SÅLD
Kungshöjd, Ingenjörsgatan 10

I vacker och välbevarad hörnfastighet på attraktiva Kungsgatan ligger denna väldisponerad 2,5 rummare, med två pampiga rum ut mot gatan och kök och pigkammare mot lugn innergård. Rummen ut mot gatan stoltserar med bevarade stuckaturer, fiskbensparkett och profilerade listverk. Mycket stabil och välskött förening med låg belåning och engagerad styrelse!

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift2 878:–
Boarea68 Kvm
Andel4.040%
Våning1/5

Lägenhetsbeskrivning

Läget i stan är ett av de mest populära. Göteborgs stads arbete med att bygga ihop stadsdelarna Kungshöjd och Linnéstaden har resulterat i ett nytt levande område kring Esperantoplatsen. Men det är inte slut där, just nu håller Södra Älvstranden på att förlänga göteborgarnas rekreationsplats ut i älven. Projekten kommer att bli en av de mest spännande och trivsamma områden i staden. Ett stenkast från resecentret Stenpiren, där båten tar dig ut till skärgården under sommarmånaderna. Närmre havet mitt i stan får man leta efter!

 

Brf Hästbacken är en välskött förening med en efterhållen fastighet och en stabil ekonomi. Föreningen får stora intäkter från de tre hyreslokalerna. Dessutom har föreningen flera trivselytor som gemensamt pingisrum, och en gemensam bastu

 

Hall

Stor öppen hall med plats för både avhängning, förvaringsmöbler och mindre möblemang! Ljuset från de höga fönstren i vardagsrummen når hela vägen in på hallgolvet!

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum inramat i pampiga stuckaturer, höga lister och vackra golv. De höga fönstren ut mot lugna Ingenjörsgatan släpper in rikligt med ljus och skapar solkatter på golvet.

Väggar: Målade Minty Breeze (Jotun)

Golv: Parkett

 

Sovrum

Stort sovrum med vackra fiskbensgolv, bevarade stuckaturer och listverk. En lång garderobsvägg sväljer allt i klädväg.

Golv: Fiskbensparkett

Väggar: Målade Tidlös (Jotun)

 

Kök

Kök och pigkammare in mot gården. Kök med klassiskt färgsättning med vita skåpsluckor och mörk bänkskiva (valnötslaminat). Kakelsättningen är grå Mosaic. Köket är utrustat med spis/ugn från Electrolux (2014), kyl och frys från Whirlpool (2014) och diskmaskin från Electrolux (2015).

Golv: Ljusgrå klinker

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrum utrustat med avskild duschhörna bakom glasvägg, WC och tvättställ med underliggande kommod och matchande högskåp.

Golv: Plastmatta

Väggar: Kaklade

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Sammanfattning av Brf Hästbacken

Brf Hästbacken

Bostadsrättsföreningen Hästbacken förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 45:1 1986 och har således några år på nacken. Brf Hästbacken är en mycket välskött förening med god ekonomi. Föreningen består av 18 lägenheter ( total bostadsyta 1771kvm) där samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler (om totalt 356 kvm). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, i föreningens försäkringsavtal för fastigheten ingår även bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

 

Förvaltning

Föreningen är självförvaltande gällande både ekonomisk och teknisk förvaltning. Fastighetsskötsel och trappstädning sköts genom Åkerfeldts Bygg och Fastighet AB.

 

Ekonomi

Föreningen är oerhört välskött både ekonomiskt och byggnadstekniskt. Föreningens lån ligger på ca 8,4 Mkr. Detta ger en belåningsgrad på ca 4700kr/kvm, vilket är långt under snittet för området. Hyresintäkterna utgår en stabil intäkt och står för ca 39% av föreningens totala intäkter. Avgifterna höjdes under 2017 med 5% och det är första justeringen av avgifterna på 20 år. I och med de kommande renoveringarna har det diskuterats en ny blygsam höjning av avgifterna om 5%. Formellt beslut om detta är dock inte fattat ännu.

 

Renoveringar

Byggnaden är oerhört välunderhållen, här kommer en sammanfattning av vad som bland annat gjorts. (Total lista över renoveringar finns i årsredovisningen)

2007-2008 Fasadrenovering med omfogning av fasad både mot Ingenjörsgatan och Kungsgatan

2011 Renovering av trapphus

2013 Installation av Telia Fiber

2014-2015 Relining av avloppsrör i källaren

2015 Dränering av källare och målning av golv

2017 Renovering av tvättstuga

 

Kommande renoveringar

Planerade renoveringar är byta av samtliga fönster samt byte av tak. Vid val av nya fönster är de viktigaste aspekterna för föreningen att de skall vara i tidstypiskt utförande, vara energieffektiva och även ljuddämpande. Renoveringarna kommer att finansieras genom upptagande av nya lån.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamhetsutrymmen som kan nyttjas av medlemmarna. I källaren finns en bastu och ett gemensamhetsrum med pingisbord. I källaren finns också ett förrådsutrymme där medlemmarna kan förvara sina vinter/sommardäck och i ett annat utrymme i källaren kan man förvara sin cykel. Cyklar kan även ställas i portiken mot Ingenjörsgatan. Föreningen har en innergård som sommartid inreds med utemöbler och planteringar. Från innergården nås även soprum med källsortering och föreningens tvättstuga.

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp och en mangel.

 

Kabel-TV/Bredband

Kabel-TV och Bredband via Telia ingår i avgiften.

 

Andrahandsuthyrning

Vid önskemål om att hyra ut i andrahand. Måste ansökan skriftligen ställas till styrelsen. Styrelsen prövar varje enskilt fall.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och efter samtal med föreningens kontaktperson 2019-05-15

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea68 Kvm
Våning1/5
Driftkostnader4 500kr/år
FöreningBrf Hästbacken
Avgift/månad2 878:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda117 kWh/Kvm och år
Andel4.040%
Lgh.nr.11

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.