SÅLD
Linnéstaden, Plantagegatan 9 B

Etagélägenhet! Minutiöst genomtänkt och välrenoverad lägenhet med attribut du inte hittar någon annanstans. Med häpnadsväckande kassettak som är något utöver det vanliga, handgjorda fönsternischer, inbyggd TV med automatisk upp och nedfällning. Topprenoverat badrum i vitt och marmor, Högst upp med lugnt gårdsläge och höga fönster i söderläge.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 167:–
Boarea63 Kvm
Andel4.48%
Våning2&3 av 3

Lägenhetsbeskrivning

 

Hall

Liten men välutnyttjad hall. Bra användningsmöjligheter.

Väggar: Målade (bruten vit)

Golv: Klinker i mönstrad Marrakesh

 

Kök

Mörkbetsade brädgolv är genomgående i hela lägenheten, de bryter av och blir en skön kontrast till de vita väggarna. Höga fönster i söderläge, mot lugn innergård. Köket renoverades 2014 i stilrent vitt (skåpinredningen) och svart (bänkskiva i sten).

Väggar: Målade (bruten vit)

Golv: Mörkbetsade brädgolv

Vitvaror:

Ugn/Micro Siemens 2014

Kolfilterfläkt: Whirlpool 2014

Diskmaskin: Whirlpool 2014

Induktionshäll: Siemens 2014

Kyl/Frys: LG

Vinkyl: 2014

 

Vardagsrum

Vardagsrumsdelen i direkt anslutning till köket bidrar till det sociala rummet. En platsbyggd bokhylla löper på bortre väggen.

Längs hela ytterväggen löper platsbyggda fönsternischer med specialanpassade gjutna betongskivor, elementskydd och platsbyggda nischer för ytterligare förvaring. Allt detta toppas av det vackert byggda kassettaket.

 

En trappa upp som i ett mindre "townhouse" finner vi sovavdelningen. Vägen upp kantas av en exklusiv tapet från Mulberry. Övervåningen är disponerad med ett stort och ett litet sovrum, ett nyrenoverat badrum samt en liten ”walk-in-closet”.

 

Stora sovrummet:

Med lugnt läge mot innergård och fönster i söderläge ligger här lägenhetens stora sovrum.  En hel garderobsvägg bidrar till mycket förvaring.

Väggar: Ljus randig tapet

Golv: Mörkbetsat brädgolv

 

Lilla sovrummet

Det mindre ½-rummet, används idag som ett arbetsrum, men en säng går in på längden. En glasinfattad dörr skärmar av från hallen. Även här med fönster i söderläge.

Väggar: Tapetserade (Josef Frank)

Golv: Mörkbetsat brädgolv

 

Badrum

Nyrenoverat badrum (2014) med vacker carraramarmor kompletterat med vitt kakel och vit badrumsinredning. Duschhörna med vikväggar. Förberett för tvättmaskin.

Väggar: Vita kakelplattor, carraramarmor

Golv: Carraramarmor (golvvärme)

Övrigt: Badrummet renoverat av fackmän och våtrumsintyg finns.

 

Brf Fregatten nr 3

Bostadsrättsföreningen Fregatten nr 3 med adressen Plantagegatan 9 består av 18 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt och två lokaler upplåtna med hyresrätt. Hyreslokalerna står för ca 15% av föreningens intäkter.

Föreningen äger fastigheten Masthugget 1:16 som byggnaden står på. Föreningen sköter sin egen förvaltning, både avseende teknisk som ekonomisk. Fastighetsskötsel i form av trappstädning ligger ute på entreprenad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren i uppgång B. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. De flesta lägenhetsinnehavare har tvättmaskin i lägenheten, därför är tillgängligheten stor.

Det finns cykelparking under tak på innergården, sopstation med sortering lättillgängligt på gården. Sommartid flyttas utemöbler ut samt grill för allas trevnad.

Renoveringar

Grundförstärkning: Utfördes 2009

Omfattande ROT renovering under mitten av 1980-talet.

Föreningen har under de senaste åren gjort omfattande renoveringar på fastigheten. Fasaden har omsorgsfullt renoverats. Fasadrenoveringen påbörjades under 2013 och redan inledande i arbetet upptäcktes att fasaden var sämre än man först trott. Därtill var delar av bärande konstruktion skadad och arbetet blev mycket omfattande. Arbetet med fasaden avslutades under mitten av 2014, nu är fasad och balkar i närmast nyskick.

I dag finns inga planerade renoveringar eller reparationer. Fastigheten är i mycket gott skick.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Antal sovrum1-2
Boarea63 Kvm
Våning2&3 av 3
Driftkostnader3 503kr/år
FöreningFregatten nr 3
Avgift/månad4 167:–
Ingår i avgiftenVärme, VA och Kabel-TV
Känd avgiftsförändringinga
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda128 kWh/Kvm och år
Andel4.48%
Lgh.nr.25
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 100kr/år
Försäkring1 403kr/år
Total driftkostnad 3 503kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.