SÅLD
Nedre Johanneberg, Ålandsgatan 6

Minutiöst totalrenoverad tvåa, färdigställd 2016, med en optimalt arkitektritad planlösning och en fantastisk känsla för färg, form och materialval. Bostaden kombinerar ett nybygges fräschör med en äldre fastighets charm. Lägenheten består genomgående av tidsenliga originaldetaljer så som ljusa brädgolv, stuckaturer och spegeldörrar. Badrum och kök är även dem helt nyrenoverade, bestående av exklusiva badrumsmöbler och vitvaror. Nedre Johanneberg är verkligen en av Göteborgs centralaste oaser, med hela stans utbud och puls bara ett stenkast från dörren. Fira av Frölunda när de tar SM-guld vid Poseidon, njut av uteserveringarna, nattlivet, shoppingen och restaurangerna runt knuten, eller slappna av vid Näckrosdammen och dess blommande Rododendron. Närheten till stadens puls till trots, ligger lägenheten väldigt lugnt och fridfullt. Perfekt för en rofylld kopp te på balkongen.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 689:–
Boarea60 Kvm
Andel0.00324
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

Nyskick i gammal tappning. Brädgolven i hela lägenheten är nyslipade och behandlade med gammaldags trälut och vitolja. All el är nydragen och infräst i väggarna. I samband med detta installerades även en ny elcentral. Exklusiva, tidsenliga dimmers och eluttag från Renova är genomgående installerade i hela bostaden. Snickerier och fönster är nymålade och spegeldörrar renoverade med tidstypiska dörrhandtag från Byggfabriken.

 

Lägenheten är stambytt och totalrenoverad. Den färdigställdes i april 2016 och väntar nu på att dess nya ägare ska flytta in.

 

HALL

Välkomnande och rymlig hall med plats för arbetshörna och mycket förvaring i form av en stor walk-in-closet och två garderober. Väggarna är nymålade med en sidenmatt färg i kulören 0500-N. 

Golv: Lutade och vitoljade brädgolv.

 

KÖK

Köket är platsbyggt av snickare med Ikea-stommar som grund. Vita skåpsfronter med touch-open funktion kombinerat med exklusiva läderinlindade handtag uppfyller ett modernt, minimalistiskt stilkrav. 

Väggarna är precis som i hallen nymålade i en sidenmatt färg.

Bänkskiva och stänkskydd: Carrara marmor.

Diskho: Copa Kitchenmarket (England).

Blandare: Tapwell.

Diskmaskin: Integrerad från Electrolux.

Ugn/Spis: Induktionshäll och varmluftsugn från Electrolux.

Micro: Fördraget för inbyggd micro i köksskåpen.

Integrerad kyl och frys: IKEA.

Golv: Lutade och vitoljade brädgolv.

 

VARDAGSRUM

Det rymliga vardagsrummet får sitt ljus från två stora originalfönster med fina detaljer och djupa nischer. Väggarna är nymålade i en grå matt ton. Alla tidsenliga detaljer så som taklister, fönsternischer och äldre element är alla nyrenoverade och i mycket bra skick.

Väggar: Målade.

Golv: Lutade och vitoljade brädgolv.

 

SOVRUM

Från sovrummet har man utsikt ner över innergården från ett vackert fönster med en djup nisch i vacker carrara marmor. Väggarna är målade i en grå matt ton. Förvaring finns i form av en rymlig hörngarderob.

Från sovrummet når du även balkongen, en perfekt oas för den som vill ta sitt morgonkaffe eller bara njuta av den friska luften och en kopp te. Balkongen har ett räcke i gjutjärn och plats för enklare möblering.

 

Väggar: Målade.

Golv: Lutade och vitoljade brädgolv.

 

BADRUM

Arkitektrenoverat med påkostade materialval och skön komfort.

Färdigställt under 2016 av MVB Astor bygg. Säkert vatten-klassat.

Tvättställ från Duravit.

Blandare från Tapwell.

WC från IFÖ.

Golvplattor i carrara marmor och golvvärme.

Handdukstork.

Förberett för både tvättmaskin, torktumlare och duschvägg. Säljaren har inte gjort några hål i tätskiktet för duschvägg eller förvaring med hänsyn till köparens egna önskemål om nyttjande av duschutrymme, ev badkar, tvättmaskin och förvaring. 

Dimmer i platsbyggd spegel och takbelysning.

Sammanfattning om Brf Sylvester 7

Brf Sylvester 7 förvärvade fastigheten Johanneberg 5:3 2012. Med Adresserna Ålandsgatan 6 och Sylvestergatan 7. Föreningen består av ett flerbostadshus uppfört 1931 med en bostadsyta om 1730 kvm och lokalyta om 50 kvm. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Föreningen har tagit hjälp av SBC för ekonomisk och teknisk förvaltning.

 

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades i samband med förvärvet 2012 och som sträcker sig till 2020.

Gjorda renoveringar:

2015 Stambyte

2014 Föreningen tar in en byggnadsantikvarie för att upprätta en byggplan för huset utifrån bevarandeprincipen och antikvariska värden.

2014 Rökkanalerna renoverades och hissen renoverades

2013 Renovering av tak och hängrännor

 

Kommande renoveringar:

2016 Renovering och ommålning av trapphus

2016 Färdigställande av renovering av föreningens gemensamma tvättstuga

Fasaden kommer att ses över och bättras på där behov finns. Fönstren kommer att renoveras.

Därtill mindre trivselskapande åtgärder som att göra iordning uteplatsen etc

 

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en god och stabil ekonomi. Föreningen har idag lån på 12,8 miljoner kronor. Därtill har de ca 1,3 miljoner kronor i kassan. Föreningen har idag en lokal som kommer att ombildas till lägenheten i föreningens egen regi. Denna utgör idag en dold tillgång då den kommer att generera mycket pengar den dagen den säljs.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga, som i skrivande stund iordningställs efter en renovering. Tvättstugan har fått 2 nya tvättmaskiner, en torktumlare och har ett torkrum med luftavfuktare. Mott innergården har föreningen en gemensam uteplats, med utemöbler, planteringar i krukor etc. (Denna kommer att iordningställas ytterligare för medlemmarnas allmänna trivsel)

 

Kabel-TV/Bredband

Föreningen har kabel-TV och bredband genom Comhem. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Vill man ha bredband eller utökat utbud, tecknas separat avtal med Comhem.

 

Övrigt

Sylvestergatan 7 omfattas av bevarandeprogrammet för Göteborg och är som del av nedre Johanneberg ett uttryck för riksintresset Göteborgs innerstad och kan betraktas som särskilt kulturhistoriskt värdefull.

 

Motivering

”Hela Nedre Johanneberg är en mycket tidstpisk och välberarad bostadsmiljö från 1920-talet med många påkostade och omsorgsfullt utformade byggnader. Särskillt värdefull är den norra delen som helt präglats av den Lilienbergska stadsplanen och har monumentalt uppbyggda terrasser. Här utgör Terrassgatan med sina symmetriskt ordnade tegelfasader ett utomordentligt viktigt inslag i stadsbilden. Flera av de enskilda byggnaderna är väl bibehållna och har intressanta interiörer t ex trapphus med urspringliga dörrar och dekorationsmåleri.”

 

Stadsdelen Johanneberg var fram till 1920-talet, med undantag från egendomen Gibraltar och en arbets- och försörjningsanstalt som sedermera skulle bli Vasa Sjukhus, i huvudsak lantlig och tämligen obebyggd.

 

På 1910-talet upprättades en stadsplan av A Lilienberg som skulle omfatta ett större bostadsområde som uppfördes mellan 1924-1938. De första kvarteren som uppfördes var vid Terassgatan i 1920-tals klassicistisk stil. Sylvestergatan 7 byggdes runt 1928-30, också den i 1920-talsklassicistisk stil men med inslag av funktionalism.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningSylvester 7
Avgift/månad2 689:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda102 kWh/Kvm och år
Andel0.00324
Lgh.nr.00016

Byggnad m.m

Byggnadsår1931
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
Schablonberäknade driftskostnader för 2 personer.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.