SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 10, vån 6/6

En vindslägenhet med utsikt över hela västra Göteborg. Denna lägenhet är något utöver det vanliga, för den som önskar lugn och ro med utsikt, mitt i Göteborgs för tillfället hetaste område. Lägenheten är idag en etta, men lägenheten kan enkelt göras om till en minitvåa i sann Stockholmsanda. Bredband via Fiber från Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 047:–
Boarea36 Kvm
Andel1.15%
Våning6/6

Lägenhetsbeskrivning

Området kring Esperantoplatsen är idag ett av de mest spännande och händelserika områdena i Innerstaden. Här högst upp i ett hus från 1890 ligger denna perfekta innerstads etta. 

Hall

Rymlig hall där förvaring är i fokus. Alla lägenhetens garderober är placerade i hallen, Vilket är 4 st och ett städskåp. I hallen finns även en hatthylla för direkt avhängning av ytterkläder.

Golv: Parkettmönstrad plastmatta

Väggar: målade

 

Rummet och Kök

Med fyra fönster med magiskt utsikt över Göteborgs innerstad och västra centrum.  Rummet har typsisk vindskaraktär  och är optimalt planerat. Ett stort rum som idag rymmer funktion för både kök, vardagsrum och sovrum.

Smart kompakt kök med vita luckfronter, diskbänk i rostfritt, spis, ugn, nyinsatt fläkt och kyl och frys.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet nås från hallen. Kvadratmetrarna är oerhört välutnyttjade, med separat duschhörna med skjutdörrar och WC och tvättställ med vägghängt badrumsskåp med spegel.

Golv: Platsmatta

Väggar: Kaklade

Sammanfattning av Brf Hästtorget

Bostadsrättföreningen Hästtorget

Brf Hästtorget äger fastigheten med beteckning Inom Vallgraven 46:7, vilken började bebyggas 1890. 60 lägenheter upplåts med bostadsrätt och fyra lägenheter samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen förvaltas av Husjuristerna AB. Teknisk förvaltning sköts genom Sustend.

 

År föreningen bildades

Föreningen bildades 2005 men fick köpa fastigheten först 2011.

 

Renoveringar

Huset besiktigades i samband med överlåtelsen 2011 och bedöms vara i gott skick.

2014 Ny mätning gällande grundförstärkning genomfördes (resultatet visade att grundförstärkning ej behöver genomföras, utan fortsatt årliga mätningar ska göras.) Fiber installeras via Bredbandsbolaget.

Kommande renoveringar

Föreningen tittar på att byta fönster och renovera fasaden, därtill vill man renovera trapphusen och se över lägenhetsdörrarna. Porten mot Surbrunnsgatan 10 kommer att bytas och portiken kommer renoveras. (Pengar för renoveringarna finns avsatta och föreningen behöver därför inte ta upp nya lån)

 

Ekonomi

Föreningen har idag lån på ca 20 000 000kr fördelat på 60 lägenheter med bostadsrätt. Belåningen ligger idag på ca 6000kr/kvm bostadsyta. Därtill har föreningen ca 11 000 000kr i kassan. De fyra hyresrätterna utgör en dold tillgång och kommer generera pengar den dag de säljs. Föreningen har stora hyresintäkter från de lokaler som huserar i huset. I dagsläget finns det inga beslut på avgiftsförändring.

 

Gemensamma utrymmen

På gården finns cykelrum samt sophantering med behållare för hushållssopor, kompost, papper och kartong. Tvättstugan nås från trappuppgången mot Ingenjörsgatan och är utrustad med tre maskinparker med totalt fem tvättmaskiner och tre torktumlare. Tvättstugan är i gott skick.

 

Trappstädning

Trapporna städas av ett städbolag. Det är med andra ord något man som medlem inte behöver göra själv.

 

Kabel-TV

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

 

Bredband

Fiber finns indraget via Bredbandsbolaget

 

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl såsom provsamboende och studier på annan ort föreligger.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-01-15 och årsredovisning 2014. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea36 Kvm
Våning6/6
FöreningBrf Hästtorget
Avgift/månad2 047:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda172 kWh/Kvm och år
Andel1.15%
Lgh.nr.1502S
Lgh.nr. LMV1502

Byggnad m.m

Byggnadsår1890
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.