SÅLD
Linnéstaden, Prinsgatan 3

Magnifik våning på en av Göteborgs bästa adresser. 177 kvadratmeter historia. Med två balkonger, storslagen utsikt, generös takhöjd, och bevarade originaldetaljer. Paradrum i fil mot både Prinsgatan och Nordhemsgatan. Ståndsmässig hörnbalkong i söderläge! Stabil, lågt belånad Brf. Bredband och telefoni ingår i avgiften. Hiss finns.

fakta
Antal rum5 rum och kök
Avgift8 092:–
Boarea177 Kvm
Andel5.83%
Våning3/5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Rymlig tambur med gått om utrymme för avhängning och hallmöbler. Från hallen når du alla lägenhetens rum. Hallen smalnar av i en serveringsgång kantad av platsbyggda serveringsskåp mot köket.

Golv tambur: Stavlagd Parkett

Golv serveringsgång: beige klinkers

Väggar: Tapetserade

 

Lägenheten motsols

Sovrum

Rymligt och harmoniskt sovrum med höga fönster i söderläge och vackra stuckaturer, gott om förvaring med både skjutdörrsgarderober och platsbyggda linneskåp. Höga parspegeldörrar in mot vardagsrummet.

Golv: Stavlagd Merbau skeppsgolv

Väggar: Tapetserade

 

Vardagsrum

”Gula rummet” är ett maffigt hörnrum med delvis rundad yttervägg, med utgång till en fantastisk hörnbalkong i smickrande solläge.Originalstuckatur.

Golv: Parkett, Holländsk läggning

Väggar: Gulmålade

 

Hörnbalkongen

Den stora balkongen sträcker sig från Prinsgatan i söder och runt hörnet till Nordhemsgatan. Här kan man njuta av solen och Linnéstadens puls från morgon till kväll.

 

Matsal

Från hörnrummet via de höga pardörrarna når man vad som idag används som matsal. En vacker traditionell matsal med höga fönster, original stuckaturer, tre ingångar, parkett och en härlig vy över takåsar och skansen kronan.

Golv: Parkett, Holländsk läggning

Väggar: Gråmålade

 

Ateljé

Det tredje rummet i fil har utgång till den ”lilla” balkongen mot Nordhemsgatan. Rummet har stora platsbyggda garderober med belysning och gott om förvaringsmöjligheter. Här har man idag en ateljé där skaparglädjen flödar.

Golv: Parkett, Holländsk läggning

Väggar: Vitmålade

 

Salong

Salongen, det fjärde rummet i fil, har en pampig kakelugn, vackra stuckaturer, fiskbensparket, generöst med plats och rundade väggar. Härifrån ser man genom fyra rum bort till hörnbalkongen.

Golv: Parkett, fiskbensmönstrad

Väggar: Tapet

 

Badrum 1

Direkt innanför entrén ligger det ena badrummet med dusch. Båda badrummen renoverades i samband med andra större renoveringar i fastigheten i början/mitten av 1980-talet. Här finns förutom duschhörnan WC och tvättställ i kommod. Badrummet är i behov av renovering.

Golv: marmorklinker

Väggar: marmorkakel

 

Badrum 2

Från serveringsgången når man det andra badrummet utrustat med badkar, WC, Tvättställ och tvättmaskin. Badrummet är i behov av renovering.

Golv: plastmatta

Väggar: vitt kakel

 

Kök

Köket är platsbyggt med flera speciella lösningar. Bl.a. inbyggd mixer i köksön, grillhäll och vinkyl med dubbla klimatzoner. Allt inramat med en vacker stuckatur och skåp byggda upp till fulla takhöjden. Bänkskivor i körsbär och köksvägg med vitt kakel i tegelsättning.

Golv: Beige klinker

Väggar: målade, cappucino/aprikos

Sammanfattning av Brf Prästhuset

Brf Prästhuset

Bostadsrättsföreningen Prästhuset förvärvade 1983 fastigheten Olivedal 2:10. Tomten bebyggdes 1907 och består av ett flerbostadshus med adress Prinsgatan 3. Byggnadens totalyta är 3372 kvm, varav 3036 kvm utgör lägenhetsyta och 336 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1983.


Renoveringar

Föreningen förvaltar fastigheten med stöd av sin underhållsplan som sträcker sig fram till 2022. Under mitten av åttiotalet genomfördes en omfattande ROT-renovering där stor hänsyn togs till bevarandet av fastighetens originalkaraktär. Man har härefter arbetat med fortlöpande underhåll enligt underhållsplan. Under 2010-11 renoverades tvättstugan och under 2013 genomfördes reparation/renovering av delar av fasaden mot prinsgatan. Under verksamhetsår 2014 renoverades även taket.

Enligt föreningens kontaktperson finns inga större planerade renoverings- eller förbättringsåtgärder i närtid. Däremot har man planer på att fasadöversyn, rengöring av befintliga balkonger samt en översyn av fönster i fastigheten. Föreningen har precis genomfört en filming samt spolning av stammarna. Det är även värt att nämna att huset står stabilt på berggrund.

 

Ekonomi
Föreningen har upprättat en budget som sträcker sig ända fram till 2022, och har därmed en god överblick över föreningens ekonomi och framtid. Ekonomin är mycket god, med en låg belåninggrad, samt hyresintäkter som uppgår till ca 24% av föreningens samlade intäkter (2013 års uppgifter). Under 2014 har föreningen tagit upp ett nytt lån om 1 000 000 kr för renovering av tak. Den totala belåningen är idag 12 370 004, vilket motsvarar 4074 kr/kvm/boarea, denna nivå ligger väl under snittet för området. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna.

Tvättstuga
Föreningen har en modern och uppdaterad tvättstuga, denna nås via innergården. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Enligt de boende är det mycket lätt hitta en ledig tid eftersom de flesta hushåll har egen tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en trivsam innergård, fördelad på två plan. Under sommarhalvåret förses gården med utomhusmöbler och grill fritt att nyttjas av medlemmarna. Den nedre delen av innergården är avsedd för bl. a cykelparkering. Man har också tillgång till cykel och barnvagnsförråd.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Styrelsens ansvarsförsäkring ingår.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området till en kostnad av ca 650 kr/månad.

TV/Bredband
TV och Bredband via Comhem. Grundpaketet med 8 valbara tv-kanaler samt 100Mbit bredband ingår i månadsavgiften.Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum5 rum och kök
Boarea177 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader5 250kr/år
FöreningPrästhuset
Avgift/månad8 092:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, telefoni
EldstadKakelugn
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda121 kWh/Kvm och år
Andel5.83%
Lgh.nr.20
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

Byggnadsår1907
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 750kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 250kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.