SÅLD
Lorensberg, Hedåsgatan 6 A

En våning med tre entréer, stora rum i fil, burspråk, småspröjsade fönster, högt till tak, fiskbensparkett, balkong i västerläge och hiss! Bostadsrättsföreningen Hedåssexan som lägenheten är en del av är mycket välordnad. Ekonomin är mycket bra med belåning på ca 1700 kr/kvm medlemsyta. Föreningen har även dolda tillgångar i forma av 3 hyresrättslägenheter och två lokaler. Hedåsgatan är en enkelriktad gata med sparsam trafikering.

Budgivning dold
fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift4 225:–
Boarea147 Kvm
Andel10.119%
Våning3/5

Bostadsbeskrivning

Hall

Rymlig möblerbar hall med access till badrum, kök, sovrum och vardagsrum. Två inbyggda originalgarderober.

Golv: Trägolv

Väggar: Vitmålade

 

Sovrum
Oerhört effektfullt rum med burspråk mot den sparsamt trafikerade Hedåsgatan. Fönstren är precis bytta mot moderna mer isolerade men tidstypiska fönster. Takhöjden, fiskbensparketten och de sparsamt dekorerade taklisterna minner om ett tidigt 1900-tal.

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort sällskapsrum med utgång till den nybyggda balkongen i rakt västerläge. Rummet smyckas av en vacker vit bröstpanel, höga fotlister, spegeldörrar mot både sovrum och matsal.

Golv: Fiskbensparkett i original

Väggar: Målade

 

Matsal

Mitt i lägenheten ligger idag matsalen. Ett väl tilltaget rum med inbyggda originalskåp, ett stort fönsterparti. Härifrån når man lägenhetens andra sovrum, köket och bakom en spegeldörr finns idag ytterligare ett skåp för förvaring (tidigare entré från hallen).

Golv: Parkett

Väggar: Målade vita

 

Sovrum 2

Innersta rummet i lägenheten är ett rofyllt sovrum med gårdsläge. Detta rum har även egen ingång och eget WC. Smart garderobssystem med inbyggd belysning.

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Kök

Köket renoverades 2007. En omfattande ombyggnation möjliggjorde ett stort och rymligt sällskapskök. Där funktion och design går hand i hand. Påkostade och gedigna materialval genomsyrar renoveringen. Köksskåpen i körsbär kontrasteras fint av en bänkskiva i svart sten.

Kyl/Frys Huskvarna

Diskmaskin Huskvarna

Vinkyl: Samsung  

Spisen är en italiensk gasspis

 

Badrum

Badrummet renoverades också 2007. Detta gjordes av fackmän. I samband med renoveringen gjordes även ett stambyte. Förutom WC finns duchhörna med vikbara duschväggar, handfat i kommod, badrumsskåp och tvättpelare.

Tvättmaskin och torktumlare: Bauknecht

Golv: svart klinker (golvvärme)

Väggar: Granitgrått kakel

Brf Hedåssexan

Antalet lägenheter/lokaler

Bostadsrättsföreningen Hedåssexan består av en fastighet med adress Hedåsgatan 6 A och 6 B. Sammanlagt finns 16 lägenheter, fördelat på 5 st 4-4½:or, 5 st 3-3½:or och 6 st 1:or. 13 av lägenheterna är bostadsrätter och 3 av ettorna upplåts med hyresrätt. Föreningen har även två lokaler som hyrs ut till näringsidkare i form av ett konsultbolag och en trafikskola. Byggnadens totalarea är 1 543 kvadratmeter.

 

Bostadsrättsföreningen Hedåssexan består av en fastighet med adress Hedåsgatan 6 A och 6 B. Sammanlagt finns 16 lägenheter, fördelat på 5 st 4-4½:or, 5 st 3-3½:or och 6 st 1:or. 13 av lägenheterna är bostadsrätter och 3 av ettorna upplåts med hyresrätt. Föreningen har även två lokaler som hyrs ut till näringsidkare i form av ett konsultbolag och en trafikskola. Byggnadens totalarea är 1 543 kvadratmeter.

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Gård

Föreningen har en innergård med gemensam uteplats.

 

År fastigheterna uppfördes

Föreningen består av en fastighet som byggdes 1913.

 

Förvaltare

Föreningen sköter såväl den ekonomiska som den tekniska förvaltningen.

 

Ekonomi

Ekonomin kan anses vara mycket god. Föreningen hade vid utgången av 2014 totala skulder om cirka 2,15 miljoner kronor. Detta motsvarar cirka 1700 kr per kvadratmeter (medlemslägenhet). Brf Hedåssexan har dolda tillgångar i form av tre hyresrätter som idag motsvarar ett ansenligt värde. Föreningen har årliga intäkter på cirka 850000 kr som ska täcka föreningens löpande underhåll och övriga kostnader där den största posten är så kallade taxebundna kostnader såsom el, värme, vatten, sopor och räntor på föreningens lån. Föreningens fastigheter är taxerade till ett värde av 26 068 000 kr, varav 12 850 000 kr avser byggnadsvärdet. Föreningen gjorde under 2014 ett överskott på ca 112 000 kr. Inga avgiftshöjningar är planerade.

 

Renovering/underhåll

Föreningen följer upprättad underhållsplan som sträcker sig fram till 2039.

Föreningen anser sig nu ha arbetat ikapp en något eftersatt underhållsplan. Stora arbeten som tak, fasad, fönster och grund är klara. Kvar finns projekt som tex för indragning av fiber för bredband och TV. Porttelefonin ska ses över och ett ev stambyte i uppgång 6 B (för de större lägenheternas toaletter). 

2014 Föreningen genomgick under 2014 stora renoveringar i fastigheten. Man lät byta tak, renovera fasaden mot gatan och byta fönster (mot Hedåsgatan). Därtill byggdes nya balkonger, dessa bekostades av de enskilda medlemmarna. 

2013 Ommålning av portiken i 6 B. Omläggning av yttertak på 6 A och målning av fönster in mot gården. Renovering av trapphus och hiss på 6 A. Lägenheternas ventilation på 6 A har förbättrats.

2012 Översyn och byte av samtliga lägenheter och lokalers termostater och ventiler. Renovering av föreningens ena hyreslokal. 

2011 Grundbevarande åtgärder genom en sk Euroborbehandling/Jerborbehandling.

2010 Brandsäkerhetsåtgärder utfördes.

2008 Takomläggning inkl nya ventilationsluckor i 6 B. Invändig och utvändig målning av fönster 6 B. Tvättning av fasad mot gården, 6B. 

2005 Ombyggnation av hiss i 6 A, nytt hissmaskineri och linor. Ommålning av köksbalkonger i 6A

2004 Renovering av hyreslägenheternas wc/duschrum i 6 B.

2003 Dränering av innergården utfördes, gården rustades upp och portiken in till gården (ingång 6 B) målades om. 

2002 Byte av avloppsstammar samt kall- och varmvattenledningar i köken i 6 B.

 

Trappstädning:

Är utlagd på externt företag, vilket innebär att medlemmarna slipper denna syssla.

Föreningen anordnar två städdagar per år, en på våren och en på hösten.

 

Gemensamma utrymmen

Cyklar parkeras på innergården.Tvättstuga finns i källaren under 6 A och nås från innergården. Idag används tvättstugan i princip endast av de boende i uppgång 6B,  då innehavarna av de större bostadsrätterna har tvättmaskiner i sina respektive lägenheter. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

 

Parkering

Föreningen äger sju parkeringsplatser till vilka det är separat kö. Kostnad för p-plats är för närvarande 400 kr/månad. I området gäller boendeparkering ( zon M4). För prisinformation och områdessträckning, besök www.goteborg.se 

 

Kabel-TV

Föreningen är anslutet till Comhem vars grundutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen planerar för att dra in fiber till fastigheten (projektet är planerat att påbörjas inom ett år). 

 

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

 

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea147 Kvm
Våning3/5
FöreningHedåssexan
Avgift/månad4 225:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda157 kWh/Kvm och år
Andel10.119%
Lgh.nr.8
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

Byggnadsår1907
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.