SÅLD
Långedrag, Strandplatsgatan 2

Med ett svårslagbart läge precis vid Långedrags gamla hamn ett stenkast från båtplats, badstegen och oekonomiskt nära välrenommerade Långedrags Värdshus, helt insynsskyddad bakom en häck av välmående rosor, syrener och körsbärsträd, ligger denna helt unika lägenhet som är ombyggd från en gammal butikslokal. Ett hem där man blandat gammalt med nytt och låtit detaljerna tala för sig själva.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 950:–
Boarea68 Kvm
Andel13.11311%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Entré

Med egen ingång genom den nybyggda glasverandan fås en sann villakänsla. Hallen är rymligt och uppdelad på en inre och en yttre hall. Bra med avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Golv: Mörkgrå klinker (golvvärme)

Väggar: Vitmålad pärlspont

 

Kök/Vardagsrum

Med öppen planlösning ligger kök och vardagsrum med stora fönsterpartier mot väst. Köket renoverades i sen avskalad arkitektonisk stil med en touch av industri 2009.

Skåpsluckorna går i vitt och svart, bänkskiva i massivt trä.

Spis/Ugn: Extra bred från SMEG 2009

Fläkt: 2009

Diskmaskin: Integrerad 2009

Kyl och Frys: SMEG 2013

Väggar: Målade vita

Golv: Vitt parkettgolv

 

Vardagsrum

Med generös takhöjd precis i anslutning till köket ligger vardagsrummet. Rikligt med ljus från de speciella och höga fönstren i västerläge. En gammal entrédörr till butiken är bevarad som en extra utgång till lägenheten och en omedelbar access till trädgården utanför. Fönsternischerna är utbyggda med dekorativa elementskydd.

Väggar: Målade vita, Tapetserad fondvägg

Golv: Vitt parkettgolv

 

Sovrum

Mot bakre delen av huset ligger sovrummet helt avskilt från de sociala ytorna. Längs ena väggen finns fyra garderober, taket har integrerade spotlights, fönstren har bevarade spröjs. Tillsammans skapas här ett oerhört rofyllt rum.

Väggar: Målade vita

Golv: Vit parkett

 

Arbetsrum

Från vardagsrummet når man lägenhetens extra sovrum/arbetsrum. Med en smart skjutdörr avskiljs vardagsrum och rum.

Väggar: Målade vita och en tapetserad fondvägg från Josef Frank

Golv: Vit parkett

 

Badrum

Rymligt renoverat badrum i sobra färgval. Förutom WC är badrummet utrustat med duschörna, tvättställ i kommod med översittande spegelskåp och handukstork. Ett litet vädringsfönster ger dagsljusinsläpp. Här är också förberett för tvättmaskin.

Golv: Mörkgrå klinker med underliggande golvvärme

Väggar: Helkaklade i vitt och en fondvägg i grått

 

För ytterligare komfort installerades ett AC agregat i lägenheten 2014. 

 

Allmänt:

Namnet Långedrag påträffades så tidigt som 1766, Långedrag var då ett fiskeläge och salteri för främst sill. I slutet av 1700-talet anlades vägen in till Göteborg som blev en viktig led för handeln, speciellt under de svåra vintrar då fjorden frös till is.

I mitten av 1800-talet började en ångbåt föra ut badgäster från Göteborg till Långedrag. Man besökte då Saltholmens Kallbadhus.

Redan i början av 1900-talet drogs spårvägen ut till Långedrag. Under 1920-talet byggdes många sommarstugor och badplatser i området, intresset för rekreation invid havet var stort. 1919 byggdes första delen av huset på Strandplatsvägen 2, den andra hälften av huset byggdes först 10 år senare. Andra våningsplanet har alltid varit bostäder, men medan gatuplan har varit byggt som butikslokaler.

Gångavstånd till närhandel och spårvagnshållplats. 

Med hjälp av Spårvagn 9 samt 11 tar du dig på ca 20 min in till Järntorget. 

 

Sammanfattning av Brf Ciro

Bostadsrättsföreningen Ciro äger och förvaltar den pittoreska hamnbyggnaden på Strandplatsgatan 2 sedan 2004. Byggnaden uppfördes 1929 i sann Swedish Grace anda. Byggnaden har varsamt renoverats för att behålla den särpräglade karaktären. Föreningen består av 6 lägenheter och utgör totalt 520 kvm total lägenhetsyta. Föreningen har tagit hjälp av SBC av såväl den tekniska som den ekonomiska förvaltningen.

 

Renoveringar

Föreningen har omsorgsfullt gått igenom hela byggnaden och endast mindre löpande underhåll kvarstår.

Gjorda renoveringar:

2015 Målning (delvis renovering) av trapphus och tvättstuga)

2014 Ommålning av fasad och fönster

2012 Sanering av mellanbjälklag

2010 Dränering

2009 Rör och elstambyte

2007 Omläggning av tak

 

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Man har en god överblick på kommande renoveringar och utgifter. Då föreningen nu har gjort alla stora och omfattande renoveringar är byggnaden i mycket gott skick och inga större renoveringar väntas på många år. Föreningen har totala lån på ca 5900 000kr och ca 200 000kr i kassan.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen äger hela fastigheten och samtliga grönytor förvaltas gemensamt. Man har valt att göra en uppdelning av skötseln av grönytorna enligt ett schema. Lägenhetensägarna till den aktuella lägenheten sköter gräsmattan framför själva lägenheten. Gräsklippare finns i föreningen. (Det finns möjligheter att leja bort arbetet)

Föreningen har en gemensam altan på baksidan av huset och även en fantastisk liten trädgård.

Tvättstugan ligger i bottenplan och är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och en mangel. Det finns även torklinor för hängtorkning.

Lägenhetensförråden är belägna under den gemensamma terrassen på baksidan av huset, här finns även trädgårdsredskap etc.

 

TV/Bredband

Varje medlem ombesörjer själva TV och Bredbands abonnemang.

 

Parkering/Båtplats

Separata köer till båtplats respektive parkeringsplats i Långedrags gamla hamn via hamnföreningen. Annars finns parkeringar via Göteborgs stad, mer info via www.p-bolaget.goteborg.se

 

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea68 Kvm
Våning1
Driftkostnader6 294kr/år
FöreningCiro
Avgift/månad4 950:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda68 kWh/Kvm och år
Andel13.11311%
Lgh.nr. LMV01001

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster2-glas
UppvärmningBergvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El4 500kr/år
Försäkring1 794kr/år
Total driftkostnad 6 294kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.