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt och två lokaler upplåtna med hyresrätt. Hyreslokalerna står för ca 15% av föreningens intäkter.

Föreningen äger fastigheten Masthugget 1:16 som byggnaden står på. Föreningen sköter sin egen förvaltning, både avseende teknisk som ekonomisk. Fastighetsskötsel i form av trappstädning ligger ute på entreprenad.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren i uppgång B. Tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och en mangel. De flesta lägenhetsinnehavare har tvättmaskin i lägenheten, därför är tillgängligheten stor.

Det finns cykelparking under tak på innergården, sopstation med sortering lättillgängligt på gården. Sommartid flyttas utemöbler ut samt grill för allas trevnad.

Renoveringar

Grundförstärkning: Utfördes 2009

Omfattande ROT renovering under mitten av 1980-talet.

Föreningen har under de senaste åren gjort omfattande renoveringar på fastigheten. Fasaden har omsorgsfullt renoverats. Fasadrenoveringen påbörjades under 2013 och redan inledande i arbetet upptäcktes att fasaden var sämre än man först trott. Därtill var delar av bärande konstruktion skadad och arbetet blev mycket omfattande. Arbetet med fasaden avslutades under mitten av 2014, nu är fasad och balkar i närmast nyskick.

I dag finns inga planerade renoveringar eller reparationer. Fastigheten är i mycket gott skick.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Antal sovrum1-2
Boarea61.7 Kvm
Våning2&3 av 3
Driftkostnader9 404kr/år
FöreningFregatten nr 3
Avgift/månad4 167:–
Ingår i avgiftenVärme, VA och Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda128 kWh/Kvm och år
Andel4.48%
Lgh.nr.24
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El5 136kr/år
Försäkring1 400kr/år
Övrigt2 868kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
9 404kr/år
* Kostnad för larm under övrigt

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.