SÅLD
Inom Vallgraven, Södra Hamngatan 5

Supereffektivt planerad gårdsetta med ett av Göteborgs bästa lägen. Fastigheten som lägenheten ligger i totalrenoverades 2012. Tyst och rofyllt gårdsläge, entré med hiss. Påkostade materialval. Vitt stilrent kök från Kvänum. Badrum med egen tvättmaskin.

Budgivning dold
fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift1 916:–
Boarea35 Kvm
Våning2/3

Lägenhetsbeskrivning

En närmast slottsliknande träport tar dig in från Södra Hamngatan in på den kullerstensbelagda innergården som sammanlänkar de tre huskropparna föreningen består av. Gården kan närmas beskrivas som en italiensk piazza mellan de höga huskropparna och de vackra träden.

 

Badrum

Här har man återskapat tidsandan med ett blankt vitt kakel som läggs i förband med en halvstens förskjutning på väggarna och golv med oglaserat klinker i schackmönster. Tvättställ på pelare finns och badrumskåp med vackert innanmäte.  Stilrena och praktiska handukstorkar, WC och Duschhörna med vikdörrar. Därtill finns också kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Renoveringsår: 2012

Golv: Matt golvklinker i två färger (golvvärme)

Väggar: Halvkaklat med vitt högblankt kakel

 

 

Kök/Vardagsrum

Med öppen lösning mellan kök och vardagsrum har man kunnat utnyttja lägenhetens kvadratmetrar väl. Med två höga fönster mot den lugna innegården får lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare sin placering i huset.

Stilrent vitt kök från Kvänum, beslagen är svarta och matchar den mörka kalkstensbänkskivan.

Alla vitvaror är integrerade.

Spishäll: Siemens

Varmluftsugn: Siemens

Kyl och frys: Siemens

Diskmaskin: Siemens

 

Golv: Såpade brädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

 

Sovalkov

Avskilt från resten av lägenheten ligger sovalkoven som rymmer en bred säng och har två garderober för klädförvaring.

Golv: Såpade brädgolv

Väggar: Målade i bruten vit

Hall

Tacksamma förvaringsmöjligheter i anslutning till hallen, men såväl hatthylla och två garderober (den ena inredd som städskåp).

 

 

Sammanfattning av Brf Lilla Torget

Bostadsrättsföreningen Lilla Torget

Brf Lilla Torget har ett svårslagbart läge med Stora Hamnkanalen och kommande Södra Älvstranden som närmaste granne. Med direkt närhet till Magasinsgatan och dess kulinariska utbud och trendiga butiker, Östra Hamngatan och Avenyn för shopping, hamnen för rekreation och centralstationen för kommunikation. Brf Lilla Torget består av 55 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt. Föreningen har tagit hjälp av SBC för ekonomisk förvaltning, fastighetsskötsel göras av Nybloms Fastighetsservice och trappstädning av Alternativstäd.

 

 

Föreningen har tre sammanlänkade huskroppar med olika originalbyggår. Wijkska huset uppfört i sin nuvarande form 1853. Atlanticahuset från 1807 och Otterhällehuset som byggdes på gården 1895.

 

Renoveringar

2012-2013 Genomgick byggnaderna totala ombyggnationer och de 55 topputrustade lägenheterna skapades. Arkitekten har tagit tillvara på historian och återskapat känslan och atmosfären från förr, men ändå skapat moderna hem som är anpassade för de liv vi lever nu.

Endast löpande underhåll. Alla stora renoveringar gjordes i samband med totalombyggnationen av fastigheten 2012-2013.

 

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. Föreningen har stora hyresintäkter från de 1100kvm hyresytorna. Den stora hyresgästen är anrika Fiskekrogen. Årligen görs avsättningar för fastighetens framtida underhåll. Inga avgiftsförändringar planerade.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor fin borgliknande innergård. Som är kullerstensbelagd och har fina planteringar. I källaren finns ett stort rum för sophantering och cykelförvaring. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea35 Kvm
Våning2/3
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningLilla Torget
Avgift/månad1 916:–
Ingår i avgiftenVärme, VA
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Lgh.nr.2:5

Byggnad m.m

Byggnadsår1895
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 2012
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El1 200kr/år
Försäkring2 700kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 900kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.