SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 19/Kastellgatan 22

Med fönster mot lugna och trivsamma Kastellgatan i väst och mot innergård i öst ligger denna rymliga tvårummare med oerhört rofyllt läge. Lägenheten är rymlig och väldisponerad, vackra brädgolv, spegeldörrar och höga fönster. Välrenoverad i en stram, modern och elegant stil. Lågt belånad förening! Hiss och möjlighet till balkong!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 605:–
Boarea71 Kvm
Andel3.19%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

Hall

Rymlig hall i vinkel med plats för avhängning. Från hallen når du lägenhetens alla rum.

Golv: Mörkgrå klinker i ytterhall, brädgolv i innerhall

Väggar: Målade vita

 

Kök

Stort sällskapskök som renoverades 2009

Stommar och luckor är från Kvick. Här har man arbetat med svart, vitt och rostfritt. Oerhört klassiskt med en arkitektonisk look. Infällda spotlight i taket skapar ett behagligt allmänljus.

Diskmaskin (2009) Siemens
Spis (2009) AEG
Kyl och frys (2009) Siemens
Ugn (2009) AEG

Golv: Brädgolv i original lutat och hårdvaxoljat

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med höga fönster mot syd/väst och Kastellgatan.

Golv: Brädgolv i original lutat och hårdvaxoljat

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet med ett stort fönster i syd/västläge. Generös takhöjd, ljus och lugn färgsättning, smart uppbyggd förvaring i både form av garderober och bokhyllor.

Golv: Vitmålat parkettgolv

Väggar: Målade vita

 

 

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2014, i diskreta färger men påkostade materialval, badrummet är utrustat med en separat duschhörna, tvättställ, WC och tvättpelare.

Tvättmaskin och Torktumlare (2014) Bosch

Golv: Grå klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel och (granitgrå plattor i duschhörnan) 

Sammanfattning av Brf 6 kv Kommendantsängen

Bostadsrättsföreningen 6 Kv. Kommendantsängen förvärvade fastigheten Kommendantsängen 6:7 med adresserna Övre Husargatan 19/Kastellgatan 22 år 2001. Föreningen upplåter 35 lägenheter, 33 av dem är bostadsrätter och de övriga 2 är hyresrätter. Utöver detta äger föreningen 4 lokaler. Den sammanlagda bostadsytan uppgår till 2 516 kvm och lokalytorna uppgår till 292 kvm. Föreningen har anlitat Revisorsringer för ekonomisk förvaltning.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi med en låg belåning, De långfristiga skulderna uppgår till ca 12 msek, vilket motsvarar 4 836 kr skuld/kvm bostadsyta.De tre lägenheter med hyresrätt utgör en dold tillgång. Idag står hyresrätterna tillsammans med föreningens fyra lokaler för ca 35 % av de totala intäkterna. Under 2010 byggde föreningen om den hyreslokal som låg på vindsplanet till 3 bostadsrätter. Samtliga av dessa bostadsrätter såldes under 2010, vilket innebar tre nya medlemmar i föreningen samt mer kapital. I och med de senaste årens renoveringar har man tagit upp nya lån om ca 2,2 miljoner kronor. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Renoveringar

Byggnaden har genomgått stora renoveringar i etapper. Under mitten (1983) genomfördes et stor sk ROT-renovering på fastigheten. Då bla stammar byttes, Fönster byttes och huset tilläggsisolerades.

2012 Gjordes en grundförstärkning av fastigheten. Detta gjordes med sk Eurobor infiltration, då man förstärker befintligt pålverk.

2013 Under 2013 lät föreningen investera i nya ljuddämpande och välisolerande fönster mot både Övre Husargatan såväl som mot Kastellgatan. Man har låtit renovera fasaden och taken har målats om.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i mycket gott skick och endast mindre löpnade underhåll är planerade under de närmsta åren. Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig till 2020.

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har en gemensam innergård som förvaltas genom en samfällighetsförening. Här finns utegrupper, träd och små planteringar. Föreningens tvättstuga ligger i markplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkrum, tillgängligheten bedöms vara god.

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Comhem (eller annan ADSL leverantör).

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea71 Kvm
Våning5
Förening6 kv. Kommendantsängen
Avgift/månad2 605:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda133 kWh/Kvm och år
Andel3.19%
Lgh.nr.38
Lgh.nr. LMV1503

Byggnad m.m

Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.