SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 27

Smakfullt välrenoverad sekelskiftes trea med två balkonger, stor grönskande innergård och utsikt över seminarieparken. Minutiöst renoverad där återskapande och restaurering varit fokus. Bevarade originaldetaljer såsom, stuckaturer, höga fotlister, parspegeldörrar, brädgolv och kakelugnar. Bara ett stenkast från Linnéplatsen och Slottsskogen eller hela Linnéstadens utbud av restauranger och caféer utanför dörren. Hiss finns!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 685:–
Boarea100 Kvm
Andel8.64%
Våning2/5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Det första som möter en är en stor öppen hall. En dörröppning från köket har satts i gen med ett spröjsat fönster, nischen som skapats utnyttjas till en sittplats med en platsbyggd bänk.

Golv: Ytterhall: Möstersatt klinker i vitt och grått och i innerhallen brädgolv som behandlats med vit hårdvaxolja.

Väggar: Målade vita

 

Kök

Här är ett kök utöver det vanliga! Stort kök med gott om utrymme för stor matplats. Hela köket är uppbyggt kring en oerhört utsmyckad kakelugn. Man har valt att plocka upp färgerna i kakelugnen när man färgsatte köket i svagt lindblomsgrön med mässingsbeslag. Köket helrenoverades 2015.

Kyl och frys: Whirlpool 2015

Induktionshäll och inbyggnadsugn: Whirlpool 2015

Inbyggnadsdiskmaskin: Whilpool 2015

Kolfilterfläkt IKEA 2015

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

 I fil från köket ligger lägenhetens största rum, vardagsrummet. Rummet är stort nog att husera både soffgruppen och en matsalsmöbel. Alla ytskickt är renoverade och färgen på väggarna är vald till bruten vit, med endast inslag av svart. Bevarade parspegeldörrar till både köket och sovrummet finns, höga lister och utsmyckad stuckatur med tillhörande takrosett.

Golv: Nyslipade och behandlade med lut och en ljus hårdvaxolja

Väggar: Målade

 

Sovrum 1

Från vardagsrum och hall når man lägenhetens master bedroom. Med lugnt läge in om sluten, grönskande innergård. Rummet har ett platsbyggt garderobsystem för generöst med förvaringsmöjligheter. Från sovrummet nås lägenhetens andra balkong, denna i rak västlig riktning. Höga fönster och nyrenoverade ytskickt även här har man gått på en sober bruten vit färg. Originalstuckaturer och takrosett.

Golv: Nyslipade och behandlade med lut och en ljus hårdvaxolja

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Med ingång direkt från hallen ligger även detta sovrum med lugnt gårdsläge. Detta rum har lyxen att ha en egen klädkammare.

Golv: Hårdvaxoljat brädgolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2015 av fackmän. Badrummet har en härlig butiqhotell känsla över sig. Halvkaklat med målade väggar. En antik möbel har byggts om till en kommod med tvättställ. Dushörna med snygga och smarta vikdörrar, wc och tvättmaskin.

Tvättmaskin: Bosch 2015

Golv: Carraramarmor (underliggande golvvärme)

Väggar: Halvkaklat med vitt kakel, ovanför är väggen målad i sobert grön.

 

Sammanfattning av Bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Kommendantsängen 10:5 2005. Fastigheten bebyggdes 1905 med ett flerbostadshus i 6 våningar. Idag är fastigheten fördelad på 11 bostadsrätter och en lokal. Sammanlagd bostadsarea är 1165 kvm och lokalytan är 155 kvm. Föreningen har tagit hjälp av Revisorsringen för ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning.

 

Renoveringar:

Föreningen har under de senaste åren investerat mycket i fastigheten. Under 2014 målades tak och fönster mot gatan, fasaden renoverades och därefter impregnerades för att förlänga hållbarheten, gjutjärnsbalkongerna målades. Man lät också spola rören i samtliga lägenheter.

 

Kommande renoveringar

Det som är kvar i planen att göra är att måla fönster in mot gården och att förstärka grunden med sk Eurobor infiltration. Föreningen räknar med att ett arbete kan påbörjas till hösten 2015. Finansiering för arbetet finns.

 

Ekonomi

Föreningen har en god och stabil ekonomi. Flera av föreningens lån har förhandlats om till bra räntor. I och med föreningens omfattande renoveringar har föreningen tagit upp 1500 000kr i nya lån (under 2014). Föreningen har också tecknat ett nytt 3-års avtal med lokalhyresgästen. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Gemensamhetsutrymmen

Genom en samfällighetsförening har bostadsrättsmedlemmarna fri tillgång till den underbara innergården i kvarteret. Gröna gräsmattor, träd och buskar, sittgrupper och lekplats.

På gården har föreningen en tvättstuga och soprum med källsortering.

 

TV/Bredband

Kabel-TV via Comhem (grundutbudet ingår i avgiften), Bredband via Comhem eller valfri ADSL leverantör.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea100 Kvm
Våning2/5
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningBrf Övre Husargatan 27
Avgift/månad5 685:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV
Känd avgiftsförändringInga
EldstadKakelugn
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda115 kWh/Kvm och år
Andel8.64%
Lgh.nr.004

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.