SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20

Fantastiskt sekelskiftestvåa med genomgående ljusbehandlande brädgolv, vackra stuckaturer och fungerande kakelugn! Lägenheten är omsorgsfullt renoverad med kärlek. Ligger i kanske ett av Göteborgs mest spännande områden just nu, där bilvägar blir gågator och gamla förfallna gårdshus blir till mysiga restauranger. Möjlighet till balkong.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 481:–
Boarea60 Kvm
Andel3.45%
Våning2/4

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus hall med direkt närhet till rymlig klädkammare.

Golv: Ljusbehandlat brädgolv (gammeldags lut och vitolja)

Väggar: Målade vita

 

Kök

Renoverat kök i stilren design. För att bryta av mot 1880-talets svulstiga detaljrika stil har man valt ett helt slätt kök med enkla beslag och kaklat halvvägs upp till tak. Här finns integrerad kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn och induktionshäll, samtliga vitvaror är från 2013. Bänkskivan är gjord efter ett koncept som kallas ”totally undergrund” känslan blir som vaxad betong.

Golv: Ljusbehandlande trägolv (gammeldags lut och vitolja)

Väggar: Målade

 

 

Vardagsrum

Profilerade fotlister, detaljrik stuckatur, ljusa väggar höga fönster, takrosett, ljusa brädgolv och fungerande kakelugn, mer behövs inte sägas…

Golv: Ljusa brädgolv (gammeldags lut och vitolja)

Väggar: Målade

 

Sovrum

Med lugnt läge in mot innergård ligger lägenhetens sovrum. Rummet har ett högt fönster mot öst och ljusa brädgolv. Bakom sovrumsdörren finns två garderober. Det är från sovrummen den tilltänka balkongen skulle hamna. Läs mer om planerna för balkongbyggnation under föreningsinformationen. 

Golv: Vitmålade brädgolv

Väggar: Målade vita

 

Badrum

Rymligt badrum med badkar WC, och tvättställ med överhängande skåp.

Golv: målad plastmatta

Väggar: Kaklade i vitt

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

Föreningen förvärvade fastigheterna Masthugget 9-15,18,19 2003 och utgörs av 28 lägenheter, varav 27 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Hyresrätten utgör en så kallad dold tillgång och stärker kassan den dag hyresgästen flyttar och lägenheten kan säljas på marknaden. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

 

<<

Föreningens hus uppfördes mellan 1879 och 1889.

 

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningen sköter den tekniska förvaltningen med bistånd av SBC.

 

Renovering

Huset ROT-renoverades 1980 då bland annat stammarna byttes. Stammar håller normalt 50-60 år. VA, el, VVS och fönster har åtgärdats/renoverats. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia. Trapphusen renoverades 2006. Under 2012 målades taket om och fasaden på 16-gården. Fönster mot gatufasaden byttes under 2014-2015. Man har även kontrollerat grunden och huset pålverk med jämna mellanrum, allt ser fint ut.

Kommande renoveringar

Under 2016 kommer man att byta fönster på 18-20 innergården.

 

Balkongbyggnation

”Möjlighet till balkong” Bygglov finns beviljat, men det är överklagat, så här säger föreningen:

”Föreningen har sökt bygglov och fått det beviljat av stadsbyggnadskontoret. Bygglovet för 20 fastigheten är därefter överklagat (av en person) till första och andra instans och ärendet ligger nu hos mark och miljödomstolen. Ärendet kommer också att skickas in till hyresnämnden.”

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råvinden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter. Föreningen har genomgått stora investeringar i föreningen. För dessa har man varit tvungen att ta upp nya lån om ca 2,5 miljoner kronor. Finns idag inga beslutade avgiftsförändrade.

 

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt hyresnämndens rekommendation och varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en på våren och en på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

 

Försäkring

Fastigheterna är fullförsäkrade genom Länsförsäkringar.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda abonnemang gentemot leverantören.

 

Bredband

ComHem och Bredbandsbolaget erbjuder bredband via ADSL.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Övrigt

Föreningen har fått en ny hyresgäst i lokalen på hörnan. Ett nytt favoritställe för ölkonnässören. Ölstugan Tullen serverar endast svenskt öl, gärna från lokala bryggerier. Här serveras också svensk traditionell husmanskost. Ett superlyft för föreningen!

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson (2015-09-17). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning2/4
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 481:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten och kable-TV
EldstadKakelugn
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel3.45%
Lgh.nr.00201

Byggnad m.m

Byggnadsår1889
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 4 200kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.