SÅLD
Linnéstaden, Rosengatan 9

Vindslägenhet med oerhört attraktivt läge precis vid Slottskogen. Välbyggd med exklusiva och påkostade materialval, sparsamt använd sedan byggnationen 2007. Generös takhöjd på över 4 m till nock. Den uppmurade öppna spisen ger tillsammans med det gedigna trägolvet en känsla av tyngd och kvalitet. Stabil och extremt lågt belånad förening där bredband är inkluderat i avgiften.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 308:–
Boarea91 Kvm
Biarea25 Kvm
Andel7.70238%
Våning6/6

Bostadsinformation

Bostadsbeskrivning

 

Vardagsrum

Rymligt allrum med fönster mot söder och Slottsskogen som utsikt. Karaktäristiska takbjälkar, blottlagd murstock, ek tiljor på golvet och infälld belysning. Bortre delen av rummet pryds av en mäktigt uppmurad öppenspis med gnistskydd av glas.

Golv: Ekbrädor

Väggar: Målade vita

 

Kök

Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet gör det enkelt att kombinera matlagning med umgänge. Stilrent kök med vita handtagslösa luckor kontrasterat med en lackad svart granit bänkskiva. Kylen, frysen, spishällen, ugnen och micron kommer från Electrolux mer exklusiva serie. Kylen har dispens för kolsyrat samt vanligt vatten och frysen är försedd med ismaskin. Över köksön hänger en exklusiv fläkt från Fjäråskupan.

Renoveringsår: 2007

Väggar: Vita

Golv: Ekbrädor

 

Terrass

En glasinfattad skjutdörr öppnar upp mot lägenhetens takterrass. Det fantastiska läget erbjuder sommartid sol från morgon till sen eftermiddag.

 

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt och avskilt mot den slutna innergården. En bred skjutdörrsgarderob samt en arkitektritad specialbyggd hyllförvaring finns i rummet.

Väggar: Vita

Golv: Ekbrädor

 

Badrum

Badrummet är sobert färgsatt. Svarta, vita och grå toner ger en exklusiv men ändå klassisk känsla. Duschhörna med vikdörrar i frostat glas. Dubbla handfat och vägghängd WC i exklusiv design. Kommoden har två rymliga skåp. Smart undangömt finns en tvätt hörna med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Renoveringsår: 2007

Golv: Svart skifferklinker (golvvärme)

Väggar: Svart skiffer i duschhörnan i övrigt helkaklat i vitt.

 

Entrésol

En smart spartrappa leder upp till en unik entrésol. Lägenhetens arkitekt har låtit utnyttja den väl tilltagna takhöjden och därför byggt lite på höjden. De stora takfönstren skänker ljus för ett otroligt trivsamt arbetsrum, vilorum, läsrum etc

 

 

Hall

Hallen erbjuder utmärkta avhängnings- och förvaringsmöjligheter i form av en mycket stor och praktiskt inredd garderob med spegelskjutdörrar.

I hallens inre del finns en avskild del som med lätthet kan delas av och bli ett separat sovrum. Här med en läcker fondtapet med växtmotiv.

Ovanför hallen finns ett utrymme som använd som förråd, ca 5 kvm. 

Sammanfattning av Brf Rosengatan 9 i Göteborg

Bostadsrättsföreningen Rosengatan 9 förvärvade sin fastighet 1977 och består av 19 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt.

 

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin mark påverkas man inte av förändringar av tomträttsavgäld.

 

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen medan den tekniska sköts i föreningens egen regi.

 

Renovering/underhållsplan

Föreningen har en underhållsplan som stäms av årligen och som sträcker sig 20 år fram i tiden. Större och mer kostsamma underhållsåtgärder har redan genomförts. En takrenovering, inklusive utbyte av takpannor, genomfördes 2005 och fönstren både mot gården och mot Rosengatan målades 2014 år. Fasaden renoverades 2015. Stammarna byttes 2002. Inga stora renoveringar planerade.

 

Ekonomi

Oerhört stabil och lågt belånad förening. De långfristiga lånen ligger på endast 1 000 000kr.( Belåningsgraden ligger på 675 kr/kvm lägenhetsyta.) Föreningen har inga planer på att höja avgiften.

 

Andrahandsuthyrning

e.Om man vill hyra ut sin lägenhet i andrahand måste detta först godkännas av föreningens styrels

 

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga renoverades 2008 och är utrustad med två tvättmaskiner samt torktumlare, torkskåp och mangel. Den är belägen på plan 1.

 

Gård

Huset ansluter till en välskött innergård med uteplats och grill.

 

Försäkring

Fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar.

 

Trappstädning

Trapporna städas av föreningen. Det är med andra ord inget som man som boende behöver göra.

 

Parkering

För att få hyra en av föreningens fyra parkeringsplatser måste man äga bil och vara mantalsskriven på adressen. Därtill är kösystemet upplagt så att den som bott längst i föreningen får första tjing när en plats blir ledig. Boendeparkering gäller i området.

 

Cyklar

Ett av garagen har gjorts om till cykelförråd.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2015-08-20). Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea91 Kvm
Biarea25 Kvm
Våning6/6
FöreningRosengatan 9 i Göteborg
Avgift/månad4 308:–
Ingår i avgiftenVärme, VA, Kabel-TV, Bredband
EldstadBraskamin
BalkongTakterrass
FörvaringsrumFinns i lägenheten
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda122 kWh/Kvm och år
Andel7.70238%
Lgh.nr.19

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.