SÅLD
Vasastaden, Karl Gustavsgatan 13

Slående takhöjd om 3,6 m, fiskbensparkett, speglar i fönsternischerna och maffiga stuckaturer. Denna lägenhet är något alldeles extra. Med Genomgående exklusiva materialval och en väl utnyttjad yta på 34 kvm skapas den perfekta ettan. Trappuppgången har bevarats med originaldetaljer från 1800-talet som bereder en väg till boendet. Inget har lämnats åt slumpen. Lägenheten ligger 3 minuter från Handelshögskolan och 10 minuter från Chalmers. Avenyn ligger endast ett stenkast bort med sitt fulla utbud av butiker, restauranger och uteställen.

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift1 655:–
Boarea26 Kvm
Andel1.83%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Kök/Vardagsrum/Rum

Rummens öppna planlösning och rikliga ljusinsläpp från de höga fönstren skapar en harmonisk och mycket social lägenhet. Köket är väl genomtänkt med gott om förvaring och exklusiva materialval. Bänkskivan av vit Corian kontrasteras fint av skåpinredning i valnöt. Integrerad kyl och frys och inbyggd ugn, micro och diskmaskin.

 

Vid hallen finns en stor garderob, dörrar till garderoben finns att hämta i vindsutrymmet tillhörande lägenheten.

Samtliga vitvaror är från Gaggenau.

 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett i ek

 

Sovloft 

Högt upp bland takrosett och stuckaturer finns lägenhetens rymliga loft med plats för både förvaring och dubbelsäng.

 

Golv: Parkett 

 

Badrum 

Lägenheten har ett badrum många drömmer om med dess generösa yta och påkostade material. Förutom duschhörnan finns vägghängd WC, handdukstork, handfat med översittande spegel och tvättpelare.  Porslinet är från Duravit.

 

Golv: Mörkgrå kalksten med underliggande golvvärme 

Väggar: Helkaklade i vitt

 

* Arean utgörs av 26,4 Boarea och 7,6 Biarea (sovloft)

Sammanfattning av Brf Wasa Allé

Bostadsrättsföreningen Wasa Allé bildades 2004 och omfattar 17 lägenheter (samtliga upplåtna med bostadsrätt) och 3 affärslokaler. Total bostadsarea är 1446 kvm och lokalarean är 629. Restaurangen på hörnet har just fått nya ägare och nu huserar en av de största inom energimat, nämligen livsstilsrestaurangen Happy M Kitchen. Föreningen har tagit hjälp av Revisorsringen för den ekonomiska förvaltningen.

 

Renoveringar

Under 2004-2005 genomgick fastigheten stora ombyggnationer och byggnaden totalrenoverades från de dåvarande skollokalerna (från 1970-tal) vilka varit där till de bostäder som finns idag. Alla renoveringar gjordes i toppklass och inget lämnades åt slumpen. Samtliga materialval är mycket exklusiva och man har skapat ett cityboende i världsklass.

Man lät samtidigt restaurera fasaden, lägga nytt plåttak och byta alla stammar.

Den stora tunga ekporten från 1880-talet är fortfarande kvar, och är varsamt restaurerad och ådringsmålats. Föreningen har ett modernt låssystem med kamera installerat i huset. Entréhallen andas dåtid och högreståndmässigt boende.

 

Kommande renoveringar

Fastigheten är i otroligt gott skick så det finns inga större renoveringar planerade.  

 

Ekonomi

Föreningen är högt belånad tack vara de mycket omfattande renoveringar huset har genomgått. Men tack vare fastighetens attraktiva läge och stora uthyrningsmöjligheter i första plan och källarplan med stora hyresintäkter som ett resultat, så är ekonomin god och föreningen stabil. Idag finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

 

Gemensamhetsutrymmen:

Hissen som går ner till gatuplan tar dig ut på gården där cyklar kan parkeras. I den gamla välvda portiken mot gatan finns föreningens sophantering. Gemensam tvättstuga finns inte, då samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner.

 

Husets historia:

1880 uppförde arkitekt JE Leo ett hyreshus på den gamla adressen Stora Allégatan 24 och Landalagatan 13.

Redan 1895 såldes fastigheten till apotekare Mossberg som byggde om en del av huset till Apoteket Lejonet.

1917 byggdes apoteket om till postkontor som 1970 ersattes av en bank.

1939 köpte brandförsäkringsbolaget Bohuslän huset, som under 1950-talet byggde om hela huset till kontor. De ägde fastigheten fram till 1979 då TBV (Tjänstemännens bildningsförbund) köpte huset som i sin tur ägde det fram till 2004 då Innovera Fastigheter AB tog över och återställde det till bostäder.

I början av 2000-talet gick tankar om att riva huset, pga av dess usla skick. Men istället lät man några arkitektkontor tävla om att komma med bästa lösning på att göra om det förfallna huset till förstklassiga bostäder. Arkitektbyrån Kanozi vann och ritade om den då gamla skolan till 17 bostäder i toppklass. Man ville restaurera och återskapa så långt det gick, men också att göra helt nytt. Man valde att bryta av det svulstiga 1880-talet mot helt modernt. Man såg hur det nya förstärkte det gamla och vice versa. När man renoverade trapphusen ville man i mångt och mycket behålla den gamla färgsättningen och till allas förvåning så tillverkades fortfarande samma viktorianska golvplattor, av samma fabrik fortfarande 125 år senare. Trapphusen renoverades och restaurerades till i princip nyskick. Man valde också att markera nya eller ombyggda utrymmen i trapphuset med plattor från samma fabrik men i en enklare form och inte samma tidstypiska mönster.

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea26 Kvm
Våning3
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningWasa Allé
Avgift/månad1 655:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda114 kWh/Kvm och år
Andel1.83%
Lgh.nr.304

Byggnad m.m

Byggnadsår1880
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 2004
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 3 900kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.