SÅLD
Kungshöjd, Hvitfeldtsgatan 7 B

En stor tvåa mitt på Kungshöjd. Högt läge i huset, självklart med hiss. Lugnt läge mot innergård. Med endast himmel och takåsar som stilleben genom de stora, bevarade fyraluftsfönstren. Stig ut på balkongen genom pardörrarna och njut av morgonluften med en kaffe, eller varför inte en skön sommarkväll med ett glas rött. Vardagsrum och Sovrum i fil med en härligt luftig känsla, högt till tak, stora rum förbundna med vackra pardörrar. Bevarade originaldetaljer som höga fotlister och stuckaturer. Slipat originalträgolv.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift4 519:–
Boarea81 Kvm
Andel2.16
Våning3/5

Lägenhetsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrum med fönster i österläge och utgång till balkong. Här ryms både soffgrupp och matplats. Fotlister, stuckaturer, fönster och pardörrar, alla original.

Väggar: Vitmålade

Golv: Trägolv original, oljat och vitpigmenterad.

 

Sovrum

Sovrummet har en välvd yttervägg som ger extra liv till rummet. Här finns även en mindre walk-in-closet. I övrigt ger sovrummet även bra möjlighet att möblera med byrå, skrivplats eller garderober. Två stora originalfönster i östläge.

Väggar: gråa, målade

Golv: Trägolv original, oljat och vitpigmenterad.

 

Kök

Kök från Ballingslöv med svart stenbänkskiva. Glasskiva med tapet ovanför diskbänken. Stort fönster med fönsternisch. Från köket finns även en extra ingång till det andra trapphuset, där man kommer åt hissen. Köket är utrustat med gasspis, elugn, integrerad diskmaskin och kyl och frys. 

Väggar: vita, målade

Golv: Trägolv original, oljat och vitpigmenterad.

 

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och blått. Tvättmaskin och badkar. Kommod och spegelskåp från Ballingslöv.

 

Hall

Tapetserad hall, randigt svart/vit. Goda avhängningsmöjligheter.

Väggar: Tapet, svart/vit

Golv: Trägolv original, oljat och vitpigmenterad.

Sammanfattning av BRF Hvitfeldtsgatan 7-9

År 1913 bebyggdes fastigheten Vallgraven 41:4, arkitekten bakom huset var Eugen Thorburn. Föreningen förvärvade fastigheten 2001. Byggnadens yta är indelad i 3861 kvm bostadsyta och 218 kvm lokalyta. 41 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en stor och populär förening här uppe på Kungshöjd och en av få som bevarat de gamla originalfönstren. Byggnadens värms upp med fjärrvärme. Den tekniska förvaltningen sköts utav föreningen medans den ekonomiska förvaltningen sköter Fastum.

Ekonomi

Långfristiga skulder uppgår till ca 31,25 miljoner kronor enligt årsredovisningen 2014, vilket motsvarar ca 8800kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen har en hyresrätt som utgör en dold tillgång till föreningen, då den kommer att generera pengar den dagen den säljs. Idag finns det inga planera på att förändra avgifterna.

 

Föreningen har i sitt underhållsarbete följt en detaljerad underhållsplan som upprättades 2010 och som sträcker sig till 2025. Under tidigare år har man genomfört många stora arbeten, nedan finns ett urval av de större arbeten som är gjorda.

Stambyte 2002

Elstambyte 2003

Omläggning av tak 2004

Byggnation av hiss 2004

Omputsning av fasad 2004

Fönsterrenovering 2004

Renovering av Balkonger 2004-05

Ommurning/omfogning av fasaden västra gården 2011

Reparation av ytskikt östra gården samt renovering av källarlokal 2012-13

Kommande Renoveringar

För 2016 planerar föreningen att renovera portgångarna, mur på västra gården samt kökstrapphus. Arbetet innebär främst putsning och målning. Fogarna på gatufasaden kommer på sikt att renoveras.

Försäkringar

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området till en kostnad av ca 650 kr/månad.

Tvättstuga

Tvättstugan är placerad i källaren. Fri bokning klockan 8-20. Består av 3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

Soprum finns med källsortering av plast, papper, glas, förpackningar, glödlampor och batterier. Ett cykelrum finns med ingång från Hvitfeldtsgatan 9. Föreningen har två mysiga innergårdar. Sommartid är gårdarna utrustade med sittgrupper planteringar i krukor etc.

TV/Internet

Kabel-TV med grundutbud ingår i avgiften. Lägenheterna är förberedda för att anslutas till Telias Fiberbredband alternativt Com Hem.

 

Övrigt

Medlemmarna i föreningen tar själva hand om städning av trappuppgångar enligt principen att varje trappuppgång ansvarar för sin egen städning enligt ett rullande schema.

Juridisk person beviljas inte medlemskap i föreningen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea81 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningHvitfeldtsgatan 7 - 9
Avgift/månad4 519:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel2.16
Lgh.nr.00025
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

Byggnadsår1913
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 4 800kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.