SÅLD
Vasastaden, Viktoriagatan 8B

Unik 2:a om 63 kvm. Lägenheten har trots sitt centrala läge en lugn skön atmosfär in mot en pittoreskt, välskött, välgenomtänkt innergård med gemensam uteplats. Den här modernt inredda lägenheten har allt man kan tänka sig vilja ha; högt läge i huset, en stor härlig balkong mot gården, renoverat kök och bad. Takhöjden är genomgående generös, med infälld, indirekt belysning med smarta lösningar för modern styrning av hemmets ljusdesign. Redan från hallen kan du med ett enkelt knapptryck styra belysningen i hela lägenheten efter vilket humör du/ni befinner Er i när du kommer hem. Kanske vill du ha en speciell ”välkommen-hem-knapp” när du har ”speciellt” besök.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 956:–
Boarea63 Kvm
Andel5.686%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Balkong

En balkong utöver det vanliga, med räckvidd på 4,7 meter och en bredd på 1,4 meter ges en oas med plats för utemöbler, grill såväl som en liten loungesittning.

 

Kök

Rymligt renoverat kök i modern design med utgång till den fantastiska balkongen. Köket renoverades 2007 i stilrent vitt och svart. Platsbyggd och specialbeställd skåpinredning, med vita luckor, mörk bänkskiva i trä och rostfria vitvaror.

Golv: Parkettgolv

Väggar: Målade vita

Köket är fullutrustat med inbyggnadsugn, keramikhäll, fläkt, kombinerad kyl och frys och integrerad diskmaskin allt från Gorenje (2007) därtill en vinkyl även den från Gorenje (2011)

 

Badrum

Helkaklat badrum (2007) i stilrena färgval, duschhörna med glasväggar, tvättställ, WC och badrumsskåp.

 

Vardagsrum

Speciellt utformat vardagsrum med spännande vinklar, stort fönster mot lugn innergård. Släta vita väggar och riktningsbara ljuskällor. Förberett för installation av projektor.

Golv: Parkett

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

Bakom dubbla skjutdörrar från vardagsrummet finns sovrummet. Mycket rofyllt med utgång till balkongen.

Golv: Parkettgolv (golvvärme)

Väggar: Målade vita

 

Hall

En ordentlig hall med bra avhängningsmöjligheter och med välplanerad förvaring.

Golv: Klinker

Väggar: Målade vita

 

Walk-in-closet

I anslutning till hallen finns en väl utnyttjad klädkammare som rymmer det mesta. Smarta hyllsystem för maximal förvaring.

 

KNX-system

KNX-systemet är även anpassat för påbyggnad för ytterligare funktioner som larm, ljud, bild etc. Detta system kan enkelt byggas ut för styrning med hjälp av mobila enheter.

 

Sammanfattning om Brf Glasbjörken

Brf Glasbjörken registrerades 1985 och förvärvade fastigheten Vasastaden 7:15 med adress Viktoriagatan 8 år 2005. Fastigheten byggdes 1877 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med inredd vind. Byggnadens totalyta är 1334 kvm, varav 1083 kvm är lägenhetsyta och 251 kvm lokalyta. Föreningen har 17 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Båda lokaler är uthyrda, den ena hyrs av en nyöppnad restaurang och den andra nyttjas som kontor.

Ekonomi

Brf Glasbjörken har en god ekonomi där föreningen har två lokaler med hyresrätt och som står för ca 40 procent av intäkterna. Det totala taxeringsvärdet är ca 25 mkr varav ca 14,2 mkr är byggnad och 10,8 mkr är mark. I samband med ett stort renoveringsprojekt under 2014 har man utökat belåningen till ca 11mSEK men även omförhandlat gamla lån, vilket givit en positiv effekt för föreningen

Renoveringar

Föreningen har under 2014 genomfört och slutfört ett omfattande renoveringsarbete där fasad, ventilation och tak renoverats samt fönster bytts ut.

Rör- och el stambyte skedde 1981 och föreningen genomförde en relining av dagvattenledningen under 2007. Grundförstärkningen gjordes 1997 och under 2015 kommer man planenligt att genomföra sättningsmätningar på fastigheten. Trapphus målades om och det lades nytt golv under 2007. Det genomfördes även en markberedning av innergård och entré där föreningen nu har en vacker innergård med kullerstenar, ny belysning, nytt soprum och en härlig pergola med flera sittplatser, grillmöjligheter och grönska. Under 2009 monterades ny entrédörr samt en ny yttertrappa till lokalen. 2012 byggdes även nya balkonger i fastigheten.

Förvaltning

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen, styrelsen står för den tekniska förvaltningen och Sigma Att. Nils Woefler står för fastighetsförvaltning. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Sveland försäkringar. Juridiska personer beviljas ej medlemskap.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheterna medföljer ett källarförråd om ca 6 kvm. Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med maskiner från Miele, två tvättmaskiner och en torktumlare. Dessutom finns det ett torkrum. Flera av medlemmarna har egen tvättmaskin, vilket gör det lätt att få tid. Föreningens innergård renoverades 2007 och bjuder på utemöbler och sittgrupper under snyggt reglat tak som släpper igenom solens ljus. Under sommar slår de prunkande rabatterna ut och föreningens grill finns att låna för den som vill. Här finns även utrymme för cykelparkering. Kablel-tv från Comhem ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjligheter att köpa boendekort för ca 650 kr/mån eller hyra garage i närliggande garage.

 

Ovanstående uppgifter grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Antal sovrum1-1
Boarea63 Kvm
Våning3
Driftkostnader5 804kr/år
FöreningGlasbjörken
Avgift/månad2 956:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda124 kWh/Kvm och år
Andel5.686%
Lgh.nr.00013
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

Byggnadsår1877
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 204kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 804kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.